Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Komplikace po kapsulotomii

Anonymní
Acreb
Ústí nad Labem · Vytvořeno: 28. 2. 2020 · Poslední odpověď 22. 1. 2023

Dobrý den, potřebuji znát odborný názor na můj problém, můj operatér a celá klinika je velmi laxní a již jsem z toho unavená. Nevím zda změnit chirurga a jaká je možnost kompenzace po klinice abych si mohla dovolit jinou plastickou kliniku, kde by mi pomohli. No kde začít: 1.operace byla provedená 19.5.2014 Následně proběhly 3 reoperace z důvodu špatného hojení (mám alergii na nikl a prý použili stehy vyráběné s niklem, alergii jsem hlásila hned na začátku) a levé prso i tak bylo trochu deformované menší hrbolek nad prsem u podpaží. v roce 2017 jsem si všimla, že prso tvrdne a mění tvar. Roku 2018 jsem zašla na plánovanou konzultaci, tam mi řekl, že prsa mám krásná přitom byla zcela deformovaná (každé mělo jiný tvar příčný a podélný) řekl mi, že se tam nejspíš udělala kapsula, což vyšetření sona potvrdilo a mám se objednat až po plánovaném dítěti, že kapsulotomii provede v rámci korekce a slíbil, že mi udělá rovnou korekci ošklivých jizev po původních reoperacích. Dne 21.1.2020 jsem byla tedy odoperována na své náklady a ani mi neudělal korekci jizev, že je spokojen jak vypadají. V únoru mě prso po kontrole velmi zabolelo a nateklo do obřích rozměrů, následovala kontrola, kde mě poslali domů s pocitem histerie, následně se mi začal dělat obrovský a bolestivý hematom podél prsu a nad jizvou velmi bolestivé boule, následovala tedy další kontrola, kde mi sondičkou odpustili část krevní sraženiny s tím, že toho tam moc nebylo a mám si to ledovat a mazat Liotonem. Nyní to vypadá tak, že otok se zmírnil, prso konečně trochu změnilo tvar, ale udělala se mi u jizvy boule vypadá to jako obrovský puchýř a na začátku staré rozšklebené jizvy citím implantát a v části nad jizvou citím jakoby plát něčeho tvrdého. Prosím poraďte jak to řešit s operatérem aby mě opět neodpálkoval, jak se má můj problém řešit. Děkuji předem za odpověď S.

13 komentářů

Reklama
  • Anonymní

    Anonymní

    22. 1. 2023

    Dobrý den,
    Můžete prosím napsat u jakého doktora jste byla?
    Děkuji mockrát

  • Anonymní
    Acreb
    17. 6. 2020

    Dobry den pane doktore, dopadlo to jak jste psal. Podstoupila jsem akutní operaci ve FKN. Az se zhoji ta leva strana tak si mam domluvit dalsi postup. Spatne vloženy a nasledne infikovany implantát mi poranil vnitrni tkan, proto mi prso dela prehyb nad prsní ryhou a je to zevnitř takove zjizvene, poradil byste mi prosim zda by mohla pomoci treba nejaka masaz aby hojení proběhlo jak ma a nebyla jsem tak zohavena diky? Moc dekuji za radu.

  • Anonymní
    Acreb
    4. 4. 2020

    Po odeznění otoku a sundání obvazů, je to jak vyfoukly balonek

  • Anonymní
    Acreb
    4. 4. 2020

    Tak to je masakr, ano jsem ted s jednim prsem, ale asi se vnitřně citim lip, ze se nebojim, ze by se mi neco závazného stalo. Na chirurgii mi Dr.rekl nez me poslal na ty Vinohrady, ze se mam obratit na právníka, ze to byl u me snad pokus o zivot. Musim se spojit s LD klinikou a zeptat se na moji stiznost na Dr., zda to jiz prosetrili, ale mam za to, ze zadne kroky neudelali.

  • Anonymní
    Zizaluska
    Doporučený člen
    4. 4. 2020

    Dobrý den, koróna vir mě zastavil od pravidelných kontrol na chirurgii. Rána se tím pádem uzavřela a teď jen soufam, ze se mi tam znovu nebude nic tvořit. Od operatera mi přišla dokumentace, kde si samozřejmě napsal operater na svou ochranu, ze vše probíhalo naprosto v pořádku. Napisu k tomu své vyjadreni a dam právníkovi... Vůbec netusim, jak to cele dopadne, ale prso nemám hezké a budu muset na spraveni, aby se mi prso nepulilo díky te jizve. Ale jak to udělat, když teď musím být doma, práci nám zavřeli a pak budu muset delat snad ve dne v noci....
    A teď si bez implantatu v prsu nebo co bude dal?

