Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Otoky výplní v obličeji

Anonymní
Eveleka1
Brno · Vytvořeno: 15. 8. 2021 · Poslední odpověď 4. 5. 2022

Už půl roku řeším otoky vyplní v obličeji. Na výplně a botox chodím deset let. Nikdy jsem neměla žádný problém. Před pěti měsíci jsem se vzbudila s prvním otokem (čelo). Následovala brada, rty, líčka. V podstatě mi střídavě otékají všechny výplně, které jsem si kdy nechala dělat. Paní doktorka, ke které chodím mi řekla, že je to reakce imunitního systému na nějaký problém v těle, podala mi kortikoidy. Kortikoidy dlouhodobě užívat nechci. Každopádně mi pomohly srazit otok, ale další ráno jsem byla opět s deformovaným obličejem. Absolvovala jsem již všechna vyšetření od alergologie, imunologie, hematologie, revmatologie, vyšetření na focusy, gynekologie, zubní, rtg plic, sono břicha, Orl... Začala jsem chodit i na akupunkturu... Bez výsledku. :-(

Vypozorovala jsem, že mi nedělají dobře potraviny se zvýšením histaminem(nicméně DAO enzym mám OK). Jakmile si dám ale alkohol, rajčata, mléčné výrobky, rybu... Tak během noci začnu otékat, výplně mi zvednou, bolestivě se začnou zvětšovat a druhý den ráno se vzbudím s masivními otoky. Chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo podobný problém, jak, kdy a zda to přešlo. Jsem již opravdu vyčerpaná, velmi to ovlivňuje celý můj život. Děkuji.

13 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Angel
    4. 5. 2022

    Ahoj holky, tak jsem zjistila, že se bohužel rozmohlo spoustu rádoby doktorek, které bohužel aplikují asijské výplně, které způsobují různé problémy. Mimo jiné záněty a infekce v obličeji, což si bohužel myslím, že se stalo právě mně. Nenechaly jste si náhodou právě u někoho takového výplně dělat? Zvažuji podání trestního oznámení za ublížení na zdraví. Jelikož můj obličej po roce stále dokola otéká a ja uz jsem uplne zoufalá. Zjistila jsem že ta madam která se údajně na internetu vydávala za doktorku s 20tiletou praxí vůbec bve skutečnosti žádná doktorka není, je to pouze kosmetička a když jsem jí opakovaně prosila ať mi s tím něco udělá, tak prestala reagovat a nakonec mě všude zablokovala a dala ode mě ruce pryč. Takže i když je mi to proti srsti, bohužel nevidím jiné východisko.

  • Anonymní
    Eveleka1
    9. 4. 2022
    Nejlepší komentář

    Ahoj Angel, koupila jsem si Nuskin, žehlím dvakrát denně (ráno a večer) a je to úplně jiný život. Až na období těsně před menstruací, kdy se otok opakuje, ikdybych se na hlavu stavěla, mám klid. Jinak pokud máš období "akutní fáze", doporučuji si dát jednou týdně úplný půst, histamin klesne. Doplnit si vitamíny (Céčko, selen, zinek; hořčík) a snažit se najít si nějaký relax.. Je to psychicky náročný proces, ale zvládneš to, jen je potřeba vypozorovat ten spouštěč….Myslím na Tebe a věřím, že budeš mít za chvíli klid.

  • Anonymní
    nat123
    8. 4. 2022

    OK, rozumiem. mna tiez doktorka pri zvacseni pier tlacila do vyplne nosolabialnych vrasok, ale odmietla som. za co som dnes stastna, stacil mi moj problem s perami.

  • Anonymní
    Angel
    8. 4. 2022

    No víte, trápilo mě propadající se tvář na jedné straně pod okem, vypadala jsem unaveně, takže jsem chtěla tuto nerovnost decentně vyplnit, ovsem paní doktorka mě přesvědčila, že když se bude materiál aplikovat až na kost, tak je potřeba tam dát víc, proroze ten efekt by prý nebyl dobrý. Takže jsem verila že ví co dělá. Chyba No. A hlavně jedna věc, někdo ani v 50ti nepotřebuje žádný zákrok a někdo holt má tu smůlu že už ve 30ti potřebuje.

  • Anonymní
    nat123
    7. 4. 2022

    Angel, ak mozem, mna by zaujimalo, preco si 30 rocna mlada zena necha tvar tak velmi napustit kyselinou?

  • Anonymní
    Angel
    6. 4. 2022

    Dobrý večer,
    Děkuju za radu, můžete mi prosím doporučit jakou galvanickou žehličku používáte? A jaký lékař vám aplikoval ty výplně? Já už jsem z toho úplně zoufalá, neustále se koukám na stare fotky jak jsem vypadala dřív a jak vypadám teď. I lidi z mého okolí se mě ptají co se mi stalo, že jsem strašně zestarla a cim to je, nebo jestli nejsem nemocná. Mám z toho deprese a stydím se chodit mezi lidi.

  • Anonymní
    Eveleka1
    5. 4. 2022

    Ahoj Angel, děkuji moc za komentář. Přišla jsem za rok vlastně na to, že ikdyž se vše rozpustí, tak tam něco malinko zůstane a organismus se brání proti "něčemu" (u mě histamin, stres) tím, že napadne "nejslabší" místo, což u nás je asi díky aplikaci výplní ten obličej. S lymfou máš pravdu a můj problém vyřešila galvanická žehlička. Díky ní normálně funguji. Moje rada je tedy vypozorovat, co je spouštěč a zkusit obličej pravidelně masírovat. Držím palce..

  • Anonymní
    Angel
    4. 4. 2022

    Řeším úplně stejný problém. Postupně jsem nechala výplně rozpustit ale můj obličej stále otéká. Zabrousila jsem na zahraniční weby, protože tady na našich diskusních fórech jsem o tomto problému nic nenašla. Tam jsem se dočetla že je možné, že výplň ve tvářích zablokovala lymfatický systém v obličeji. Sama jsem již byla několikrát u různých lékařů aby mi od toho někdo pomohl, ale bohužel zatím všechny pokusy byly marné. Mám zničený obličej, místo 30 vypadám jak 45 letá oteklá alkoholička. Bylo to nejhloupejsi rozhodnutí v mém životě. Už rok to řeším, ale zatím bohužel marně. Tady přikládám fotku před vyplněnlmi a ted aktuální. Dělí je od sebe necelý rok

  • Anonymní
    nat123
    26. 8. 2021

    este mi napadlo, ci nie ste nahodou ockovana proti covidu?

  • Anonymní
    nat123
    26. 8. 2021

    @Eveleka1 riesila som to 2 mesiace, v podstate to zacalo asi 10 dni po poslednej aplikacii, a celu tu dobu som sa s tym trapila. nakoniec som to vzdala a sla na rozpustenie, je pravda, ze mozno nie je rozpustene vsetko, no napriek tomu moje problemy prestali. myslim, ze mozte skusit vypustit a ked tak casom, o nejaky rok skusit vypln opat. resp. skusit vypustit iba jednu oblast na skusku, napr. celo, ci to pomoze.

  • Anonymní
    Eveleka1
    23. 8. 2021

    @nat123 Moc děkuji za komentář, mě bylo řečeno, že nikdy se nerozpustí vše, že rozpuštění by můj problém nemuselo vyřešit. Údajně jsou otoky důsledkem, ne příčinou. Jen nejsem schopná přijít na to, co je ta příčina. Jak dlouho prosím jste otoky rtů řešila?

  • Anonymní
    nat123
    20. 8. 2021

    mala som rovnaky problem - v perach. precitlivelost prisla nahle, po celovo piatom aplikovani vyplne. nepomahalo mi nic, kortikoidy tiez iba kratkodobo. nakoniec som si pery nechala vypustit a bolo mi odporucane sa vyplni vzdat uplne. bol tam urcite pocit frustracie, ale myslim ze pomohlo. zdravie je v tomto pripade urcite dolezitejsie.

  • Anonymní
    MarcelaEstheticon
    Doporučený člen
    17. 8. 2021

    Dobrý den Eveleka, děkujeme, že jste obrátila na naši komunitu. Ráda bych Vám připomněla, že můžete Váš dotaz publikovat také v ZEPTEJTE SE LÉKAŘE
    👉 https://www.estheticon.cz/diskuze jak se říká "Víc hlav, víc ví" a je možné, že se některý z našich specialistů se stejným nebo podobným případem setkal.
    Pevně doufám, že ano a že se Váš problém brzy vyřeší.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama