Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Znovuobjevení hrbolu

Anonymní
JanaTa33990
Praha · Vytvořeno: 4. 6. 2009 · Poslední odpověď 5. 1. 2020

Dobrý den, Jsem 2 měsíce po operaci. Nos byl po operaci krásně rovný a hladký. Posledních několik dní ale pozoruji v místě, kde byl původní hrbol, nový maličký hrbolek. Je mnohem menší než původní a vlastně neviditelný, pouze ho cítím dotykem. Můj operatér mi jej nijak nevysvětlil. Pouze řekl, ať na něj tlačím. Je tvrý, jako kost. Ale původně to tam nebylo. Tak tlačím a hrbolem většinou téměž zcela zmizí. Ale nevím, jestli netlačím moc, nebo moc často a tím mu vlastně jakoby nezpůsobuji další otok nebo tak něco. Jelikož ráno je větší než večer, kdy jsem razantně masírovala. Hrbol byl jedním z hlavních důvodů k operaci a nyní jsem nešťastná, že se zdá, že mi "roste" znova. Je šance, že zmizí, když jde rozmasírovat? Ačkoliv je tvrdý, takže to asi není otok? Omlouvám se za obsáhlý popis a předem děkuji za pomoc.

10 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Apolenka
    5. 1. 2020

    Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat, jsem měsíc po rhinoplastice a v oblasti bývalého hrbolu se mi udělal svalek, poctivě masíruji a doufám, že zmizí. Ale pod svalkem na rozhraní tvrdé a měkké tkáně se mi udělala prohlubinka, máte s tím nějakou zkušenost, jestli také zmizí? Děkuji Lenka

  • Anonymní
    Apolenka
    4. 1. 2020

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli problém s prohlubinkou v místě bývalého hrbolu už je pryč. Mám totiz stejný problém. Jsem měsíc po rhinoplastice a prohlubinku mám také. Masíruji několikrát za den.Děkuji Lenka

  • Anonymní

    JanaTa33990

    15. 6. 2009

    Milý pane primáři,
    Vysvětlil jste mi to naprosto dokonale. Děkuji. I za všechny ostatní, se stejným problémem, a že jich je. Znám tolik lidí, kterým není jasné, proč se jim dělá v místě původního hrbolu nový hrbolek a jsou z toho nešťastni.Což asi také poukazuje na to, že málokterý lékař si dá tu práci vše řádně vysvětlit.
    Děkuji Vám a všem ostatním za Váš čas a fundované rady a odpovědi! Hrozně jste mě uklidnil!

  • MEDICOM Clinic

    · 9. 6. 2009
    Nejlepší komentář

    Vážená slečno,
    v prostoru "odseknutí" hrbolu na hřbetě nosu probíhá jizvení kostní tkáně a tvorba náhradní kostěnné tkáně. Této tkáni se říká svalek. Obvykle, asi tak do půl roku od operace, tento svalek postupně zmizí. Tlakové masáže tomu napomohou. Technika tlakové masáže- přiložte bříško prstu na to místo a silně 30 sec. tlačte. Toto proveďte celkem 20x za 24 hodin. Samozřejmě, že toto základní vysvětlení byste měla mít od svého operatéra.
    Srdečně Vás zdravím,
    prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

  • Anonymní

    JanaTa33990

    5. 6. 2009

    Děkuji všem! Dost mě uklidnilo, že i to, co je zdánlivě tvrdé jako kost může být otok. Poctivě masíruji podle doporučení, mnohem s větší silou, než jsem dělala dosud a opravdu to po masáži zmizí.
    Ještě jednou děkuji.
    LUCIFERIA
    Taky děkuji. Na reoperaci to doufám nebude. A určitě se člověk pozoruje víc, než je zdrávo. Ale tak ono se zdá, že se to ještě usadí. Nemám ještě ani přesně 2 měsíce po. Hodně štěstí s Vaším nosem.

  • MUDr. David Tomášek

    · 5. 6. 2009

    Tvrdost je zdánlivá, je to otok a musí se masírovat, Vzácně vzniká i to, že na malý zbytek chrupavky se nabaluje vazivo, které se později pořemění v chruopavku až kost. Když budete poctivě masírovat, tak to ustoupí A jak? Tak, jak Vám to poradí operater. Intenzitu sám ukáže, nebo by měl.... Zdraví Dr. Tomášek *************

  • MUDr. Zdena Stratilová

    · 4. 6. 2009

    Vážená paní,

    obecně se tvar nosu dá masážemi do 3 měsíců po operaci tvarovat. Jestliže máte pochybnosti, konzultujte Váš problém s operatérem.

    zdravím dr. Stratilová

  • Anonymní
    luciferia
    4. 6. 2009

    Dobrý den,já jsem téměř rok po operaci a můžu říct,že jsem spokojená,ale ještě doteď mě trochu trápí otoky...samozřejmě tak 3 měsíce po operaci jsou otoky markantnější a tvar nosu se mění.Nelze na 100% odhadnout,jak si vše sedne a jak se to bude hojit.Zkuste se obrátit na nějakého jiného plast.chirurga a vemte s sebou operační protokol, ať ví,jak Váš operatér postupoval.Třeba Vám to dokáže objasnit.
    Případná reoperace stejně připadá v úvahu až tak po roce,takže buďte klidná...i u sebe jsem se setkala s tím,že se člověk pozoruje víc než dřív a kolikrát vidí problém i tam, kde není...Hodně štěstí a trpělivosti!

  • Anonymní

    JanaTa33990

    4. 6. 2009

    Milá Heleno,
    Tak to zní naprosto přesně jako to, co mám já.
    Taky mám pocit, že razantnějším masírováním to jen více otlačuji a pak to bolí a je to více oteklé, či co. Tak to radši moc nedělám. Jen tak 2x denně, jak mi bylo řečeno.
    Já mám vidět prohlubeň na jedné straně nosu, jakoby to špatně srostlo, ale tím to asi není.
    No, doufejme, že všechny tyto snad jen maličkosti se ještě usadí.
    Hodně štěstí!

  • Anonymní
    Helena6654
    4. 6. 2009

    Dobrý den,jestli můžu reagovat,tak já mám také 2 měs. po op. a mám to samé co vy. Znovu se mu začíná rýsovat malý hrbolek na místě kde byl původní. A navíc je vidět taková prohlubeň jak mi končí kost a začíná měkká část nosu. Na hrbol si tlačím,ale je to tvrdé a moc to nepomáhá. Spíš to pak bolí,jak je to otlačené. Držím vám palce,snad se to ještě srovná - taky doufám.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.