Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Septoplastika- budu na sále nahá?

Anonymní
Nikki189209
Brno · Vytvořeno: 8. 1. 2013 · Poslední odpověď 4. 2. 2013

Dobrý den, příští týden mě čeká operace nosní přepážky kvůli zkřivení. Chtěla bych se zeptat jestli budu muset být na operačním sále nahá a jak dlouho po operaci nesmím sama chodit? Nikdy jsem na operaci nebyla tak mě vše zajímá.

Děkuji Nikki

20 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    markyta
    4. 2. 2013

    Druhá den po operaci že se sundává tampo z jedné dírky?Opravdu?Já myslela,že to naráz.Ale asi záleží od případu.To by bylo super,kdyby aspoň jedna dírka byla průchozí.Já se musím teprve obj.,tam kde mi to budou dělat.moc se do toho neženu,přece jenom to je zásah do těla a lámání kostí.Jinak děkuji za pozitivní odpověď.

  • Anonymní
    markyta
    4. 2. 2013

    Ahojky.6 dní jsi byla v nem.,to je celkem dlouho.To byly nějaké komplikace?Vím,že se tak pouští zhruba po tamponádě 3.den,když je vše ok.No já půjdu někde do Ostravy,asi do Poruby.Mi dr říkala,že ten nos rozbijí a že rekonvalescence trvá až 3 týdny a není nic moc.Za jak dlouho už člověk celkem normálně dýchá sám nosem po operaci?A cítíš nějakou změnu k lepšímu?

  • Anonymní
    qayyaq1
    1. 2. 2013

    Ahoj já byla na operaci. A nic to není jenom tě uspí, na sále tě budou budit ale nezbudí tě uplně, stačí jim když se probuíš jenom z té narkozi, aby vedeli , že vnímáš. Pak se probudíš normálně na JIP , kde budeš ležet do druhého den po operaci většinou nesmíš vstát tak 3 až 4 hodiny a nesmí se hned pít. druhý den po operaci , tě dají na normální pokoj. V obou dírkách budeš mít tamponádu, tu většinou zdělávájí 2 den po operaci . pak si do nosu budeš kapat vincentku nebo kapky co ti dají. já jsem byla v nemocnici zhruba 6 dní. A neboj se to zvládneš. Kam jdeš na operaci? Do které nemocnice?

  • Anonymní
    Nikki189209
    30. 1. 2013

    Dobrý den, hned po operaci se vzbudíte a budete dýchan normálně pusou, nebudete v ní už mít nic. Den po operaci Vám výtáhnou tampo z jedné dírky a budete moc dýchat ní. Třetí den po operaci Vám vytáhnou i druhý tampon a dá se říci, že budete už moci dýchat nosem. Pokud máte problémy tak určitě běžte, není to vůbec nic hrozného jak sem si sama myslela. ;)

  • Anonymní
    markyta
    30. 1. 2013

    Zdravím.Mám jít taky na septoplastiku.Váhám.Zajímá mě,jak je to s dýcháním hned po operaci.Zda mě zbudí a hned vyndají z krku podporu dýchání a řeknou,dýchejte pusou nebo vás zbudí a už to máte pryč a máte dýchat pusou.A jak dlouho se pak po tamponádě dýchá pusou,lze dýchat aspoň jednou dírkou,tou neoperovatelnou,či to bude všechno ucpané.Já jsem zvyklá dýchat jednou dírkou a nelíbí se mi dýchat pusou,nevyhovuje mi to.Moje matka na to byla asi před 20 lety.A už by na to nešla.Prý má teď vítr v nose,kořen nosu v zimě má studený a dole jí chybí kousek kosti a má jiný tvar nosu.I když před x lety a teď určitě se vše zmodernizovalo a postup bude lepší.A je možné,že to mám vrozené,když to měla i moje matka.Můžou to mít i moje děti?

  • Anonymní
    foitt
    24. 1. 2013

    alee a jakých??? :-))) tak to je dobře, že už nebolí :-)) vyplachujete vincentkou pravidelně? :-))
    btw. tady docela spamujem, nedá se na Vás sehnat kontakt i jinde? :-)

  • Anonymní
    Nikki189209
    24. 1. 2013

    Já jsem měla hodně úmyslů. :) Nos je dobrý, už skoro nebolí.

  • Anonymní
    foitt
    24. 1. 2013

    takový úmysly jste taky měla? :-) zvládla jste i ten stud a přežila to :-) a co nos?

  • Anonymní
    Nikki189209
    24. 1. 2013

    Tak neutekla jsem jim, takže asi zvládla. :D

  • Anonymní
    foitt
    24. 1. 2013

    a jak bylo na sále? :-) zvládla?

  • Anonymní
    Nikki189209
    24. 1. 2013

    Tak dopadlo to dobře. Jen se chci zeptat jestli je normální, že mám krvavé žílky v krku. Nechápu kde se tam vzali.

  • Anonymní
    foitt
    13. 1. 2013

    btw. dejte pak vědět jak Vám to dopadlo :-)

  • Anonymní
    foitt
    13. 1. 2013

    nemyslím si, že byste musela.... záleží jakto praktikují ve Vaší nemocnici... ale na ORL většinou bývají hospitalizováni ilidíé vě věku od 12 elt, já normálně neležel na dětskémale na ORL přímo...a nebyl jsme sám takový, těch mladých tam bylo vícero...

  • Anonymní
    foitt
    13. 1. 2013

    což o to lokálka může mmít svoje výhody a´t již že není člověku tolik špatně a není to taková zátěž pro organismus, ale mít před očima, jak mi někdo řeže nos a seká kosti v nose, no nevím nevím, bez toho se obejdu :-)

  • Anonymní
    foitt
    13. 1. 2013

    ano, budete :-) musí tam tak každý a těch důvodů je několik - od absolutní sterility na sále, přes riziko zašpinění třeba krví dále kvůli tomu, aby hend bylo vidět, pokud někde v nějaké části těla selhává krevní oběh, až kvůli různým komplikacím, které nejsou sice časté (to poučení Vám před zákrokem asi řeknou) ale člověk nikdy neví, kdy by kvůli narkóze třeba potřeboval oživovat.
    ale nemusíte se bát, že byste byla úplně nahá, přikryjí Vás něčím, prostěradlo, pak rouška (zelená či modrá jak je na sále obvyklé). Stud zde není na místě, každý lékař již dopodrobna viděl lidské tělo a určitě v rámci praxe a tzv. "kolečka" strávil určitou dobu i na gynekologii.

    Jak dlouho nesmíte sama choti záleží tady u tohoto výkonu (taky jsem na septoplastice byl) asi jen na tom jak dlouho vám nebude dobře po narkóze.... poté se bduete moct pohybovat normálně....

  • Anonymní
    Nikki189209
    9. 1. 2013

    Tak jako já už dítě nejsem ale pořád zapadám Do těch 19 let bohužel.

  • MUDr. Otakar Lucák

    · 9. 1. 2013

    Děti většinou bývají proti dospělým hospitalizování trochu déle. Dr.Lucák,Ostrava

  • Anonymní
    Nikki189209
    9. 1. 2013

    Děkuji mockrát za odpovědi.
    Já jelikož pořád spadám do Dětské nemocnice tak nevím jestli budu moci odejít tak brzy. Myslíte si, že je to možné?

  • MUDr. David Tomášek

    · 8. 1. 2013

    Na oper stole ležíte v operačním empíru beze svého osobního oblečení i spodního. U nás děláme nosy v lokální anestesii a tak jde pacient pár hodin po výkonu domů do ambulantní péče.Zdraví MUDr. David TOMÁŠEK ****************

  • MUDr. Otakar Lucák

    · 8. 1. 2013

    Každé pracoviště to má trošku jinak nastavené, také hodně závisí na typu sálu nebo sálku kde Vás budou operovat.Předpokládám ale,že Vás budou operovat na klasickém sále. Na něm musí mít pacient odloženo kompletně vše, včetně spodního prádla, ale na sobě pak má prostěradlo, nebo roušku, která Vás celou dobu zakrývá. Nemusíte mít tedy z nahoty obavy.Jak důlouho budete ležet na lůžku do doby než budete moci chodit sama, záleží na typu anestézie, po plné nerkoze to bývá několik hodin. Přeji Vám, ať Vám vše dobře dopadne. Prim.MUDr.Otakar Lucák,plastická chirurgie Ostrava

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.