Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Špatně provedená operace víček

Anonymní
Jarka216746
Plzeň · Vytvořeno: 30. 3. 2014 · Poslední odpověď 13. 5. 2014

Jsem 2 měsíce po plastice horních i dolních víček a vím, že je velmi krátká doba na hodnocení, ale jsem natolik psychicky na dně, že se musím podělit o zkušenost. Přikládám fota a omlouvám se, ale nejde mi to ostřeji nafotit. Místo aby se mi zlepšila kvalita života, tím, že se mi uleví a budu lépe vidět, tak mám akorát více starostí. Horní víčka nadměrně vybraná, a i přesto mě tlačí na oči a vůbec se mi neulevilo, ba naopak mám více stažené obočí pod nadočnicové oblouky. Při každém mrknutí se mi hýbe obočí a víčka táhnou, navíc jsou víčka od jizvy až k řasám stále červené. U dolních víček mám jizvy každou jinde a minimálně 4-6 mm pod řasami. Levé oko je menší (ač to na fotu není patrné) a nejde úplně zavřít, při mrkání jde spodní víčko jakoby šejdrem k vnitřnímu koutku, jako když ho tam táhne nějaký sval, prostě nesedí obě víčka na sobě, jak mají, nevím jak to lépe popsat, a také je nadměrně zkrácené. U pravého spodního víčka je jizva minimálně 6mm pod řasami, nad ní pytel, který je již 6 týdnů stále stejný. Navíc je v koutku jizva, která táhne víčko nahoru, nevím, proč byli spojené stehy horní i dolní dohromady. Oči mám stále suché, takže musím pořád vykapávat. Dovedla bych celkem pochopit, že se může stát, že se něco nepovede, nebo se špatně hojí, ale aby bylo špatně kompletně všechno, to už je docela síla, jelikož toto dělal opravdu plastický chirurg. Když jsem chtěla 14 dnů po operaci zkontrolovat, jelikož se mi odchlipovalo levé víčko tak mi bylo řečeno, to je fáze hojení a víc se semnou nikdo nebavil. Žádná rada co s tím, takže jsem hledala informace, kde se jen dalo, a našla jsem i tyto stránky, které mi hodně pomohli. Samozřejmě stále provádím tlakové masáže s promazáváním. Teď 14 dní mažu Stratadermem a jizvy začínají být jemnější, ale v koutcích zatím nijak nepovolují. Vím, že víc už dělat nemohu, a že rozsah horních víček je nevratný, ale přesto bych potřebovala radu.

Je alespoň nějaká technika masáže pro nadměrně odebraná horní víčka? Četla jsem, že se dají nějak masírovat, ale nevím přesně jak.

A ještě bych se chtěla zeptat, pokud, tak jakým způsobem by se dali časem upravit alespoň vnější koutky, pokud ty jizvy nepovolí, tak aby to netáhlo, a ten pytel pod pravým víčkem, pokud tam zůstane?

Předem moc děkuji a budu ráda za každou poskytnutou radu.

17 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Jarka216746
    13. 5. 2014

    Dobrý den paní Danno,

    díky za přání, snad to bude aspoň o trochu lepší než teď.
    Vy to máte o moc těžší, když Vás nečeká žádná lepší perspektiva.

    Přeji Vám vše dobré

    Jarka

  • Anonymní
    Danna219049
    13. 5. 2014

    Dobry den pani Jarko,

    dekuji Vam za odpoved.Me \"Dr.\"V. zridil, tak, ze uz nikdy nebudu mit stejne oci a na leve oko vidim asi jen 60%.Oci taky zavrit nemuzu,vysychaji mi a mam stale zanety spojivek a oci me neustale pali.Nevim co k tomu dodat,ale urcite by se konecne melo Ministerstvo zdravotnictvi zabyvat operatery, kteri poskozuji sve pacienty.
    Pracuji v estetice a klienti se me ptaji, kdo me takhle zridil,takze pro me je to i obchodni poskozeni.

    Doufam, ze se Vam Re operace podari.

    Hodne stesti a dekuji za ucast.

    Danna

  • Anonymní
    Jarka216746
    13. 5. 2014

    Dobrý den pani Janice,

    také moc děkuji za účast. Operatéra jsem uvedla v odpovědi paní Danně.

    Mějte se hezky

    Jarka

  • Anonymní
    Jarka216746
    13. 5. 2014

    Dobrý den paní Danno,

    v prvé řadě se musím omluvit, že jsem Vám zapomněla odepsat.
    Přesně vím, jak se cítíte a hlavně co prožíváte. Když každý nový den čekáte, že už to bude lepší, a ono se to nikam nehýbe, hlavně to vůbec nepřidá na psychice. Ale když pozorně čtu Váš příspěvek, tak Vy máte o hodně větší potíže než já. To si ani nedovedu představit, protože to co mám já, je oproti vám asi nic.

    Jinak já jsem byla ještě na konzultaci v Praze, která mi zde byla nabídnuta a kterou jsem z vděčností přijala. Byl to úplně pravý opak toho, co jsem zažila. Již při vstupu na recepci jsem byla velmi mile přijata. Následně mě pan doktor velmi pečlivě prohlédl a vše mi v klidu podrobně vysvětlil. Velmi dlouhou dobu se mi věnoval a nabídl různé alternativy řešení mé situace po relativním zhojení. Takže mě tak trochu uklidnil, že se s tím dá ještě něco dělat.
    No, a když to shrnu, stav je zatím skoro stále stejný, akorát ten pytel pod víčkem se možná trochu zmenšil. Jinak jizva v koutku nadále táhne, oko stále nedovřu, pořád suché a pálí. Snížené obočí mě tlačí na víčka čím dál tím víc. Dolní víčka u řas necitlivé, jako když mi nepatří a bolestivost v místě jizvy, atd. to co jsem popisovala výše. A z tlakových masáží jsem již tak psychicky unavená, že nevím, jak dlouho to ještě vydržím.
    No a jinak jsem to zde již někde na stránkách psala, operoval mě Dr. J. B.
    Přeji Vám pevné nervy a hezký zbytek dne.

    Jarka

  • Anonymní
    Danna219049
    13. 5. 2014

    Me operoval \"Dr.\"V. V. ! dolni i horni vicka Katastrofalne !!!!

  • Anonymní
    attyna
    13. 5. 2014

    Bohužel,mně horní víčka operoval také Dr. V. !

  • Anonymní
    Danna219049
    13. 5. 2014

    Dobry den pani Janice,

    dekuji za Vas vzkaz. Byl to \"Dr\".V. V.

    mejte se hezky a dekuji za ucast.

    Danna

  • Anonymní
    Janice
    13. 5. 2014

    Milé dámy, obě vás zdravím naprosto chápu, je mi vás líto a přeji vám brzké vyřešení vašeho problému. Měly by jste bez ostychu uvést jméno operatéra- plastika, který vás takto " zbídačil" a choval se jako hovádko, abychom mu nedaly možnost provádět další příšernosti. Vy je šetříte a oni vás nikoliv. Toť vše.

  • Anonymní
    Danna219049
    21. 4. 2014

    Jeste jsem pani Jarko zapomnela.V pripade, ze je odstraneno na hornim vicku hodne kuze, je mozne provest Re implantaci kuze.Je zajimave, ze prave toto Vam tady nikdo z lekaru nesdelil.Vsichni jen pisou kolik let operuji a v cem byli nebo jsou prvni.Jen jedno bych dodala, jsou i ridici co jezdi vic jak tricet let a delaji jednu bouracku za druhou.
    Samozrejme mate moznost, se obratit na lekarskou komoru a ministerstvo zdravotnictvi a pozadovat nahradu skody.

    Neveste hlavu,nejste v tom sama.Spatne ci katastrofalne odoperovanych pacientu je cim dal vic.

    Mejte se hezky

    Danna

  • Anonymní
    Danna219049
    21. 4. 2014

    Dobry den pani Jarko,

    s velkym zajmem jsem si precetla Vas prispevek.Ja mam doslova ten stejny problem a vysledek operace jako Vy.V roce 2010 jsem byla na klinice v Praze.Horni vicka mam vyriznute do trojuhelniku a tim padem hluboce vybrane tak, ze mam snizene oboci a kazde jine.Na hornim pohyblivem vicku mam hodne prebytecne kuze, ktera se mi vali pres rasy tzn.ze nemohu poradne otevrit oci.V koutcich mam kuzi tak stazenou a narasenou,ze oci nemohu zcela zavrit.Oci mi vysychaji a mam neustale zanety spojivkoveho vaku.Leve oko mam zmensene.Mela jsem oci mandloveho tvaru,ted mam oci kulate s trojuhelnikem jako kacer Donald.Dolni vicka doporucil \"Dr\" transkonjuktivni metodou.Tato metoda se pouziva jen u mladsich pacientu,kteri nemaji prebytek kuze.Ja jsem jiz ve vyzralem veku a prebytecne kuze jsem mela a mam jeste po operaci neustale dost.Pan Dr.rekl, ze to neni problem,nebot prebytek kuze vyhladi laserem.Bohuzel je to nesmysl,nebot kuze se musi chirurgicky odstranit.Nejenze jsem musela na tuto metodu dostat narkozu,ale jeste jsem zaplatila o 10 000Kc.navic.Celkem 30 000Kc. Vysledek dolnich vicek je bez vysledku.Naopak, dolni vicka mam stale otekle a bolestive.Navic mi laserem znicil papily ras, tzn.ze mi rasy uz nerostou.\"Dr.\" se nechal na klinice zapirat a do spisu napsal, ze jsem narocna perfektcionistka.S klinikou se dohaduji 4 roky aspon o navraceni penez,ktere jsem za takto nenavratne zpackanou operaci zaplatila.Bohuzel,dela klinika mrtveho brouka a nekomunikuje.Pri posledni navsteve na klinice v listopadu 2013 mi sdelila geneticka(zastupkyne reditele), ze Dr. udelal vse spravne.No, to je teda skvele.Priste se zeptam na nazor plasticke chirurgie treba taxikare, ten treba vidi soumerne. Dr. mi zapomnel vyndat stehy, videl me 3x.!!!Steh mi zarostl a zjizvil kuzi a to primo v koutku.Videlo me celkem 9 chirurgu a vsichni potvrdili doslova zmrsenou operaci vicek a ublizeni na zdravi.Pana Dr. vyhodili a ted vesele operuje na jiné klinice.Tento lekar by se mel stydet za sve vysledky a mel by mit aspon tolik lekarske etiky a slusnosti,aby vratil penize kdyz neco zpacka a radsi by mel delat jinou profesi.Fotodokumentaci rada zaslu v pripade zajmu,aby si tu nekdo nemyslel,ze jsem si to vymyslela.
    Mimochodem me pani Jarko napadlo, ze krome masazi a leku Vam tady nikdo z lekaru nenabidl kvalitni Re Operaci aspon prozatim dolnich vicek a za par mesicu az se Vam kuze trosku povoli taky korekcni operaci hornich vicek.
    Bylo mi doporuceno,abych se pravne branila.Ja si vsak myslela,ze se slusnosti nejdal dojdu.Bohuzel to v dnesni dobe uz asi neplati a slusnost uz je jen slovo.

    S pozdravem

    Danna

  • Anonymní
    Jarka216746
    7. 4. 2014

    Dobrý den,
    musím se ještě vyjádřit k situaci, kterou jsem zde popsala. Překonala jsem se a ještě jednou šla za operatérem, 3 dny poté, co jsem zde popsala svou situaci, takže se toho moc nezměnilo. Chtěla jsem posoudit pooperační stav, a co s tím mám dále dělat. Jeho slova byla: co po mě chcete, co po mě vůbec chcete, všechno je v pořádku, já nic nevidím. Vůbec ho nezajímalo, že je snad něco v nepořádku, ba naopak svoji práci ohodnotil a to cituji: toto je učebnicový příklad, jak se dělá plastika víček. Takže když to ve zkratce shrnu, tak je to špičkově provedená operace, nadměrně vybraná horní víčka jsou v naprostém pořádku, jizvy jsou tam, kde mají být, jizva která táhne v koutku oka, není jizva, ale přirozená kůže (která tam před operací samozřejmě nebyla), a nedovírání oka je v pořádku, časem ho zajisté dovřu. Takže já si vlastně vymýšlím a vše je v pořádku. No, a když jsem trvala na svém, že to prostě v pořádku není, tak ‘‘lékař‘‘ začal být arogantní a agresivní. A jestli se mi to nezdá, tak ať si tedy řeknu, co chci kde upravit, uříznout, nastavit, že mi tam tu kůži klidně vrátí zpátky, vše jde prý nastavit. Ve své samolibosti snad ani nepochopil, že bych se mu do rukou již nikdy nesvěřila. Jednou z nejopovrženíhodnějších vlastností pýchy je lhostejnost vůči utrpení druhých lidí. Ani nebudu celý průběh popisovat, jelikož s takovým chováním lékaře jsem se ještě nesetkala. Prostě podle pořekadla zaplať a víc už neotravuj. Nechápu, jak jsem mohla naletět a svěřit se do takovýchto rukou.

  • Mediestetik, skupina klinik

    · 1. 4. 2014

    Dobrý den,

    naše klinika disponuje jedněmi z nejlepších medicínských laserů. Vzhledem k jizvám je ideální je korigovat ihned poté, co jsou zhojeny. Pro korekci jizev disponujeme unikátním certifikovaným přístrojem (FDA), frakčním neablačním laserem Palomar, který je určen pro korekci jak běžných tak hypertrofických chirurgických i jiných jizev.

    V případě zájmu Vám nabízíme naše služby a rádi Vám s řešením problému pomůžeme.

    S pozdravem MUDr. Helena Reisingerová

  • Anonymní
    Jarka216746
    31. 3. 2014

    Dobrý den pani primářko,
    bohužel toto opravdu operoval plastický chirurg, ale dle mého to slovo bych dnes dala do uvozovek. Chirurg mě opravdu nepoučil jak dělat tlakové masáže, dostala jsem pouze informaci, že mám jizvy mazat, to bylo vše. Všechny ostatní informace jsem čerpala z těchto stránek. Jinak jizvy mažu silikonovým gelem Strataderm, po kterém jizvy měknou a jsou jemnější, ale bohužel zatím nepovolují.
    Jinak moc děkuji za rady a budu určitě přemýšlet o tom laseru, pokud to jizvám pomůže.
    Přeji Vám hezký zbytek dne

  • Anonymní
    Jarka216746
    31. 3. 2014

    Ještě jedno foto zavřených očí jak to vypadá.

  • prim. MUDr. Blanka Vraspírová

    · 31. 3. 2014
    Nejlepší komentář

    Dobry den pani Jarko, ani se mi nechce verit ze zakrok provadel plasticky chirurg.Ted mate 2 mesice od operace,jizvy jsou zrejme jeste tuhe,zmeknuti jizev a jejich povoleni lze urychlit Co2 frakcnim laserem,se kterym mam dobre zkusenosti,jinak je nutne jizvy mazat napr Ca pantothenicum mast ae provadet tlakove masaze.Vas chirurg Vas nepoucil,jak je provadet?Pokud budete potrebovat poradit,kontaktujte Nas na tel.********* zdravi dr vraspirova

  • Anonymní
    Jarka216746
    31. 3. 2014

    Dobrý den,
    moc děkuji za Vaši ochotu a nabídku na osobní konzultaci, kterou velmi ráda přijímám a spojím se s Vámi.

    Přeji hezký den

  • FORMÉ Clinic

    · 31. 3. 2014

    Dobrý den ,
    dovolte mi ,abych Vám nabídla bezplatnou konzultaci na naší klinice. Dle fotek je evidentní ,že je něco v nepořádku.Náš specialista pan doktor Vašek má za sebou řádově tisíce operací víček . Velmi rád se Vám bude věnovat . Vysvětlí Vám,co vše je možné a jak ještě v této fázi jizvě a pnutí pomoci.Ukáže Vám přesný postup tlakových masáží a event. doporučí silikonový gel pro mazání, který velmi pomáhá ve správném hojení jizev.V případě zájmu o osobní konzultaci mě prosím kontaktujte na **************** , zarezervuji Vám termín.

    Krásný zbytek dne

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.