Dobrý den, jsem 7 let po zvětšení prsou 220 ml eurosilicone pod sval. Od počátku levé prso nebylo zcela v pořádku. Nebyl to problém, který by se měl řešit, ale implantát jsem v prsu pořád mírně cítila (druhé prso zcela bez problémů) v loni jsem začala více cvicit než běžné a prso mi nateklo a začalo bolet. Ihned jsem se objednala na sono, kde mi doktor do zprávy napsal, že mám implantát prsaklý a obalen vodou. Na to jsem kontaktovala operatera a ten chtěl kontrolní sono od doktorky se kterou spolupracuje. Ta tvrdila, že implantát prsaklý není, jen je obalem 4mm vrstvou tekutiny a ze ho mám pouze nekomfortni. Dala mi antibiotika a za půl roku jsem měla přijít na kontrolu. Voda tam stále nějaká navíc I po půl roce byla, ale ne úplně moc. Od této příhody mi prso bolí více a teď mám opět období kdy bolí poměrně hodně. Je to bolest na vnitřní straně prsa ve spodní polovině. Na pohled mi od té loňské události přijde,ze je v tom místě prso poměrně placaté. Bolest se zvyšuje pokud častěji cvičím, ale nedělám nějaký extrémní sport - aerobik, kruhový trénink apod. Nevíte, co by to mohlo být? Pomohlo by,pokud bych to nějak zkusila rozmasirovat? Prso mi nepřijde, že by bylo ztvrdlé. Určitě opět zajdu na sono, ale v loni se nic nevyrešilo a teď to bude obdobný problém.
Zdravím, já jsem po operaci rok a 2 měsíce, před 3 týdny jsem měla nehodu, kdy do mě zezadu narazilo auto a od te doby mám zespodu levé prso zarudlé a horké a hodně nateklé, i mně na sonu našla paní doktorka tekutinu, operater řekl, ze ji vysat nechce, ze má strach, ze implantát propichne, antibiotika jsem nedostala, mám doporučen pouze klidový režim a po tydnu půjdu na rentgen.. jak tu čtu komentáře, mám strach, ze se to nezlepší a bude nutná reoperace, ale údajně prasklý implantát nemám..
Dobrý den, měla jsem něco podobného, jen asi po 13 letech. Najednou mi prso natelko - diagnóza pozdní serom. Přeléčeno 2x ATB, postupně se vstřeba, prso občas pobolívalo, pak zase několik měsíců klid. Za rok na preventivním sonu se ukázalo vychytávání silikonu v utzlinách a tedy zřejmá ruptura. Objednala jsem se tedy na reopeaci, při výměně byla opravdu zřejmá ruptura (ta zřejmě způsobila už tehdy otok prsu), při bližším prozkoumáni byla zjištěna menší ruptura i v druhém implantátů (měla jsem Mentor kulaté, 295 ml pod sval, nejsem sportovkyně, úraz jsem neměla)...
Dobrý den, děkuji za odpovědi. Momentálně je situace lepší, tak to zatím nechávám být. Ale asi není úplně vše v pořádku :( pro krásu se trpí :-)
Dobrý den, čtu Váš problém, nevím, zda je aktuální, ale také jsem cvicila ve fitku a po 15-16 letech jsem měla bolesti jen v levém prsu, které bylo i více sestouplé, na sonu nic nezjištěno, prasklý není mi řekli, nakonec jsem se rozhodla pro výměnu obou a u operace se potvrdilo, že byl!!
Já měla podobný případ.Pokud můžu poradit nechte si tekutinu vypunktovat a poslat na test ALCL.Mě bolest došla až tak daleko že nakonec reoperace po 11měsících bolestí.Teď jsem po operaci 5měsíců a prso nebolí jen občas svědí.
Dobrý den,
zvolit tu jedinou správnou strategii dalšího postupu není vůbec jednoduché a dovedu si představit, že kdybyste tento problém konzultovala se třemi plastickými chirurgy, kteří mají bohaté zkušenosti s problematikou implantátů, každý by volil jinou strategii. Je třeba si uvědomit, že zobrazovací metody mají VŽDY nějakou chybovost, a to jak ve smyslu falešně pozitivních, tak falešně negativních výsledků. Takže "na dálku" bez dalších potřebných dat se dá radit jen těžko, ale další UTZ prsou (možná ještě u dalšího lékaře) by určitě stálo za to, a dále řešit problém podle klinického stavu. Tak, jak popisujete bych se osobně spíše klonil k operační revizi prsu (kasula?, ruptura?, pozdní serom?....)
S pozdravem,
Ivo Menšík
Hezký den, nejsem odborník - lékař, ale myslím si, že by toto se mělo řešit a přijde mi dost divné, ž jedno sono špatné druhé dobré trvala bych tedy určitě na vyřešení, dle mého to normlní není, držím palce
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.