Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Rozlézající se jizvy - jak ošetřovat doma?

Anonymní
Sara09
Praha · Vytvořeno: 27. 4. 2016 · Poslední odpověď 19. 5. 2016

Dobrý den, jsem tři týdny po augmentaci prsou, kdy mi bylo vloženo do pravého prsu 325ml, do levého 300ml. Prsa se mi moc líbí, ale bohužel levá jizva se mi po okrajích trochu rozjíždí, jak mi bylo řečeno, tělo mi vylučovalo vstřebatelné stehy, které mi Dr. odstřihnul, na jizvu dal antibiotickou mast a lepil náplastí se stříbrem (2x) , poté mi sám primář na obě prsa přelepil stripy, aby rozlezliny stáhnul a jinak nechal volně. To bylo v pondělí a jizvy mi přišly pěknější, než dnes. Mám pocit, že i pravá jizva, která byla bez problémů, je nyní u jednoho kraje zarudlejší a myslím, že tam vidím bílou tečku. A levá mi také přijde horší. Na další kontrolu jdu sice zítra odpoledne, ale chtěla bych poradit, jak to momentálně ošetřit, aby se stav nezhoršoval, ale lepšil. Četla jsem o spreji Cicatridina. Je to vhodné? Já zatím jen stříkám desinfekcí Dettol a večer jsem namazala Betadine mastí. Děkuji moc za každou radu.

17 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Sara09
    19. 5. 2016

    Dobrý den, vzhledem k tomu, že jsem měla problémy hned po augmentaci ( ještě tentýž den jsem musela na reoperaci, protože mi stále krvácelo levé prso a lékařům se i na sále těžko zastavovalo ložisko krvácení) , tak jsem měla takový strach, aby nebyly další komplikace, že jsem úplně potlačila chuť na cigarety. Já mám koupenou silikonovou mast Newgel, ale zatím jsem ji nevyzkoušela, dle rady lékaře vyčkávám, až budou jizvy plně zahojené. Už ale vypadají mnohem lépe, jizvy jsou zacelené, stále je přelepuji, tak doufám, že už se neobjeví žádná stehová píštěl, nebo něco obdobného....

  • Anonymní
    Valerie367283
    19. 5. 2016

    Dobrý den, máte pravdu, že každé tělo reaguje individuálně..ještě mám vyzkoušenou mast Strataderm..je to silikonová mast s velkou hydratací..jinak Vám závidím to přestání kouření:-)..mě se to nepodařilo:-)

  • Anonymní
    Sara09
    18. 5. 2016

    Dobrý den, také jsem brala Wobenzym, déle jak měsíc (5 tablet 3x denně ), dokonce jsem přestala kouřit, poslední cigaretu jsem měla den před operací a od té doby nic, jak jsem se bála, abych si zbytečně nekomplikovala hojení. Vše jsem dodržovala, šetřila se a stejně to nepomohlo. Asi se nedá nijak předejít tomu, když si tělo nechce, nebo neumí poradit se samovstřebávacími stehy a vylučuje je....

  • Anonymní
    Valerie367283
    18. 5. 2016

    Dobrý den, já jsem byla na zákroku 6.5.2016, hned druhý den po příjezdu domů jsem nasadila Wobenzyn 10 tablet 3 x denně před jídlem dávkování jsem snížila po týdnu na 5 tablet 3 x denně a brala jsem také další komplex vitamínů pro podporu obnovy a výživu kůže a neměla jsem s hojením jizev žádný problém. Po měsíci jsem byla na kontrole a i pan doktor konstatoval, že je vše krásně zahojeno.

  • Anonymní
    Sara09
    29. 4. 2016

    Děkuji za Vaši reakci, pozdě určitě není. Začala jsem mazat Hemagelem a přes to ještě stříkám Cicatridina sprej. Včera jsem byla na kontrole a pan doktor mi moji samoléčbu pochválil, že se mi jizvy krásně zatáhly a ať pokračuji.

  • MUDr. David Tomášek

    · 29. 4. 2016
    Nejlepší komentář

    Asi reaguji pozdě, nečtu celou diskusi. Hemagel a častá toaleta je nejlepší. Ale přece jen by to měl režírovat Váš operater.

    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
    ******************

    Prosím, hodnoťte naše odpovědi

  • Anonymní
    DakovaCh
    28. 4. 2016

    Urcite tomu rozumi nejlepe :) Prsa asi malo spolupracuji a ne a ne si "sednout" :D No nemame to teda zadny med, ale jak rikate, dockame se! :)

  • Anonymní
    Sara09
    28. 4. 2016

    Váš doktor měl určitě důvod nechat pás tak dlouho nosit a důležité je, že se jizvy hojí. S pásem bylo oblékání hrozné, také už mi docházely nápady, ale ono ani s tou stahovačkou to není úplně ideální. Určitě se dočkáme, obě ;)

  • Anonymní
    DakovaCh
    28. 4. 2016

    Taky jsem nad tim uvazovala, jestli jim pas trochu nepomaha k tomu stavu, v jakem jsou. Ale pan doktor mi ho nechal, musim nosit 24h denne :( Ale uz mam skoro zahojeno, takze v pohode, prezila jsem to nejak i s nim :) Ale zavidim vam, ze jste se ho tak rychle zbavila! :D Ja chodim porad v sale nebo satku, at ho zakryju, kdyz je az ke krku, tak uz si pomalu nemam co oblict :D Ale verim, ze i na ten jednou dojde! :D

  • Anonymní
    Sara09
    28. 4. 2016

    Já už pás nenosím, byl mi výslovně zakázán, že i díky tomu jsem mohla dopomoci rozjíždění jizev, protože pás tlačí implantáty dolů a ty pak právě tlačí na jizvy! Tak pozor na to....Aby jste si tím spíš neuškodila

  • Anonymní
    DakovaCh
    28. 4. 2016

    No to jsem rada, ze nejsem sama takova nestastnice :D Ja hlavne cekam jako na smilovani, az mi dovoli prestat nosit ten pas, uz mi fakt celkem vadi :( No to bude krasna veta, mam akorat takovy neblahy pocit, ze jen tak se ji nedockame :D

  • Anonymní
    Sara09
    28. 4. 2016

    To to máme hodně podobné, od augmentace budu sice teprve čtyři týdny, ale k dr. na kontroly dojíždím 2x týdně a pořád čekám na ten zlom, kdy mi bude konečně řečeno - "máte to krásný, přijde na kontrolu za rok" :D

  • Anonymní
    DakovaCh
    28. 4. 2016

    Presne tak, mi se to hoji snad uz ctyri tydny a do toho jeste jezdim 2x tydne na kontroly. No ale chce to hodne trpelivosti a hlavne pece, on pak nastane takovy zlom a zacne se to hojit velmi rychle :) Od augumentace jsem ted sedmy tyden, tak snad nenastanou nejake dalsi komplikace :)

  • Anonymní
    Sara09
    28. 4. 2016

    Dobrý den, to máte pravdu, je to poměrně zdlouhavé, už jsem se těšila, jak budu jizvy masírovat a místo toho se pomalu bojím nadechnout, aby se jizva nerozjela :/ Jak dlouho jste po augmentaci?

  • Anonymní
    Sara09
    28. 4. 2016

    Děkuji za radu, Hemagel jsem si včera také koupila, vydezinfikovala jsem jizvu, namazala Hemagelem, přestříkla Cicatridina sprejem a překryla gázou. Tak jsem hrozně zvědavá, co mi na to dnes doktor řekne. Špatně si tam vidím, tak nevím, jestli se to lepší, ale mám pocit, že to vypadá lépe.

  • Anonymní
    DakovaCh
    28. 4. 2016

    Dobry den, mam podobny problem. Jizvy 3x denne dezinfikuji Jodisolem nebo Betadinou a prekryvam sterilnim krytim. Ted pridavam take Hemagel. Je to trosku zdlouhavejsi hojeni :(

  • Anonymní
    reny351124
    28. 4. 2016

    Dobrý den, já používala Hemagel a jizvy mám krásné :-)

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama