Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Minimální efekt a dlouhé hojení

Anonymní
Tea
Praha · Vytvořeno: 12. 5. 2009 · Poslední odpověď 9. 4. 2013

Dobry den, mam za sebou osetrenim vyse zminovanym laserem CO2 MiXto SX, a to na oblast dolnich vicek. Kuze se mi hojila vice jak pul roku - prvnich nekolik mesicu po zakroku jsem mela kuzi ruzovou, jako kdyz se spalim na slunicku, pak kuze zhnedla, takze jsem vice jak pul roku mela pod ocima hneda kola! Sla jsem na laser kvuli vraskam - kdyz si srovnam snimky pred a po, vidim zlepseni mozna tak o 25%. Muj osetrujici lekar mi rekl, ze jsem pry prvni jeho pacient, kteremu se kuze hojila tak dlouho. Ja kuzi ze zacatku mazala Cicalfate, pak hydratacnim kremem, na slunku jsem vubec nebyla, neudelala jsem nic spatne. Precetla jsem si na ruznych diskuzich prispevky od zen, ktere byly na stejnem osetreni u toho sameho doktora - psaly, ze efekt je opravdu minimalni a ze kuze se jim dlouho hojila (ale ne tak dlouho, jako mne, tzn. vice jak pul roku). Mohu se zeptat, jak je to mozne? Je to zpusobeno kvuli nekvalitnimu pristroji? Ci snad jen oblast dolnich vicek je na takoveto zakroky moc citliva? Diky za odpovedi.

12 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Kajdik
    9. 4. 2013
    Nejlepší komentář

    Chtela bych podekovat panu primari... V Praze jsem byla na frakcnim laseru v Asklepionu a na jizvy mi doporucovali prave nejvic tuto metodu...myslela jsem si, ze kdyz si clovek priplati, dostane alespon kvalitni rozbor a peci...:/


    Co se tyce brouseni, je vhodne na nej zajit, mam-li tenci kuzi nez vetsina obyvatel? Ma to vliv?

    Dekuji za odpoved
    Katerina L.

  • Anonymní
    Juvinda
    22. 11. 2010

    Pane primáři Lucáku,
    je mi to jasné a děkuji za Váš příspěvek. Ale doopravdy se frakční lasery místy doporučují i na jizvy. To je jen zkušenost. Každopádně jsem ráda za tuto informaci, jediné možné řešení je ovšem dle dalších Vašich slov zbroušení - ten nejvíc invazivní zákrok (alespoň mi to tak přijde) - aby mohlo být patrné zlepšení :( U mě se po erbiovém laseru neobjevila ani tak různá pigmentace, jako spíš nové bělavé jizévky, které protkaly převážně nejvíc ošetřované - do hloubky - tváře (zde mě po zákroku tekla nejvíc krev, prý to bylo z krevních kapilár). Kontrastuje to s narůžovělou pokožkou.
    Už jsem se zařekla, že laser nikdy více, ale vzhledem ke stavu pleti už zase tuto možnost zvažuji, člověk hledá a doufá, že se mu to vylepší... Po laseru mám navíc VELMI citlivou pleť, snadno zčervená, olupuje se, byť je mastná.
    Ohledně ablativních laserů, které tedy jsou nejlepší pro řešení jizev, máte Vy konkrétně nějaký tip, který eliminuje veškerá možná rizika lépe než jiný?

    Děkuji za odpověď.

  • MUDr. Otakar Lucák

    · 22. 11. 2010

    Vidím, že diskuze stále pokračuje,ale špatným směrem - ještě jednou vysvětlím, co to je frakce- známená to ošetření pleti střílením laserových výbojů do kůže, tím se pleť pouze přeloupne a výstřeli způsobí vnitřní omlazení struktury pleti ( zmnožením kolagenu a částečně elastických vláken). Tato metoda je určena výhradně !!! k omlazení pleti v její struktuře a může dosáhnout stran struktury pleti pouze a jen k jejímu povrchnímu zjemnění,zúžení porů a sjednocení barevnosti pleti, dále má obrovský efekt při léčbě projevů akné a mastné pleti. Nic víc tato metoda neumí ( neodstraní jizvy, hluboké vrásky, hluboké pigmentace). Pokud chcete řešit jizvičky, pak se musí u laseru vypnout frakční složka a pak tentýž laser plěť brousí - broušením pleti lze korigovat jizvy do určitého stupně a hloubky,hluboké vrásky. U broušení pleti však již vždy trochu hrozí vznik pozákrokových tmavých nebo světlých pigmentací. Záver: frakčním laserem nelze jizvy po akné v žádné m případě odstranit. Pokud někdo tvrdí opak, pak mohu zodpovědně říci, že to není pravda. Snad jsem Vám podal srozumitelnou odpověď. Přeji krásný den MUDr.Otakar Lucák, Ostrava

  • Anonymní
    Juvinda
    19. 11. 2010

    Odpověď pana doktora Lucáka je zajímavá.
    Nicméně frakční lasery se právě hojně na jizvy po akné doporučují. Je doopravdy těžké se v tom vyznat, hlavně to, co u jiného pomůže, u druhého nemusí, záleží na stáří jizev, struktuře kůže, její obnovitelnosti a nevím čeho ještě.
    Ovšem také nechápu, jak v dnešní době, kdy medicína postoupila opravdu daleko, si jen tak nedokáže poradit s propadlými jizvami.

  • Anonymní
    Pavla33867
    31. 5. 2009

    Dobrý den,

    Mám dotaz k tomu, co jste napsal-a to, že CO2 frakční laser neslouží k odstranění jizev po akné. Podle jedné pražské kliniky je tohle pro způsob, jak mě jizev po akné zbavit. Mám již dlouho opravdu hluboké jizvy po akné, a nějak opravdu nevím, co s nimi. Pakliže na to nefunguje ani frakční laser, jaké další mám možnosti. Nějak se mi nechce věřit, že v dnešní době, kdy si člověk může nechat za peníze odstranit snad úplně všechno, neexistuje efektivní metoda odtranění jizev po akné. Prosím, odpovězte mi, budu velice ráda za jakoukoli informaci. Děkuji.

    S pozdravem, Pavla

  • MUDr. Otakar Lucák

    · 13. 5. 2009

    Ještě poznámka k diskuzi. Provozuji CO2 frakční laser dva roky a problém s hojením byl z mnoha provedených zákroků pouze 2x - jedna pacientka měla alergickou reakci na krém Avene cicalfate - z čehož byla v šoku i kožní lékařka - ani ta na tento krém alergii nezažila a pak jedna pacientka, které ještě po 3 týdnech přetrvávaly čtverečky. Mohu tedy po dvou letech zkušeností zodpovědně prohlásit : 1) přeloupávání či šupinatění probíhá asi týden a pak 14 dní zůstává lehké zarůžovění pleti. 2) nespokojenost s výsledky není dána laserem, ale tím, co Vám kdo seriozně řekne co frakční laser umí a co ne. A teď pozor ! Frakční laser slouží k rejuvenaci pleti - tedy jejímu omlazení a zjemnění povrchu. V žádném případě neslouží k odstranění jakýchkoliv vrásek či hlubokých pigmentací či jizev ( např. po akné). Zato způsobuje výrazné snížení výskytu akné. Pokud bych to mohl seřadit podle stupňů jak moc se zasahuje do kůže - pak se vlastně jedná o něco hlubší zásah než ovocnými kyselinami - jedná se tedy jen o zcela povrchní ošetření pleti - vtip je v tom, že frakce střílí laserové výboje do kůže a ta pak má daleko lepší kvalitu a je to výborný základ do dalších let.V žádném případě pleť nevypne, ani neodstraní vrásky.Chcete-li odstranit vrásky, pak se musí pleť brousit, a to je již ze zcela jiného soudku. Také je otázka, zda se vždy jedná o frakční lasery. Těch je v republice jen pár.Poznáte to tak, že ošetřená plocha není hnědá plošně, ale plocha je vytečkovaná. To Vám lékař může ukázat na dřevěné špachtli. Máme objektivně po frakčním laseru mnoho spokojených pacientek.Nejlepším dokladem toho, že většina z nich sama o své vůli přišla znovu na další zákrok. Ceny jsou dostupně - ošetření celého obličeje včetně čela a víček - stojí 9.000 Kč.Další zákroky se slevou. Estrogen negativně působí u žen na kolagen a elastická vlákna. Proto mají ženy ve stejném věku více vrásek než muži - a to je ta nesprávnější parketa pro frakční laser - boj proti negativnímu působení estrogenu na kůži. Nic více,nic méně. Doufám, že se mi podařilo vysvětlit vzniklé nedorozumění týkající se frakčního laseru srozumitelně. Přeji všem příjemný den. MUDr.Lucák,Ostrava

  • MUDr. Otakar Lucák

    · 13. 5. 2009

    Dle těchto informací to lze posoudit jen stěží. S lasery to není tak jednoduché jak by se mohlo zdát. Podmínkou dobrého výsledku je jak ten nejlepší laser, tak také mnohaletá zlušenost s prací s lasery. I přesto Vám ti nejzkušenější lékaři řeknou, že čas od času se vyskytne naprosto atypický průběh hojení a nikdo neví proč. Taková je prostě medicína. Zdravím MUDr.Lucák,Ostrava

  • Anonymní
    Tea
    13. 5. 2009

    pro AKNE:
    myslim, ze tento zazrak se nekonal u nikoho, kdo osetreni podstoupil, podivej se na internetu do diskuzi, najdes jen negativni prispevky! jeste jsem nenarazila na nikoho, komu by se vrasky po frakcnim laseru spravily! Ja mela vrasky pod ocima dost jemny, byly to takovy linky, ale bylo jich dost (3 rozvetvene pod kazdym okem), dr mi rekl, ze jedno jedine osetreni mi ty vrasky spolehlive odstrani!! mam je tam samozrejme porad. vim, ze si taky lidi stezuji, ze jim laser nepomoh ani na pory, ani na jizvicky. moje zkusenost je ta, ze to je pouze tahani penez z lidi, kteri naletej, a takovou zkusenost maji desitky zen, o kterych ctu v diskuzich na netu! Nezbyva mi bohuzel nic jineho, nez hledat jinde a zkusit jina osetreni - laser uz nikdy! cetla jsem o karboxyterapii, nema s ni nekdo zkusenost?

  • Anonymní
    AKNE
    13. 5. 2009

    PRO TEA-
    já byla na výbrusu v analgosedaci klasickým laserem a pak 3x!!!! na frakčním..Pokaždé někde jinde..Myslíš, že má plet je vypnutá a lepší? Bohužel ani náhodou..Nyní jsem byla na konzultaci u jistého plastického velmi váženého chirurga ohledně jedné operace a ten mi spíše doporučil dělat něco s obličejem, že prý na můj věk ho mám dost unavený, nesjednocenou barvu atd..A to nevím co to je se opalovat, chráním si plet vysokým faktorem a mám za sebou 4 zákroky laserem..!!!! Nechci hanit tento přístroj, ale mě to stálo skoro 85tisíc dohromady a má plet má i nadále jemné vrásečky-velmi jemné, pár mělkých jizviček na spáncích a rozšířené pory-tak s těmi to ani nehlo..Takže já jsem zklamaná..Pokud to opravdu přestavuje kolagen do půl roku???? tak u mě se to tedy nekonalo ani v nejmenším.

  • Anonymní
    Tea
    13. 5. 2009

    Divam se na svuj doklad o zaplaceni a tam vidim nazev laseru, o kterem se pise i zde v clanku! Zasla jsem si na konzultaci do jineho laseroveho centra a tam mi bylo receno, ze doba hojeni ve forme zaruzoveni nebo pripadne pigmentace (jako jsem mela ja, hnede) muze po dobu pul roku pretrvavat! Tak kdo mi tedy lze? Opravdu lze verit tomu, ze doba hojeni neprekracuje vic jak deset dnu! Neni to ten stejny "kec", jako znama reklama na Vichy, kde tvrdi, ze viditelna redukce vrasek je videt jiz po 4 dnech? Usmevne!!

  • Anonymní
    medi6143908
    13. 5. 2009

    O půlročním hojení po ošetření zmiňovaným laserem slyším poprvé. Doba hojení se pohybuje mezi 5-10 dny. Rozhodně problém není v přístroji.
    Dle našich záznamů v kraji pardubickém nikdo z lékařů s tímto přístrojem nepracuje. Výsledky ošetření samozřejmě závisí na zvolených parametrech nastavení přístroje i na individuální reakci pacienta.

  • Anonymní
    Tea
    12. 5. 2009

    Jeste mala poznamka, je mi 27 let a vrasky jsem nemela zas az tak strasne, takze nechapu ten maly efekt.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama