Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Silná bolest jizvy po zvětšení prsou

Anonymní
lena_h406256
Olomouc · Vytvořeno: 18. 9. 2016 · Poslední odpověď 10. 6. 2018

Dobrý den. Před 11.dny jsem podstoupila zvětšení prsou. Od operace bylo všechno v pořádku, ani velké bolesti nebyly. 8.den po operaci mi mírně oteklo pravé prso, začala mi silná bolest jizvy, která začala být doprovázená zvýšenou teplotou nad 37°C. 9.den ráno jsem navštívila svého operatéra na kontrole, kde mi bylo sděleno, že prsa jsou v pořádku, jizva zarudlá není, nic z ní nevytéká a byly mi nasazeny ATB na 5 dní (samozřejmě se musím pořád hlídat a při jakékoliv změně mám svému doktorovi dát vědět). Dnes je to 11 den od operace, 3 den od kontroly - zvýšená teplota i nadále přetrvává, bolest jizvy se nemírní - ba naopak mi přijde větší. Pravé prso samo o sobě mě začíná svědět (stejně jako levé) a tak předpokládám, že se to hojí, ale ta bolest jizvy je šílená. Začínám mít celkem obavy, co to může být..?! Děkuji za rady a zkušenosti..

10 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    zobenka711974
    10. 6. 2018

    Dobrý večer Leňo, mohu se zeptat, jak Vám to tenkrát dopadlo s potížemi s jizvou?...mám téměř to stejné co vy. Děkuji

  • MUDr. David Tomášek

    · 21. 9. 2016

    Buďte v klidu, nepodléhejte víře, že se nezahojíte. Nejspíš se stav už zlepšuje, dle toho co popisujete.

    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
    *********************


  • Anonymní
    lena_h406256
    19. 9. 2016

    Dobrý den, pane doktore. Moc Vám děkuji za Vaši odpověď i zkušenost. Neztrácím důvěru ve svého doktora, i když další názory a zkušenosti přivítám :)
    A když jste se ,,s tímto'' setkal, můžete mi říct, jestli může jít o něco vážného? Každý den se mi trochu přitěžuje a pokud vykonávám pohyb (např.na Wc),musím si prso držet, jinak mám pocit, že mi vše jizvou vypadne-pomáhá její zatlačeni dovnitř či přidržení :( Samotné prso neni vůbec bolavé a ani citlivé-vše pramení z jizvy :-/

  • MUDr. David Tomášek

    · 19. 9. 2016
    Nejlepší komentář

    Nějaké zkušenosti s touto komplikací mám. Dělám augmentace více než 20 let. Pravdou je, že jsem podobnou dramatickou situaci zažil asi dvakrát, ale troufám si tvrdit, že to jakýsi zánětlivý, respektive infekční proces bude. ATB jsou dobrá volba, chce to klid studené obklady a časté kontroly u operatera. Naštěstí máte takového, kterému věříte a to je to nejlepší, co můžete mít.Nikdy se nemá dělat to že se takzvaně ztratí důvěra a hned se letí k jinému kolegovi. To spíše přitíží.
    Držím palce.
    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
    *****************

    Prosím, hodnoťte naše odpovědi

  • Anonymní
    lena_h406256
    19. 9. 2016

    Děkuji moc.. Jak budu vědět zítra víc, tak se o to podělím :) Snad to nebude nic vážného :(
    Jinak mám značku Mentor..

  • Anonymní
    Horalka384983
    19. 9. 2016

    Určitě až na tu záhadu přijdete napiste to sem :-) držím palce at to neni nic vážného a spraví se to. Jakou znacku implantátů mate?

  • Anonymní
    lena_h406256
    19. 9. 2016

    Ano, je úžasný a včera jsme se domluvili-kontrolu mám zítra.. :-/ Jen mě zajímalo, jedtli s tím má někdo zkušenosti, co by to mohlo být.. :(

  • Anonymní
    Horalka384983
    19. 9. 2016

    A půjdete znovu k doktoru? Raději bych to nenechavála.

  • Anonymní
    lena_h406256
    19. 9. 2016

    Dobrý den. Děkuji za odpověď.
    Také si už nemyslím, že by šlo o zánět-podle mě jde o něco uvnitř. Prso samo o sobě mě vůbec nebolí, nemám ho zarudlé ani citlivé-pouze ta jizva, bolest začíná být silnější. Napadlo mě,jestli nemohl prasknout vnitřní steh..?!
    V pravém prsu mám 375ml pod sval, v levém 400ml pod sval a to je zcela bez problému..

  • Anonymní
    Horalka384983
    18. 9. 2016

    Dobrý vecer, tak mne napadá, zda by treba nemohlo jit o odmítání implantátu. Zánět asi ne, to by vyřešila ty Ant. Mohu se zeptat kdo vas operoval? A jaké mate implantáty? Přeji pevné nervy a brzké uzdravení.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama