Kam na liposukci a lipotransfer?

Viki261088
· Vytvořeno: 8. 1. 2015 · Aktualizováno: 12. 1. 2015

Podstoupila jsem konzultaci k zákroku - liposukce a transferu tuku do prsou - jako velmi vhodný kandidát. Chci se zbavit přebytečného tuku na břiše a vnitřní straně stehen, a tento tuk využít ke zvětšení neboli modelaci prsu. Po přečtení diskusí však nemám jasno, které kliniky mají s tímto zákrokem nejvíce a možná nejlepší zkušenosti v závislosti zpětné vazby od pacientek po několika letech. I po podstoupení případných dalších transferů k doplnění a včetně statistiky rizika nevstřebání nebo zániku tukových buněk. Ráda bych si vybrala jednu vhodnou kliniku mezi nejlepšími v tomto směru. Děkuji Vám za zprávu.

Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

4 komentáře

Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

  • Viki261088
    12. 1. 2015
    Nejlepší komentář

    Také moc děkuji za Váš příspěvek a konkrétní jména chirurgů.
    Prosím, napište, kdo má za sebou tento nebo podobný úkon a jak hodnotí s odstupem času.

    Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

  • Anonymní

    9. 1. 2015

    Dobrý den, Viki,
    v posledních letech se přenosu vlastního tuku i zvětšení prsou vlastním tukem věnuje dost českých plastických chirurgů. Aby byl efekt trvalý, většina přenesených tukových buněk se nevstřebala a předešlo se komplikacím například v podobě tukových nekróz, musí být správně proveden odběr tukových buněk, jejich čištení a zejména jejich náročná aplikace do prsou.
    Osobně bych neměla strach jít na kliniku Body k MUDr. Menšíkovi, k MUDr. Petru Hýžovi nebo k MUDr. Evženu Truparovi, všichni tři působí v Brně. V Praze má mou důvěru MUDr. Ondřej Měšťák, MUDr. Juraj Payer nebo prof. Markéta Dušková. V Ostravě pak MUDr. Martin Paciorek.
    Přeji hodně štěstí, Alžběta

    Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

  • Viki261088
    9. 1. 2015

    Asklepion jsem v minulosti navštěvovala. Novinkou tehdy byla zdokonalující se laserová epilace a mohu potvrdit, ze jsem byla velmi spokojená. Děkuji Vám za rychlou odpověď týkající se lipofillingu (lipotransferu). V případě zájmu budu Vaši kliniku opět kontaktovat.

    Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

  • doc. MUDr. Roman Šmucler CSc.

    doc. MUDr. Roman Šmucler CSc.

    9. 1. 2015

    Není na to statistika, ale pokud nebyl Asklepion první, byli jsme určitě jedni z prvních . Zkušenosti máme několik let, přesněji 5 let. Prošli jsme složitým vývojem a nyní je to poměrně standartní postup ale má spoustu "háčků". Určitě nečekejte, že napoprvé dosáhnete tak přesného výsledku jako se silikonovými implantáty, ale osobně u pacientky raději vidím lipotransfer.Tuk se nyní přihojuje s vysokou pravděpodobností ale +-10% neodhadne nikdo.

    Opravdu chcete odstranit tento obrázek?


Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!