Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Táhnutí jizvy po operaci horních víček

Anonymní
lenka6036
Praha · Vytvořeno: 16. 3. 2016 · Poslední odpověď 10. 4. 2023

Dobrý den, zítra to bude 14 dnů, kdy mně operatér vyndal stehy po plastice horních víček, ale mám pořád lehké otoky a táhne mě jizva u vnitřních koutků, dělá se mně i rýha přes kořen nosu a oči mě pálí a slzí. Mám jizvy promazávat sádlem...masáže prý v žádném případě. A prý se to spraví... Mohu znát názor jiných lékařů? Děkuji

31 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Mendy
    10. 4. 2023

    Dobrý den,
    já sice nejsem lékař ale jen chci upozornit,že to sádlo nesmí
    být / z obchodu/ solené.

  • Anonymní
    Kosova66
    29. 3. 2023

    Dobrý den, prosím o radu. Jsem 7 měsíců po operaci horních víček a stále vnímám jizvy jako když mi táhnou – jsem už z toho nervózní, můžete mi poradit jestli něčím ještě promazávat? Jinak jízdy jsou vzhledově pěkné úzké. Také jsem slyšela, ze by mohla pomoci masticka Opthalmo- hydrocortison . Moc děkuji za radu

  • Anonymní
    Zuzana751651
    13. 1. 2019
    Nejlepší komentář

    Dobrý den mám uz měsíc po operací do nich vicek na tom právem oku mám pořád zarudli flicek jak mám jizvi je dost velký a mám tam ještě boulucky co mám stim dělat. Děkuji Hansenová

  • Anonymní
    Martina771030
    11. 1. 2019

    Dobry den, měla jsem minuly srpen -2018 úpravu dolních víček, 2 roky po úpravě horních, stejný pan doctor, v Karlových Varech, ČR Je mi 50 let. Proč píši příspěvek ...Prosím buďte trpelivi. První, tedy horní víčka se dali dohromady dříve. Ty dolní mi dali hodně zabrat, vrátila jsem se do fyzické práce asi 4 týdny po zákroku a to samozřejmě také ovlivnilo hojení. Dneska je to zhruba 4 měsíce po zákroku a dolní víčka jsou krásná, celkově moje oči jsou nádherné. Takže dámy a pánové buďte opravdu trpělivi, hojení po zákroku si bere svůj čas ale výsledky jsou opravdu vidět a stojí to za to. Samozřejmě doporučuji pooperační masáže a výbornou kosmetiku co podpoří hojení. S pozdravem Martina Pedersen, Kanada.

  • Anonymní
    Mendy
    9. 4. 2016

    Taky mi pan doktor doporučil na oční víčka sádlo ale zdůraznil nesolené nebo vazelínu z lékárny a ta mi velmi pomohla.

  • Anonymní
    lenka6036
    6. 4. 2016

    Dobrý den,
    děkuji.. jizvy táhnou už jen nepatrně a oči přestaly pálit, když jsem přestala víčka mazat....

  • MUDr. Michaela Vasilčo Hustá

    · 6. 4. 2016

    Dobrý den, celková doba hojení po jakékoliv plastické operaci se udává až 6 měsíců. Pokud je postavení víček správné, určitě nebuďte nervózní, jste zhruba 6 týdnů po operaci, opravdu mohou přetrvávat otoky, hlavně po ránu, a jizvičky mohou malinko tahat. Sádlo schvaluji a já bych tedy naopak doporučila masírovat, a to bodově v místě, kde jizva táhne, ne proti oku, ale proti ohraji očnice, tedy nahoru směrem ke kosti, a klidně můžete přitlačit. Pokud přetrvává pálení a slzení očí, kupte si v lékárně např. oční kapky Visine a kapejte 3-5 x denně. S pozdravem MUDr. Michaela Hustá, Beskydské centrum lékařské estetiky Frýdlant nad Ostravicí

  • Anonymní
    lenka6036
    20. 3. 2016

    Mendy, tohle přeně jsem si říkala... ,že mít v očích sádlo nebo olivový olej není to pravé :-D a moc díky

  • Anonymní
    Mendy
    20. 3. 2016

    Ono,jestli ty masti nevzlínaly / nedostávaly / se třeba taky do očí.Jak píši já jsem byla s očnímí víčky dvakrát.Jednou to zlobilo a podruhé pohoda a nedávala jsem si nic.Možná když by ještě oči pálily nebylo by od věci zajít na oční ale říct,váš problém aby vás hned vzali.Tak přeji hodně radosti z hezkých očí :)

  • Anonymní
    lenka6036
    19. 3. 2016

    Mendy, dnes jsem si už nedala na oči nic , ty mě přestaly pálit a jizvičky sice táhnou, ale ty přestanou určitě též zlobit. děkuji :-)

  • Anonymní
    lenka6036
    19. 3. 2016

    Hani, děkuji :-)

  • Anonymní
    Mendy
    19. 3. 2016

    Já jsem měla taky komplikace po zákroku a lékař mi doporučil taky sádlo , protože nějaká oční mast z lékárny mě pálila /ale nesolené čili ne z obchodu/ nebo čistou vazelinu z lékarny a ta mi vyhovovala.Spodní víčka jsem měla bez problémů.

  • Anonymní
    Hana238583
    18. 3. 2016

    Lenko, přeji hodně trpělivosti......pokud Vás operoval zkušený plastický chirurg, určitě bude vše OK. Také jsem měla nejméně 3 týdny vždy ráno otoky, ale vždy přes den ustoupily.......Opravdu jsme každý jiný.....

  • Anonymní
    lenka6036
    18. 3. 2016

    Seithi, díky :-)

  • Anonymní
    lenka6036
    18. 3. 2016

    Hanko, koukala jsem na fotky - bezva :-)... jsem z toho nervní, máma byla také a byla bez otoků, modřin... ale každý jsme jiný :-)

  • Anonymní
    sethi
    18. 3. 2016

    Jizva mě táhla tak půl roku, vše se časem spraví. Oční bych navštívila určitě. Ten pohled do zrcadla teď stojí za to.

  • Anonymní
    Hana238583
    18. 3. 2016

    Dobrý den,

    máte tady znásobené rady lékaři. Možná si přečtěte i osobní zkušenosti pacientek. Mně bylo řečeno - tlakové masáže, žádné promazávání......používala jsem - viz. mé zkušenosti zde na mém profilu. Do očí jsem jsem si párkrát kapla OCU flash - oční kapky, koupila běžně v lékárně.
    Jinak mám zkušenosti, že jizvy mě mírně táhly možná i půl roku. Opravdu to chce trpělivost. Taky jsem z toho byla trochu nervózní......ale dnes jsem opravdu moc spokojená.

  • Anonymní
    lenka6036
    18. 3. 2016

    Díky, koupím si ho.... fakt mě oči svědí,pálí,tečou mně slzy... už mě zánět spojivek napadl, nebo alergie...

  • Anonymní
    Makky
    18. 3. 2016

    Lenko me doporucil operater po blepharoplastice promazavat jizvy Ophtalmo- azulenem a supr.

  • Anonymní
    lenka6036
    18. 3. 2016

    dobrý den , děkuji, sádlo vysazeno. nemazala jsem si víčka ničím, tak nevím , co si na ně dát. zkusím olivový olej....

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.