Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Pnutí kůže od nosu nad vnitřní koutek

Anonymní
Andy223611
Plzeň · Vytvořeno: 19. 6. 2014 · Poslední odpověď 23. 10. 2019

Dobrý den, již jsem zde zmiňovala své problémy ohledně korekce horního víčka po operaci. Tento problém začnu řešit až po celkovém zhojení jizev, jsem teprve měsíc po operaci. Obávám se ale něčeho jiného. Nikde v diskuzích jsem zde nečetla o pnutí kůže od nosu nad vnitřní koutek u jednoho oka. Vypadá to jako blána cca1,5 cm dlouhá. Nevím, jak lépe to popsat. Vím, že jizvy zrají dlouho, ale je tento stav normální? Bojím se, aby to nezůstalo, stlačuji, promazávám a koupila jsem si i silikonový gel. Je to velmi neestetické. Začínám se vyhýbat očnímu kontaktu s lidmi. Mnohokrát děkuji za odpověď. Zasílám fotografii, není moc kvalitní. Snad se mi podaří ji sem vložit

7 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Andy223611
    23. 10. 2019

    Dobrý den, jak jsem již odpovídala Janě výše..
    strunka mi je mírně vidět dodnes, ale není to žádná katastrofa. Já se chystám v nejbližší budoucnosti na tu operaci znovu. Už mi víčka opět spadávají. Operaci jsem podstoupila cca před 5 lety a před cca 2 lety Plexr. Ten v mém případě tak efektivní nebyl.

  • Anonymní
    Katisek
    22. 10. 2019

    Dobry vecer
    Ja mam po operaci hornich vicek dnes 3tydny a mam stejny problem,ale u obou oci.Kontrolu mam az 6.11. a jsem zvedava ci mi na to operater rekne.Promazavam,masiruji.
    Chci se vas zeptat jak jste dopadla vy..jestli se to srovnalo nebo ne.
    Dekuji K.D.

  • Anonymní
    Jana795958
    12. 4. 2019

    Moc děkuji za odpověď.

  • Anonymní
    Andy223611
    12. 4. 2019

    Dobrý den Jano,
    už si přesně nepamatuji, ale trvalo to docela dlouho. Nakonec se to ale výrazně zlepšilo, i když trošku mi ta kůže pne dodnes, ale není to žádná katastrofa. Nejčastěji to je vidět, když si nasadím brýle, ty mi tu kůži asi táhnou. Mimochodem, povadlá víčka už mám zas, máme to v rodině, takže si operaci někdy zřejmě ještě zopakuji. Plexr mi nepomohl. Jen trošku a na chvilinku.

  • Anonymní
    Jana795958
    12. 4. 2019

    Dobrý den, mohu se prosím zeptat za jak dlouho vám " strunka" zmizela? Mám stejný problém. Děkuji.

  • Anonymní
    Andy223611
    20. 6. 2014

    Mnohokrát Vám děkuji za odpověď. Tlakové masáže na této tkzv. strunce jsem prováděla jiným způsobem, pouze ji stlačovala po 30 sek. několik minut, 3x denně. Budu postupovat přesně dle Vaší rady.

  • MUDr. Otakar Lucák

    · 20. 6. 2014
    Nejlepší komentář

    To co popisujete se stává. Je to dáno tím, že kůže horních víček je tak jemná, že jizva, která se při hojení automaticky stahuje, napne okolní jemnou kůži, a ta vytvoří vámi popisovanou a na fotografii viditelnou strunku. To vše lze vyřešit tlakovými masážemi a prakticky ve 100% případů, pokud se masáže provádí správně, není nutná následná chirurgická korekce. Tlakové masáže provádějte nejlépe bez krémů, dvěma prsty, a to tak, jak že jedním prstem budete jizvu natahovat směrem k nosu a druhým prstem od nosu - to vše 10 x denně po 30 sec, ránem počínaje a večerem konče. K tomu to samé ještě tak, že prstem budete tlačit jizvu středně silným až silnějším tlakem proti kosti kořene nosu směrem dovnitř ke kořeni nosu. A to vše tak dlouho, až tah jizvy a strunky zcela povolí. V případě problémů se na mne kdykoliv obraťte. MUDr. Otakar Lucák, plastická chirurgie Ostrava

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.