Dobrý den,
dne 29.3.2017 jsem podstoupila kompletní rhinoplastiku. Měla jsem dle lékáře trošku větší nos. Domluva byla nos zjemnit (seseknout kost o max.2-3 mm, jemně zúžit kostěnou část a nepatrně zúžit i měkkou část - "bambulku"). Něměla jsem nos s nijak výrazným hrbem ani orlí, ani vybočený. Prostě jen mělo jít o to, aby se nepatrně zjemnil. Po sundání sádry jsem ale málem omdlela hned v ordinaci. Místo rovného a jemnějšího nosu jsem měla pršák, který vypadal spíš jako prasečí nos. Po týdnu od sundání sádry špička trochu klesla, ale pořád je z profilu vidět, že špička je pořád nahoře a navíc mám ještě větší bambulku, než jsem měla. Byla jsem už lékaře na kontrole a i on sám mi řekl, že nechápe, proč mám takový pršák a že ta špička mu "vyjela" už při operaci. Nechápu, proč s tím tedy něco neudělal hned při operaci. Nyní provádím tlakové masáže a nos si zkouším i lepit, ale přijde mi, že to drží tak hodinu po sundání náplasti a pak mi zase vyjede nahoru. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že by to ještě kleslo a bambulka se zmenší nebo co od toho mám očekávat? Jsem z toho nešťastná, protože mě to naprosto změnilo a hlavně se s novým nosem vůbec sama sobě nelíbím. Jak projdu kolem zrcadla, tak se mi chce brečet. Kdy je možná reoperace a jaká jsou rizika? je lepší jít ke stejnému lékaři nebo jít raději jinam i za cenu, že si musím zaplatit celou operaci znovu? Byla jsem v Brně u vyhlášeného lékaře, který má praxi desítky let a operuje i v zahraničí. Nevím, kde se stala chyba. Prosím, poraďte mi lékaře, který má s nosy zkušenost na špičkové úrovni. Je to část těla, kterou neschováte a já se kvůli tomu vyhýbám okolí i přátelům. Děkuji. Andy
Andy, mockrát ti děkuju za odpověď, trochu si mě uklidnila 😊
Karolína
Ahoj Karol, já byla před rokem na reoperaci. Už jen lokálně a špičky nosu. Nos sice trochu klesl (už to nebyl takový pršák), ale zase jsem jej měla hodně hrbolaty (takové vyrustky na špičce), takže se mě i lidé ptali, co tam mám. Teď jsem spokojena. Ale dej tomu čas. Aspoň půl roku. Pořad to pracuje. Andy
Ahoj holky, můžu se prosím zeptat, jak se vám s odstupem času nos změnil? Též mám strašně zvedlou a ještě ke všemu špičatou špičku. 😕
Já bych řekla že nos popadne. Po čase. Nedá se hned po operaci hodnotit. Vše je nateklé adt. Mě špička popadla a nos je větší. A kost od nosu je křivá z jedné strany. Protože si paní doktorka dělala podle sebe a ne mého přání. Hrůza, člověk si něco zaplatí a má totální katastrofu z toho. Já nechápu jak to v jiné zemi můžou zvládnou udělat z velkého nosu malý a nějací nezvládnou udělat ani normální.
wild6148000
Dobrý den, vložíte vlastní zkušenost, když už jste po operaci? Můžete zde: https://www.estheticon.cz/pacienti/plasticka-operace-nosu-rhinoplastika
Dobry den, na operaci jsem byla 28.1.2019
Dobry den, nos se mi zlepšil j kořene nosu, uz neni tak natekly, ale mam křivkou špičku a bohuzel asymetrické dírky!!! Je to strasne, za neco date tolik penez a oni vam udelaji horsi výsledek nez jste mela predtim!!!
Dobrý den, ano jsem.
Dobry den mužu se zeptat jestli jste už po operaci?
Dobrý den, stav se nezměnil a na reoperaci se již bojím jít. Pošlu Vám foto nosu. Co Vy máte problém?
wild6148000
Váš email byl smazán, napište si soukromou zprávu. Jde především o Vaší ochranu údajů. Při veřejném vložení emailu hrozí vždy riziko zneužití.
Dobrý den Oddinko, s nosíkem se děly od 3. měsíce po operaci velké změny, špička sestoupila níž a začal vypadat k světu, jenže bohužel začaly čím dál víc vystupovat nedokonalosti. Špatně zahlazená kost, takže na nose je patrné, že se s ním něco dělalo. Navíc mám šílenou asymetrii špičky, plastickému lékaři se podařilo na jedné straně předělit u středu nosu chrupavku a ta se posadila vedle středu, takže každá strana je jinak vysoká a široká. nejhorší je, že on byl se svou prací spokojen a domoci se reoperace zdarma, byl obrovský problém. Nyní mě za pár dní čeká vymodlená reoperace, protože po této zkušenosti je opravdu risk nechat se operovat stejným lékařem, mám trošku strach z výsledku. Bohužel si nemohu dovolit platit novou operaci, tak spoléhám na to, že vše bylo zapříčiněno velkou krvácivostí a nepřehledností "terénu". Ale opravdu mohu potvrdit, že nos se během roku naprosto změnil a přestal otékat. Omlouvám se, ale foto nepošlu, i přes velkou změnu se stále není totiž čím chlubit:-). Hodně štěstí všem, které se nebojíte změnit si vzhled a zároveň s tím i částečně život. Snad to bude vždy k lepšímu. Zdravím Kačka
Dobry den, moho vedet jak jste dopadla s nosem? Zda se tvar nejak ustalil ci zlepsil? Jsem mesic po operaci a jsem ze sveho nosu take nestastna! Pokud bych mohla poprosit, mate nejake fotky? Mohla by jste mi je zaslat. Moc dekuji
A kde jste absolvovala rinoplastiku?
Ahoj Andy, netuším, jestli Ti můj dotaz byl doručený. Můžeš mi prosím svěřit, kdo Ti operoval nosík? A co prsa, jak jsi dopadla?
Ahoj Kačko, napsala jsem soukromou zprávu. Jak dlouho mas už po operaci? Mně se nos zpravil cca po 2 měsících. Pořad ještě pracuje, ale už jsem si zvykla. Mám teda z každé strany jiný profil. Z jedné je krásně rovný a z druhé je to pršáček, ale už do toho znovu řezat nebudu. Jen mi teda ještě trochu přijde, ze se mi děla trochu hrbek na kostěné části, který je “měkký”.
Andy bohuzel nereagovala, takze kdo ji operoval se bohuzel nedozvim. Jsem uz nejaky cas po operaci a bohuzel diky ustupu otoku je videt vic a vic nedostatku. Kost je hrbolata a nenavazuje na prilis zmensenou chrupavku a to nemluvim o odlisnosti prave dirky od leve nejen ve tvaru ale i ve vysce. Dale mam v leve dirce vpacenou crupavku a nasekly vnitrek nosu. Pry jsem hodne krvacela, ale i tak tento vysledek nechapu. Prosim o doporuceni jak postupovat, aby se toto napravilo. Dekuji
proč má psát soukromou zprávu?
wild6148000
Renato, napište uživatelce soukromou zprávu :-), tam Vám sdělí všechny podrobnosti otevřeně...držím palce, at operace dopadne podle Vašich představ a budu ráda, když založíte i svůj vlastní příběh: https://www.estheticon.cz/create-review
Dobry den. Mohu vexet jmeno doktora..totiz jdu v prosinci na operaci do Brna clinica surgal...a budu platit 42.000kc
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.