Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Nespavost po botoxu?

Anonymní
Fefe
Brno · Vytvořeno: 26. 2. 2019 · Poslední odpověď 26. 12. 2019

Dobrý den, prosím, je možné trpět nespavostí (poruchy spánku) po botoxu?Problémy začaly cca 14 dni po aplikaci a trpím i tlakem v oblasti čela a mírně pokleslým víčkem.Případně kdy se vše vrátí do normy?Děkuji za odpověď

15 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Radmila
    26. 12. 2019

    Ano, proto bych nikdy nešla do botulotoxinu. Je přece více možností, než si píchat jed do těla. A to nejsem vůbec proti zákrokům, jen tedy s rozumem. Co my víme, jak a na co naše tělo bude reagovat, jinak než očekáváme. ...

  • Anonymní
    Fefe
    25. 12. 2019

    Takže s odezníváním účinku botoxu, se hodně pomalu vracel i spánek.Celé to trvalo cca 8 měsíců.Ze začátku postupné zhoršování nespavosti, ke konci postupný návrat spánku.Krom toho jsem trpěla na KES (arytmie - komorové exstrasystoly, které rovněž postupně odeznívají).Již vše nahlášeno na SUKL.Botox již NIKDY víc!!

  • Anonymní
    Joni
    18. 9. 2019

    Mám stejný názor, botox je opravdu nebezpečný, jeho rizika se ale zamlčují. Stačí příbalový leták, rizika a kontraindikace u kosmet.zákroků.

  • Anonymní
    Fefe
    23. 4. 2019
    Nejlepší komentář

    Ještě dodám, že pokles víček u klientek nebude zapříčiněna špatnou aplikací, ale dle mého je to příznak botulismu. *****************
    A skutečně je směšné domnívat se, že se jakkoli malá dávka vpravená do obličeje nedostane do krevního oběhu.Samozřejmě dostane.

  • Anonymní
    Fefe
    8. 3. 2019

    Stále stejná lékařka již asi 5 let a první problém jsem měla cca po 3 letech a zhoršuje se to.Již před půl rokem jsem zaznamenala horší spánek a teď nemůžu usnout vůbec.Levé víčko mi od té doby spadne pokaždé, i když méně než poprvé.První roky bez problémů.

  • Anonymní
    Ivana294694
    5. 3. 2019

    Fefe aplikaci botoxu Vam provadi stale stejny lekar? Me nyni aplikoval o neco více a myslim, ze me to pichnul moc nizko proto to spadlo na víčka.

  • Anonymní
    Fefe
    2. 3. 2019

    Chodím již několik let na vyplne a botox a ze zacatku bez problémů. Až poslední dva roky vše špatně. Začalo to pokleslym jedním vickem a to poměrně výrazně, po pul roce jsme botox vynechali, poté noční pocení a buzení se a nyní, jak píši výše, krom jiného, už měsíc nespim. Doufám, ze to, s odeznenim účinku botoxu, přejde. ? Botox již nechci.

  • Anonymní
    Ivana294694
    2. 3. 2019

    Prvních 14 dní jsem měla bolesti hlavy,slzení oči a napuchla víčka , krásně otevřené oči byli pryč sice čelo se vyžehlí ,ale teď to vypadá,že potřebují spravit vrchní víčka.

  • Anonymní
    Ivana294694
    2. 3. 2019

    Dobrý den, pokles víček, spadlý botox do spodniho čela,měla to horší než já.Take neměla botox poprvé a ještě se s tímhle nesetkala.Moc času jsme už neměli dál o tom spolu popovídat,ale byla z toho taky dost nešťastná.

  • Anonymní
    Fefe
    2. 3. 2019

    Dobrý den paní Ivano, ta paní měla pokles víček, nebo taky trpěla nespavostí?

  • Anonymní
    Ivana294694
    2. 3. 2019

    Dobrý den, mám 14 dní po aplikaci botoxu a mám obě spadlá víčka,bolesti hlavy a pálení do očí.Botox mám po čtvrté a předtím se mě to ještě nestalo.Sla jsem s tím k lékaři ,který mě aplikoval botox a náhodou jsem tam potkala paní, která měla úplně stejný problém.Lekar nám sdělil ,že se to stane a že vše odezní.Ja jsem tedy poněkud znepokojená a mám pocit jestli to nemůže být špatným vpichem,nebo typem botoxu či snad pokud je aplikace botoxu už vícekrát začne se projevovat více nežádoucích účinků.Nevim zda se mě příště můžou zase projevit tyto komplikace Děkuji mockrát za odpověď.

  • Anonymní
    Fefe
    1. 3. 2019

    Dobrý den paní doktorko, poruchy spánku jsou popisovány při aplikaci do jiných částí těla (ruka, močový měchýř), proto si myslím, že nelze zcela vyloučit, u citlivějších jedinců, ani při kosmetických zákrocích.

  • Dobrý den,
    s nespavostí po aplikaci botoxu jsem se též ještě nesetkala. Ohledně Vámi popisovaného tlaku v oblasti čela se doporučuji obrátit na Vašeho lékaře.

    S pozdravem
    MUDr. Tereza Gabryšová
    *************

  • SKIN CARE Liberec

    · 27. 2. 2019

    Dobrý den,

    nespavost nepatří mezi popsané nežádoucí účinky po aplikaci botoxu a ani já jsem se s ní ve své praxi zatím nesetkala. K pokleslé víčka naopak dojít opravdu může. Mělo by samo odeznít po odbourání botulotoxinu. Jeho délka je indoviduální, obvykle 4–6 měsíců. Pokud máte jakékoliv pochybnosti, spojte se s lékařem, který prováděl zákrok.

    Hezký den,

    MUDr. Xenie Kučerová
    SKIN CARE Liberec
    ***********

  • MUDr. Jaroslava Kačírková

    MUDr. Jaroslava Kačírková

    · 26. 2. 2019

    Dobrý den, s poruchou spánku jsem se dosud nesetkala a ani není popisována.Pokleslé víčko jistě s aplikací souvisí.Normalisace do 3-6 měsíců.Kontaktujte aplikujícího lékaře.
    MUDr.J.Kačírková Medilip

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama