Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Vyjmutí implantátu a pozdější augmentace místo výměny

Anonymní
bara791310
Zlín · Vytvořeno: 1. 7. 2020 · Poslední odpověď 14. 8. 2020

Dobry den. Chtela jsem po 15 letech vymenu implantatu, proto jsem navstivila kliniku plasticke chirurgie a myslela si, ze pouze vymenim mensi implantaty za vetsi. Ale pan doktor mi rekl, ze bohuzel diky tomu, ze jsem stihla( mam 167cm, 56 kg, vek 43 let), kuze uz dost povolena,s minimem tuku a hodne cvicim, nebude vymena mozna, protoze by nemela ten spravny efekt. Proto nejdrive stare implantaty vyjme, udela pouze modelaci prsou a po necelem roce by mi pripadne prsa zvetsil. Mam z pana doktora velmi dobry pocit, ale presto se radeji poradim i tady, zda by nebyla mozna rovnou modelace i se zvetsenim prsou. Prakticky jsem uz rozhodnuta, ze i tak na operaci pujdu, termin mam 1.7., ale presto me to zajima. Dekuji vsem za odpovedi.

11 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    VeroEstheticon
    14. 8. 2020

    Ahoj bara791310,

    jak dopadl tvůj zákrok, či jsi ho nakonec prozatím odložila? Pokud budeš přemýšlet o augmentaci (i pozdější), určitě doporučuji koukat na kvalitu, bezpečnost a prověřenost pacientkami. A hlavně - co nejmenší riziko komplikací! Doufám, že ať se rozhodneš jakkoliv, budeš spokojená!

    Měj se krásně!

  • Anonymní
    bara791310
    17. 7. 2020

    Mate je teda fakt moc pekne!!! Ta fotka je jak dlouho po operaci? Ja dnes byla vyndat dreny, ale prsa me boli porad stejne, jedno dokonce hodne, jako bych v nem mela kamen, tak snad se to zlepsi. Prsa zatim nemuzu asi hodnotit, ted jsou to dve kulate spis placky, tak snad trochu klesnou a nebudou tak priplacle, az odpuchnou..jinak ja zas chodim hodne do fitka, tak snad budu moct brzy zase zacit, pocitam tak za mesic...
    Tyjo, 10ti mesicni miminko? To mate teda muj obdiv, ze jste do operace sla, kdyz mate tak male deti. Ja jsem s malou sama a nebyt babi a dedy, tak nezvladnu ani ji.

  • Anonymní
    Evi
    16. 7. 2020

    To vám asi nesedli antibiotika, zkuste doktorovi zavolat, jestli by vám je nezměnil. Mluvila jsem s jednou paní co byla se mnou na pokoji a ta měla to samé, po změně antb se jí ulevilo :)
    Dreny jsem měla 1 den, a jak je vytáhli, dost se mi ulevilo.. tak pokud vás to bolí, může to být i tím... pak už jsem měla jen pocit, že mám svaly jakoby přetrénované z fitka, žádnou bolest.

    No, já jsem upřímně z té první operace nebyla moc nadšená, protože z "psích oušek" jsem měla plná psí osuška.. bradavky zůstaly dole, ale to jsem ještě neměla děti, tak možná dobře, že se do nich tehdy nezasahovalo. No a pak kojení s tím udělalo svoje..
    Mám děti 2,5r a 10m (12kg) a měla jsem teda na celých 10 dní nonstop chůvu.. další týden už jsem ho malého mohla opatrně přenášet, ale dost kolem dětí pomáhal manžel. A tak po 3 týdnech už jsem si ho obstarávala sama. Ale to je tím že je malý a těžký, v domácnosti jsem jinak fungovala tak po týdnu. Doporučuje se mít opravdu spíš klidový režim, proto já ani nebudu spěchat ze cvičením, i když před tím jsem každý den běhala. Chci aby se mi to dobře zahojilo?

  • Anonymní
    bara791310
    16. 7. 2020

    Mate je opravdu krasne. U prvnich prsou uz ani neni videt, ze jsou v nich i implantaty. Ja byla na sale asi tri hodiny, presne to nevim, byla jsem uplne mimo, vsechno me bolelo a bylo mi spatne od zaludku. Nyni, treti den me boli hlavne dreny a taky hrozne zaludek, uplne se mi krouti a mam krece. Nejspis z antibiotik a leku od bolesti. Muzu se jeste zeptat, jak dlouho jste mela bolesti? Mam 2letou holcicku, potrebuji byt co nejdriv fit. Moc dekuji za odpovedi.?

  • Anonymní
    Evi
    16. 7. 2020

    Ano, vlezlo se 400ml a jsem spokojená, protože už vím , že jak si prsa sednou a ustoupí otok, tak se zmenší?
    Já byla na sále taky 4,5 hod místo plánovaných 2,5. Měla jsem Natrelle 5 let (a pak 2 odkojené děti) a ty už teď prý nevyrábí a jsou zakázané??‍♀️ Byla tam prý i kapsulace..
    Já dávala pozor prvních 10 dní na stehy, nic netahala.. ale stejne se mi minulý týden jeden steh, ale už je to zase zahojené. Stejně jsme ale raději nasadili antibiotika.. tak se opatrujte??

  • Anonymní
    bara791310
    16. 7. 2020

    Dobry den. Takze se Vam nakonec vlezlo tech 400ml? A modelaci mate jakou? Kotvu, nebo jen pres bradavku a rez pod prsy? Mam tri dny po operaci i s augumentaci u Mudr. Zakouta. Velikost implantatu 375ml. Pri operaci se zjistilo, i kdyz SONO neukazalo nic, coz nechapu( na co na ty pravidelne kontroly tedy chodim???), ze silikon ze starych implantatu uz zacinal prosakovat, tudiz museli i vnitrek nejak vic cistit. V patek jdu na vytazeni drenu, tam se asi dozvim vic a doufam, ze bude vse v poradku a nenastanou nejake komplikace...????????

  • Anonymní
    Evi
    15. 7. 2020

    Já byla před měsícem na reaugmentaci - modelace + větší implantát.
    Jsem vysoká 179cm, proto jsem chtěla 400ml, pan doktor mi řekl, že může dát jen to co se vleze. Původní byly jen 175ml. Kdybych chtěla moc, tak bych musela jít, jak vy píšete, na modelaci a třeba za rok na implantaty libovolné velikosti, protože nehrozí rozjetí stehů. Naštěstí se vlezlo, co jsem chtěla a jsem moc spokojená. ?

  • MUDr. Patrik Paulis

    · 4. 7. 2020

    Dobry den
    S ohledem na fakt, ze k vymene implantatu dochazi az po 15-ti letech, jiste doslo ke zmenam na zlaze, podkozi i kuzi. Je proto dulezite vedet, jaky mate nejen anatomicky nalez, ale taky je nutne aktualni ultrazvukove vysetreni prsou. O nalezu na UZ bohuzel nic nepisete, stejne jako o aktualnim nalezu anatomickem a duvodu, proc ev kolega navrhuje operaci ve dvoz dobach, co je mozny postup a v v mnoha pripadech taky nutne, ale vestinou volime operaci v jedne dobe - augmentaci s modelaci, resp ve Vasem pripade re- augmentaci. Protoze mezi me klientky patri mnohe “bikini- fitnesacky”, u kterych casto delame “vymeny” implantatu, ale taky modelujeme a jejich postavy jsou jiste ne nepodobne te Vasi, dulezity je jiste duvod proc se kolega domniva, ze danou operaci neni mozne udelat v jedne dobe.

  • prim. MUDr. Ludmila Šulcová Hejnalová MBA, LLM

    · 3. 7. 2020
    Nejlepší komentář

    Vážená paní, bez osobního vyšetření nelze jinak než pouze obecně - augmentace s modelací je samozřejmě možná v jedné operaci, pokud je tkáń k takové operaci vhodná. Pokud plánujete operaci, je tedy potřeba provést konzultaci a vyšetření a doporučuji i u více lékařů.

  • Dobrý den,
    takto na dálku bez vyšetření nelze posoudit. Musí se důkladně vyšetřit. Řiďte se radou operatéra, případně doporučuji i konzultace u jiných lékařů ať máte srovnání.
    S pozdravem
    MUDr. Martin Molitor

  • Anonymní
    bara791310
    2. 7. 2020

    Na operaci jsem nakonec nesla, budu tedy rada za Vase rady i zkusenosti. Chtela bych jit zaroven na modelaci i augmentaci.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama