Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Bolest v prsu s implantátem po sedmi letech

Anonymní
eliska672336
Karlovy Vary · Vytvořeno: 17. 3. 2018 · Poslední odpověď 8. 9. 2018

Dobrý den, jsem 7 let po zvětšení prsou 220 ml eurosilicone pod sval. Od počátku levé prso nebylo zcela v pořádku. Nebyl to problém, který by se měl řešit, ale implantát jsem v prsu pořád mírně cítila (druhé prso zcela bez problémů) v loni jsem začala více cvicit než běžné a prso mi nateklo a začalo bolet. Ihned jsem se objednala na sono, kde mi doktor do zprávy napsal, že mám implantát prsaklý a obalen vodou. Na to jsem kontaktovala operatera a ten chtěl kontrolní sono od doktorky se kterou spolupracuje. Ta tvrdila, že implantát prsaklý není, jen je obalem 4mm vrstvou tekutiny a ze ho mám pouze nekomfortni. Dala mi antibiotika a za půl roku jsem měla přijít na kontrolu. Voda tam stále nějaká navíc I po půl roce byla, ale ne úplně moc. Od této příhody mi prso bolí více a teď mám opět období kdy bolí poměrně hodně. Je to bolest na vnitřní straně prsa ve spodní polovině. Na pohled mi od té loňské události přijde,ze je v tom místě prso poměrně placaté. Bolest se zvyšuje pokud častěji cvičím, ale nedělám nějaký extrémní sport - aerobik, kruhový trénink apod. Nevíte, co by to mohlo být? Pomohlo by,pokud bych to nějak zkusila rozmasirovat? Prso mi nepřijde, že by bylo ztvrdlé. Určitě opět zajdu na sono, ale v loni se nic nevyrešilo a teď to bude obdobný problém.

7 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    LucieAnna
    8. 9. 2018

    Zdravím, já jsem po operaci rok a 2 měsíce, před 3 týdny jsem měla nehodu, kdy do mě zezadu narazilo auto a od te doby mám zespodu levé prso zarudlé a horké a hodně nateklé, i mně na sonu našla paní doktorka tekutinu, operater řekl, ze ji vysat nechce, ze má strach, ze implantát propichne, antibiotika jsem nedostala, mám doporučen pouze klidový režim a po tydnu půjdu na rentgen.. jak tu čtu komentáře, mám strach, ze se to nezlepší a bude nutná reoperace, ale údajně prasklý implantát nemám..

  • Anonymní
    sara2256418
    18. 6. 2018

    Dobrý den, měla jsem něco podobného, jen asi po 13 letech. Najednou mi prso natelko - diagnóza pozdní serom. Přeléčeno 2x ATB, postupně se vstřeba, prso občas pobolívalo, pak zase několik měsíců klid. Za rok na preventivním sonu se ukázalo vychytávání silikonu v utzlinách a tedy zřejmá ruptura. Objednala jsem se tedy na reopeaci, při výměně byla opravdu zřejmá ruptura (ta zřejmě způsobila už tehdy otok prsu), při bližším prozkoumáni byla zjištěna menší ruptura i v druhém implantátů (měla jsem Mentor kulaté, 295 ml pod sval, nejsem sportovkyně, úraz jsem neměla)...

  • Anonymní
    eliska672336
    29. 5. 2018
    Nejlepší komentář

    Dobrý den, děkuji za odpovědi. Momentálně je situace lepší, tak to zatím nechávám být. Ale asi není úplně vše v pořádku :( pro krásu se trpí :-)

  • Anonymní
    Dara6
    29. 5. 2018

    Dobrý den, čtu Váš problém, nevím, zda je aktuální, ale také jsem cvicila ve fitku a po 15-16 letech jsem měla bolesti jen v levém prsu, které bylo i více sestouplé, na sonu nic nezjištěno, prasklý není mi řekli, nakonec jsem se rozhodla pro výměnu obou a u operace se potvrdilo, že byl!!

  • Anonymní
    Pavli
    28. 3. 2018

    Já měla podobný případ.Pokud můžu poradit nechte si tekutinu vypunktovat a poslat na test ALCL.Mě bolest došla až tak daleko že nakonec reoperace po 11měsících bolestí.Teď jsem po operaci 5měsíců a prso nebolí jen občas svědí.

  • Dobrý den,
    zvolit tu jedinou správnou strategii dalšího postupu není vůbec jednoduché a dovedu si představit, že kdybyste tento problém konzultovala se třemi plastickými chirurgy, kteří mají bohaté zkušenosti s problematikou implantátů, každý by volil jinou strategii. Je třeba si uvědomit, že zobrazovací metody mají VŽDY nějakou chybovost, a to jak ve smyslu falešně pozitivních, tak falešně negativních výsledků. Takže "na dálku" bez dalších potřebných dat se dá radit jen těžko, ale další UTZ prsou (možná ještě u dalšího lékaře) by určitě stálo za to, a dále řešit problém podle klinického stavu. Tak, jak popisujete bych se osobně spíše klonil k operační revizi prsu (kasula?, ruptura?, pozdní serom?....)
    S pozdravem,
    Ivo Menšík

  • Anonymní
    janca86458
    17. 3. 2018

    Hezký den, nejsem odborník - lékař, ale myslím si, že by toto se mělo řešit a přijde mi dost divné, ž jedno sono špatné druhé dobré trvala bych tedy určitě na vyřešení, dle mého to normlní není, držím palce

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama