Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Operace horních víček . jizvy

Anonymní
Karin838
Karlovy Vary · Vytvořeno: 4. 5. 2022 · Poslední odpověď 4. 5. 2022

Dobrý den, před 14 dny jsem podstoupila operaci horních víček. Všude čtu že jizvy nejdou vůbec vidět že jsou schované. Mám jizvy na obou očích úplně mimo víček a jde to dost vidět. Můžete prosím poradit, co s tím? Posílám foto. Děkuji Sochůrková

1 komentář

Reklama
  • MUDr. Vlastimil Víšek CSc.

    · 4. 5. 2022
    Nejlepší komentář

    Vážená paní,
    jizva po každém chirurgickém ošetření jakékoliv krajiny je vždy vidět!. Rána prochází fází hojení, což je u víček obvykle právě těch 14 dnů. Pak nastupuje několikatýdenní fáze tvorby jizevnatého vaziva /to vás čeká/ a pak od cca 6. týdne po operaci nastane mnohaměsíční fáze přestavby vzniklého jizevnatého vaziva. Do definitivního stavu Vás tedy čeká ještě poměrně dlouhá doba. Váš operatér se v dané chvíli rozhodl pro nějaký rozsah excise kůže, sešitím rány vznikla Vaše současné jizva. Obecně platí, že ta "neviditelnost" jizev u horních víček je dána dobou od operace a také umístěním do přirozené ohybové linie horního víčka. Svoji starost prodiskutujte se svým operatérem v rámci kontroly, ale nyní je předčasné dělat nějaké závěry. Pečujte o jizvy - promašťujte a případně provádějte tlakové masáže, jejich techniku by Vám měl sdělit operatér.
    Nevěšte hlavu, dejte to mu. čas.
    S pozdravem, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.