  • Anonymní
    Acreb
    3. 4. 2020

    Jak jste dopadla? Ja byla na akutní operaci, kde mi implantát museli vyjmout. Rana se mi znovu otevrela, soukroma klinika uzavrena, takze na pohotovost, tam me poslali na Vinohrady a hned druhy den me operovali.

  • Anonymní
    Acreb
    3. 4. 2020

    Dobry den pane doktore, dopadlo to jak jste psal. Podstoupila jsem akutní operaci ve FKN. Az se zhoji ta leva strana tak si mam domluvit dalsi postup. Spatne vloženy a nasledne infikovany implantát mi poranil vnitrni tkan, proto mi prso dela prehyb nad prsní ryhou a je to zevnitř takove zjizvene, poradil byste mi prosim zda by mohla pomoci treba nejaka masaz aby hojení proběhlo jak ma a nebyla jsem tak zohavena diky? Moc dekuji za radu.

  • Anonymní
    Acreb
    11. 3. 2020

    Děkuji za názor, v pondělí mi Dr. sešil ránu a uvidíme jak se to bude hojit v opačném případě to dopadne jak píšete.

  • MUDr. David Tomášek

    · 11. 3. 2020

    Především nítě z niklu neznám. Takovouto komplikaci jsem nezažil. To, co vidím na fotce je klasická komplikace , sice ne časta, ale je občas k vidění. V řezu pod prsem je největší tlak implantátu a někdy se stane, že se ta rána nezhojí a o zanedbání péče se určitě nejedná. Chápu, že postižený jedinec se brání tím, že lékař něco zanedbal, ale věřte, že to tak není. Tady bych plně spolupracoval s operaterem, eventuelně si situaci objektivizoval jinde. Bohužem, musím říci, že nevylučuji, že o implantát přeijete, protože se to nemusí zahojit. Nález na fotce mi tak připadá.
    Mrzí mne to.
    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
    Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

  • Anonymní
    Acreb
    9. 3. 2020

    Jdu na znovu sesiti, ale tohle mel udelat uz min tyden a ne az ted, doufam ze to pujde jeste zachranit. Ale uz se to alespon resi...foto z min tydne

  • Anonymní
    Zizaluska
    Doporučený člen
    9. 3. 2020

    Když nastanou komplikace, jsou všichni najednou laxní...také teď resim.

  • Anonymní
    Acreb
    9. 3. 2020

    Dobrý den, ano, pan doktor se mi chlubil, že mi dal větší implantáty, že se mu to víc líbilo, ale po dvou letech se mi prsa sama zvětšila, takže místa tam je nyní hodně. Ale již při první augumentaci r. 2014 pochybil i skrz moji alergii na nikl a následném šití rány nití z niklu, sam mi oznámil, že to tím bylo. Nyní po kapsulotomii r.2020, jsem měla velké otoky a hematomy na které nikdo ani primář kliniky nereagoval a že mám čekat, nyní se mi rána otevřela , tak jsem zvědavá jak Dr.K bude postupovat, přijde mi to celé jako zanedbání péče, jezdím na kontroly a nikdy žádné řešení, až na vpich sondičkou k uvolnění tekutiny a čistý čtvereček na ránu. Dnes jsem požádala recepci o přezkum vedením mého případu. Mám opravdu maličké děti a potřebuji být pro ně v pořádku a ne aby se mi něco závažného stalo.

  • MUDr. David Tomášek

    · 4. 3. 2020
    Nejlepší komentář

    Především máte neúměrně veliké implantáty. Podle fotek to vypadá na to, že máte našlápnuto na situaci, která povede k tomu, že implantát v prsu nevydrží a vyklube se ven a bude třeba jej odstranit, rok počkat a pak dát nový. Neberte to však moc vážně, protože je to pouze náhled mých očí na Vaší fotodokumentaci. Objektivizujte si situaci s jiným atestovaným plastickým chirurgem se zkušenostmi v této problematice. Pochybuji, že se Vám podaří dostat něco z pracoviště, kde jste byla operována. Zajistěte si od nich veškerou dokumentaci a Vašem stavu, operační postupy, nálezy z dokumentace. A pak si zkuste situaci objektivizovat jinde.
    Držím palce
    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
    Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama