Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Dotaz na rekonstrukce prsu (prsou) po kůži šetřící mastektomii pravého prsu bez expandéru

Anonymní
Katerina78
Ostrava · Vytvořeno: 18. 5. 2021 · Poslední odpověď 20. 5. 2021

Dobrý den, jsem 42. letá pacientka a 24.3. 2021 jsem v rychlosti podstoupila onko operaci kůži šetřící mastektomii pravého prsu. Při operačním výkonu nebyl bohužel vložen expandér. Radioterapii ani chemoterapii jsem nepodstoupila. Výsledek mammaprintu byl low risk, tudíž bez chemoterapie. Dotaz tedy zní, pokusím se v bodech :) 1) ráda bych odstranění i prsu levého s okamžitou rekonstrukcí implantátem (je možno ?)

2) rekonstrukce prsu již po mastektomii (je nutno nejdříve na nějakou dobu vložit expandér ?) rekonstrukce břišním lalokem u mne bohužel nepřipadá v úvahu - nedostatek kůře v oblasti břicha

3) rekonstrukce implantáty- lze "Motiva" a je vhodná na samotnou rekonstrukci prsu a je u nás na trhu to nej ?

4) lze tuto rekonstrukci implantáty kombinovat i s vlastním tukem ?

5) zákrok budu podstupovat v celém spektru jako samoplátce, proto bych ráda to co je u nás na trhu nejkvalitnější a lékaře, který má v tomto směru nejvíce zkušeností

6) dle onkoložky nic nebrání výkonu plánované rekonstrukce (genetiku mám negativní, odstranění druhého prsu volím jako jistotu sama pro sebe ....)

Je tedy reálná varianta 1. zákroku vložení expandéru do pravého prsu a levý prs odstranění plus expandér a 2. zákrok po cca 7 měsících vložení prsních implantátů ? Děkuji za rady a návrhy.

1 komentář

Reklama
  • Anonymní
    kkat
    20. 5. 2021
    Nejlepší komentář

    Hezký dobrý den, paní Katko,
    pokud mohu, zodpovím na pár Vašich otázek, které se týkaly také mého rozhodování a zákroku, který mám už druhým rokem za sebou. A jak tak čtu Vaše dotazy, zdá se mi, že naše situace se dost podobají.
    V roce 2017 mi lékaři odstranili kompletně celé pravé prso bez jakékoli následné léčby. Před operací mi navrhovali vložení implantátu, ale nakonec jsem se rozhodla nejdříve tělo uzdravit, a nechala si tak čas na rozhodování. Nakonec můj zdravotní stav nebránil rekonstrukci a onkolog neměl žádné výhrady, domluvila jsem si konzultaci v Praze na klinice Esthe u Dr. Ondřeje Měšťáka. Původně jsem neměla v úmyslu jít na soukromou kliniku, ale kolegyně, která zde podstoupila operaci prsů, mě přesvědčila. Výsledek je myslím v rámci mé kondice a zdravotního stavu úžasný.
    K Vašim otázkám:
    1. absolvovala jsem rekonstrukci obou prsů najednou (je zbytečné jít dvakrát do narkózy)
    2. vložení expandéru posoudí lékař - pokud máte dostatek kožní hmoty a kůže je pružná, není třeba expandér vkládat (já jsem měla kůže dost a pokud by mi měli dávat expandér, asi bych operaci vůbec neabsolvovala)
    3. typ implantátů Vám doporučí lékař - pokud chcete jít na placený zákrok je to výhoda, pokud byste šla přes pojišťovnu, na výběr nemáte (mě spolupracující plastický chirurg s nemocnicí navrhoval implantáty o 30 % větší než mám teď - to bych se zbláznila! :-)
    4. určitě tuto věc můžete probrat s lékařem
    5. já mohu doporučit pana doktora Měšťáka, nepochybuji o jeho zkušenostech a schopnostech

    Jinak v rámci prevence jsem si nechala na radu onkoložky odstranit mléčné žlázy z druhého prsu, což i pomohlo k úpravě velikosti tak, aby obě prsa byla cca stejně velká. Díky operacím nemám bradavky a ani si je nebudu nechávat dodělávat (možná tetovat časem ...), jelikož jsou prsa docela zjizvená, každé jinak.
    Jen ještě jeden můj poznatek. Prso, kde již není tkáň, ale jen implantát a kůže, je víceméně stále studené, jelikož jsem hubenější a taky tam nijak zvlášť neproudí krev. Prsa už také nejsou "žensky" citlivá. Takže vizuálně jste žena, ale citlivost prsou už je pryč. To jen na okraj, malá negativa.

    Přeji hodně zdraví a ať vše dopadne dle Vašich představ!

    Kateřina K.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama