Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Průběh operace a cena - změna na muže

Anonymní
FAQ
Praha · Vytvořeno: 28. 11. 2011 · Poslední odpověď 6. 6. 2019

Kolik stojí zhruba změna pohlaví konkrétně z ženy na muže a co to obnáší po zdravotní stránce?

50 komentářů

Reklama
  • Anonymní

    petr6155934

    6. 6. 2019
    Nejlepší komentář

    Dobrý den, ano, nejprve si zajdete za sexuologem. Postup je komplexní, velmi pěkně jej shrnul pan profesor Veselý v těchto článcích https://www.estheticon.cz/novinky/co-byste-meli-vedet-pokud-uvazujete-o-zmene-pohlavi, https://www.estheticon.cz/novinky/proc-je-zmena-pohlavi-tak-zdlouhavy-proces. Držím pěsti.

  • Anonymní
    Thom85734
    5. 6. 2019

    Dobrý den,
    nejprve si zajděte k sexuologovi, on Vám pak vypíše potřebné žádanky :) Doporučuji však jít k sexuologovi, který má s transsexualitou zkušenosti.

  • Anonymní
    xxx810932
    5. 6. 2019

    Dobrý den,
    chtěla bych se jen zeptat. Dočetla jsem se, že když chci tímto projít musím i navštívit psychologa. Ještě sem nikde kvůli tomuto nebyla a nevím tedy jestli mám nejprve jít k sexuologovi a nebo k psychologovi, který mně až pak pošle k sexuologovi. Snad jsem to napsala trochu srozumitelně. Děkuji za odpověď

  • Anonymní
    katrin
    30. 9. 2017

    dobry den jmenuji se katrin berkiova ziji ve velke britanii jinak pochazim z Ceske Republiky jemy 23 let a jsem mam rada zeny chtela bych se zeptat rada bych podstoupila promenu jemon ze bydlim ve velke britanii nemam zadne pojisteny mohl/ mohla bys te my poradit co bych mela udelat jako prvny beru hormonalny prazky kdyby ste byli tak laskavy mohly by ste my vse napsat (email byl smazán z důvody ochrany soukromí, pište prosím soukromé zprávy) byla bych velmy rada a dozvedela se vice informaci dekuji

  • Anonymní
    kristrans
    19. 8. 2013

    For Pavel H. Ano já vím a diskuzi se nebráním ani tomu, aby si tyto informace po mě převzal někdo další jen mám zkušenost s tím, že ne každý si chce psát a předávat informace a své zkušenosti takhle veřejně. Jinak děkuji za Vaši reakci.

  • Anonymní
    kristrans
    19. 8. 2013

    Vustoro: Ahoj a řešíš to nějak? Docházíš k nějakému lékaři? Koukám, že jsme ze stejného kraje odkud přesně jsi?

  • Anonymní
    vustoro
    19. 8. 2013

    ahoj taki o tom uvazuju uz dlouho jsem hoplka a chci se necat predelat na kluka citim se jako kluk a chovam se tak

  • Anonymní

    Hilb6143811

    19. 8. 2013

    Ahoj Kristiáne, ty diskuze tady jsou od toho, aby bylo možné si promluvit o zákroku nebo problému, který člověk má. Výhodou diskuzí oproti emailům je, že další co řeší a budou řešit stejnou situaci si budou moci přečíst zkušenosti jiných.

  • Anonymní
    kristrans
    19. 8. 2013

    Zdravím Vás všechny!

    Jmenuji se Kristián je mi 22 let, jsem FtM a mám již za sebou odstranění pohlavních ženských orgánu a prsních žláz. Uvažuji o rekonstrukci penisu. Byl jsem už na konzultaci u pana PROF. MUDR. Veselého, který mi podal v rychlosti základní informace o tom, jak tato operace zhruba probíhá. Mám už i termín operace, která by měla proběhnout příští rok. Hledám někoho kdo by byl ochoten se se mnou na toto téma pobavit nejlépe někdo, koho se to přímo týká, kdo už tím prošel nebo o tom uvažuje stejně tak jako já. Chtěl bych nasbírat co nejvíc informací, ale opravdu těch reálných, (protože některé informace jsou matoucí) tak bych s byl svých rozhodnutím jistý a v budoucnu ničeho nelitoval. Budu rád za každou reakci. Děkuji

  • Anonymní
    momo77
    10. 8. 2013

    Ahoj,
    chtěla bych se přeoperovat na kluka.. Přemýšlím o tom už 4 roky a stále nemám odvahu někam zajít nebo si o tom aspoň s někým pokecat... Bude někdo tak hodnej a napíše mi jak to vlastně probíhá... sexuolog pak ty hormony... Kam mám zajít, jak to probíhá atd... Můj mail moniiinek77@seznam.cz

  • Anonymní
    Monika007
    9. 8. 2013

    Ahojte, je tu niekto zo Slovenska, kto uz presiel premenou zo zeny na muza? Ak ano, kludne sa ozvite. Na slovensku je nas dost malo, a aj malo miest, kde s tym mozu pomoct. :)

  • Anonymní
    Thom85734
    23. 6. 2013

    Během proměny se obvykle mění ženské jméno na neutrální tvar, z nějž nelze poznat pohlaví, např. Kája Nováků, Robin Kratochvílů atd. Na definitivní mužský tvar lze jméno změnit po hysterektomii.

  • Anonymní
    marus201799
    23. 6. 2013

    Ještě jsem se chtěla zeptat zda je i legálně možní si změnit jméno na mužské?

  • Anonymní
    Thom85734
    12. 6. 2013

    Kdy se odoperovávají? Nejdřív je potřeba splnit zákonné podmínky - docházka k lékaři, braní hormonů, život v nové roli atd., pak se jde k odborné komisi a pokud to schválí, je možné se objednat na operace.

  • Anonymní
    vustoro
    12. 6. 2013

    no a kdi se sundavaj ti prsa ??

  • Anonymní
    Thom85734
    11. 6. 2013

    To rozhodně, jinak se k nim nedostanete... záleží na způsobu operace, jsou dva a liší se podle velikosti prsou. U té první, která se používá u A či menších B, jsou jizvy jen kolem dvorců a ty nejsou téměř vidět. U velikosti B a vyšší jsou dvě dlouhé jizvy přes hrudník, zpočátku hodně viditelné, postupně blednou, ale je potřeba se o ně starat - tlaková masáž, promašťování...

  • Anonymní
    marus201799
    11. 6. 2013

    Děkuji tudíž nejprve si musím zajít za sexuologem, a až poté užívat hormony. A při té mastektomii zůstávají velké jizvy ?

  • Anonymní
    Thom85734
    11. 6. 2013

    marus - Ahoj, ano, podstupuje se mastektomie, při níž Ti bude odebrána mléčná žláza a okolní tuk, takže hrudník pak bude mužský. Zároveń se přitom zmenšují i dvorce a přemisťují se většinou víc nahoru a do strany, podobně jako je tomu u mužů. Hormonální léky jsou pouze na předpis. Existují tabletky Undestor, 3týdenní injekce Sustanon a 13týdenní injekce Nebido.

  • Anonymní
    marus201799
    11. 6. 2013

    Ahoj,
    chtěla jsem se zeptat jestli se odstranují i prsa. A jestly se daji hormony koupit a napriklad jaké.. dekuji

  • Anonymní
    Thom85734
    26. 4. 2013

    Ahoj,
    v podstatě máš dvě možnosti. Buď nech plynout čas a sama uvidíš, jestli jde jen o pubertální nejistotu, kdo vlastně jsi, nebo zda se to vykrystalizuje v něco určitého. Nebo pak můžeš jít k sexuologovi (pod ně spadá problematika TS) a probrat to s ním. Nebyla bys první ani poslední, kdo má takové pocity, ale není si jistý. S největší pravděpodobností by Ti třeba navrhl, že k němu jednou za čas dojdeš a popovídáte si o tom, jak se to vyvíjí.
    Více k TS z pohledu zákona:
    http://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-373-2011-o-specifickych-zdravotnich-sluzbach/hlava-ii-dil-4-zmena-pohlavi-transsexualnich-pacientu/

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama