Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Příjem tekutin po tubulizaci žaludku

Anonymní
evson
Ostrava · Vytvořeno: 16. 10. 2012 · Poslední odpověď 27. 4. 2013

jsem pátý den po tubulizaci žaludku. Mám denně vypít dva litry tekutin. Nejsem schopna tuto dávku do těla dostat. Pokud dodržuji dietu (tekutou) žádnou jinou tekutinu do žaludku nedostanu, je mi těžko a obsah žaludku se mi vrací. Poraďte mi a pomozte prosím. Evson

15 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    laska13198050
    27. 4. 2013

    Určitě to nevzdávejte - stojí to za to, od 9.4. mám dole 13 kg a cítím se už teď skvěle! SB

  • Anonymní
    yvonn
    26. 4. 2013

    Moc Vám děkuji.Určitě se nevzdám.A dočkám se.Přeji krásný večer.Yvon

  • Anonymní
    laska13198050
    26. 4. 2013

    Dobrý večer,
    jsem pojištěna u ZP MV - 211 a na operaci jsem byla 9.4.2013 - problém jsem žádný neměla.
    Soňa

  • Anonymní
    yvonn
    26. 4. 2013

    Mám dotaz.Byl někdo letos operován od pojišt.Ministerstva Vnitra?Mám schválenou Tubulizaci žaludku ale pproblém je u pojišt.Díky Všem yvon

  • MUDr. Martin Hrubý

    · 24. 4. 2013

    Cely režim se postupně upravuje, a jak svědčí statistická čísla, problém je spíše opačný, tedy že se stav, zejména u nespolupracujících pacientů, upraví až příliš a omezení je malé, pacienti se "rozjedí" a opět začnou přibírat.
    Nespolupracujíćím pacientem myslím ty, kteří se nenaučí nový režim s malými porcemi (většinou se udává, že jedna porce by něměla přesáhnout 100g, některá pracoviště udávají 150g), začnou porce postupně zvětšovat, čímž tubulus roztáhnou a efekt vymizí.

    S pozdravem
    Martin Hrubý

  • Anonymní
    laska13198050
    22. 4. 2013

    Vážený pane doktore,
    děkuji Vám vysvětlení - jsem ráda, že to není nic "patologického". Nutridrink mám a vitamíny doplním.A budu popíjet po malých doušcích, tak jak mi radíte. Jen se ještě zeptám, zda se to všechno upraví a budu schopna časem vypít i větší množství nebo to zůstane už tak?
    Děkuji.
    S pozdravem SB

  • MUDr. Martin Hrubý

    · 22. 4. 2013

    Vážená,změna v pitném režimu po tubulizaci žaludku ja naprosto dramatická. V prvních týdnech doporučujeme pacientům nosit v kapse kojeneckou láhev a každých pět minut si cucnout. Když říkám cucnout, mám na mysli skutečně jeden, maximálně dva malé loky, a ještě s přestávkou. Je samozřejmé, že v takovémto režimu se to člověk doslova musí naučit, na druhou stranu po operaci nemáte žádný jiný úkol ! Ve fázi tekuté diety je skutečně možno doplnit dietu buď Nutridrinkem (či jiným proteinovým nápojem komerčně vyráběným, k dostání v lékárnách), nebo někdy lze využít proteinové kokteily, které jsou jinak určeny pro fitness a kulturistiku.Je rovněž doporučeno doplňovat vitamíny, v této fázi ideálně v rozpustné formě jako nápoj.Dostatek vitamínů a proteinů je nezbytný jako prevence např. vypadávání vlasů !S pozdravemMUDr.Hrubý

  • Anonymní
    laska13198050
    21. 4. 2013
    Nejlepší komentář

    Dobrý den, děkuji Vám za radu - tyto nápoje jsem nezkoušela, ale já vůbec nemám potřebu se napít - jsem ráda, když se mi podaří vypít za celý den půl litr. Přitom bych potřebovala pít, neboť po operaci jsem měla katetr a s tím mám i problémy s močovým měchýřem - urolog.čaj do sebe vůbec nedostanu, jeho vůně mi vyvolává pocit na zvracení. No snad se to všechno ustálí a zase bude dobře!?

  • Anonymní
    xsusannex
    20. 4. 2013

    zdravím..a co energické nápoje ochucené z lékárny.-čokoládové atd...???

  • Anonymní
    laska13198050
    20. 4. 2013

    Jsem už 11 den po operaci a příjem tekutin mi dělá rovněž velký problém - nemohu ani zapít léky, nemám potřebu pití ani jídla, mám dole 11 kg. Z jedné strany mě to těší, ale z druhé strany jsem slabá a mám obavy, jak zvládnu pracovat!?

  • Anonymní
    sucha74
    17. 10. 2012

    Jsem též ráda,že vás to trochu povzbudilo.Ja mám k dnešnímu dnu 31 kilo dole.A cítím se skvěle.Přeji vám hodně úspěchů.

  • Anonymní
    evson
    17. 10. 2012

    Milá Pajkyk, dík za odpověď. Docela mi spadl kámen ze srdce. Jsem na tom vlastně ještě dobře, protože snáším jak šťávy ze zeleniny, tak ovoce, bujony, dnes jsem kupodivu překročila hranici tekutin na den přes litr. Bohužel, jak sama píšete, ty tlaky u žaludku se nedají přehlížet. Díky vám za rady a informace. A za podporu... zatím ... nashledanou :-)

  • Anonymní
    evson
    17. 10. 2012

    milá suchá z Vysočiny, ani nevíte, jakou jste mi udělala radost. Měla jsem strach, že je něco nedobře. Shodila jsem už sedm kilobramů, což je naprosto úžasné. Zatím nechápu pocity, jako jestli mám hlad, nebo je to jen přeživší pocit. Jsem gurmánka a chutě jsou strašné. Děkuji vám. Snad to vše ustojím jako vy. Nikdy jsem se nepřejídala. Ač jsem vážila 131 kg, byla jsem vlastně podvyživená a lékař mi zákrok vmluvil do hlavy. Ale jsem ráda. Ještě jednou dík.

  • Anonymní
    Pajkyk
    17. 10. 2012

    Jsem po tubu už rok a půl. Bohužel jsem také narazila na pitný režim, dotěď mi dělá velký problém vypít 1.5 litru za den. Daří se líp, když mám láhev opravdu u sebe, byly doby kdy jsem si nařizovala kuchyňskou minutku, co 10min. mi zvonila a já se napila.Ale to nejde každý den. Prostě pořád u sebe a to tlačení p hltu, zkuste brčko, mi to pomohlo. Jinak zákazu polykání velkých soust(hltů) se už nezbavíte. srkat, kousat, jíst pomalu...Pro mě to byla strašná změna, ale naštěstí k lepšímu, zatím...Hodně zdaru...:-D

  • Anonymní
    sucha74
    16. 10. 2012

    S tím pitím je to docela problém.Jsem po tubulizaci od 1.3.2012 a s pitím mám stále problém vypiju necelý litr.Po operaci se opravdu ty 4 týdny dají vydržet o vodě,čaji a čistém vývaru polévky.Lékař nám poradil i nějaké mrkvové a červené řepy šťávy(ta mě ale nechutnala).Neměla jsem ani hlad.To pití po operaci musíte pít po menších douškách a hlavně po chvíli a cely den mít hrnek u sebe.Jak jsem polkla velký doušek tak to opravdu řádně zatlačí u žaludku.5 týden jsem jedla vše kašovité a další týden jsem najela na normální stravu.Zkoušela jsem ruzná jídla(např.rýži nemůžu do teď)a ta jídla ,která vám nedělají dobře posunout o nějakou dobu a zkusit později.Ale tělo by do půl roku si mělo zvyknout.Doufám,že bude líp.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama