Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Operace horních víček - urychlení hojení

Anonymní
knof_licek216211
Brno · Vytvořeno: 11. 3. 2014 · Poslední odpověď 19. 3. 2014

Dobrý večer, jsem 6 týdnů po plastické operaci horních víček. Jizvy stále tvrdé, místy hypertrofické a při zvednutí obočí "táhnou" Provádím tlakové masáže, promazávám a vím, že mám být trpělivá. Máte někdo zkušenosti čím bych ještě mohla hojení urychlit??? Můžu provádět obličejovou gymnastiku, kterou jsem dělala před operací?? Děkuji za každou odpověď.

6 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    knof_licek216211
    19. 3. 2014

    Dobrý večer Jarko,
    vím co je Triamcinolon zač...měla jsem strach, ale operatér řekl, že pokud ho budu nanášet jen na noc přesně a cíleně na jizvy a ne víc než měsíc nehrozí žádný problém. Natírám jen vatovou tyčinkou a přesně na jizvu...vlastně jen na ty ztvrdlé části. Tvrdil mi, že pomůže jejich změknutí. Aplikuju teprve týden a moc zlepšení nevidím. Pokud se to za další týden trochu nepohne k lepšímu, tak ho mazat přestanu a budu pokračovat jen sádlem a masážemi.Od těch mám už vnitřní koutky bolavé, jak se snažím tuhé jizvy rozmačkat.

    Pokud je to jak píšete vašima očkama je mi to líto, ale stejně věřím, že se stav ještě částečně zlepší. Mě bylo řečeno, že se stav hodnotí až za půl roku po opce a teprve potom se dá uvažovat o nějaké reoperaci nebo dalších možnostech.
    Budu ráda pokud mi dáte průběžně vědět jak to u vás pokračuje.
    S pozdravem a přáním pevných nervů
    Iva

  • Anonymní
    Jarka216746
    19. 3. 2014

    Nějak se mi nedaří vložit příspěvek, tak se předem omlouvám, pokud by se vložil zdvojeně:-)

    Dobrý den, děkuji za Vaši podporu.
    Já vím, že musím být trpělivá a že na hodnocení je ještě brzy, ale kdybyste viděla, jak to vypadá, asi byste se zhrozila. A byla jsem také na očním, a i tam mám bohužel potvrzeno, že na horních víčkách mám odebráno nadměrné množství a navíc mám ještě stažené obočí pod nadočnicový oblouk. A spodní víčka že jsou zkrácené také na hranici možnosti, spíše za ní. Mého operatéra to moc nezajímá, prostě zaplať a víc neotravuj. Počkám půl roku a poté to s ním stejně půjdu řešit, i když ještě nevím jakým způsobem. Každý mi říká, že to je na žalobu. Ale co si tím pomůžu, nic, když už to ani nepůjde opravit, maximálně možná nějaká slabá korekce v koutcích, kde mě to táhne. Navíc se dostávám do takového stavu, že už na sebe možná ani nenechám sáhnout, i kdyby ta možnost byla. No a již jsem si zvykla, že vypadám jak blázen při nošení slunečních brýlí i když je zamračeno, prostě je nosím venku stále. Ale jinak je to jak se říká, na prášky.

    Jak píšete o tom, že máte Triamcinolon na noc, to bych asi měla docela strach používat okolo očí, když přípravek nesmí přijít do styku s očními spojivkami a na obličej lze použít jen vyjímečně, pod přísnou kontrolou ošetřujícího lékaře. Mast je sice velmi dobrá, působí silně protizánětlivě, jelikož jsou to kortikoidy, používám ji také občas na alergii na nikl, ale to je mimo obličej.
    Děkuji a přeji hezký den.

  • Anonymní
    knof_licek216211
    17. 3. 2014

    Děkuji za příspěvky. Já jizvy mažu také především sádlem a na noc mi můj operatér napsal Triamcinolon.Pravda je, že ani po týdnu to není o moc lepší. Na jednom oku jsou hrbolky jen na vnitřním a vnějším koutku, ale to druhé je od vnitřního koutku do půlky jedno tvrdé jelítko.

    Já myslím paní Jarko, že ještě hodnotit výsledek nemůžete. Při provedení na obou víčkách bude hojení trvat určitě déle a zřejmě máte ještě otoky.
    Vydržte..určitě to bude lepší a reoperace nebude potřeba.

  • Anonymní
    Jarka216746
    12. 3. 2014
    Nejlepší komentář

    Dobrý večer,
    jestli mohu, také jsem měla hodně tvrdé jizvy, nakonec se mi osvědčuje na změkčení doma vyškvařené sádlo, samozřejmě nesolené. Jinak vím asi jak Vám je, když se to pořádně nehojí. Přeji Vám pevné nervy a ať se Vám to v pořádku zahojí.
    Já mám dělané vrchní i spodní, také je to 6 týden, ale bohužel to mám totálně zpackané. Svěřila jsem se do rukou pl. chirurgovi v domnění dobře odvedené práce a místo toho si teď připadám jako zrůda a jsem z toho psychicky na dně. Horní víčka mám nadměrně vybraná, táhnou mě nejen při zvednutém obočí, ale při každém mrknutí. Spodní víčka mám jizvy každou jinde a ještě ne pod řasami, jak to má správně být, ale zhruba 5-6 mm. Jedno oko vůbec nedovřu, ještě ho mám menší, pravděpodobně také hodně zkrácené, na druhém mi zůstal vystouplý pytel, který se sotva vtáhne. Oči mám permanentně suché a podrážděné, musím pořád vykapávat, no radši nebudu pokračovat. Teď musím jen čekat a modlit se, že bude časem možná nějaká korekce, samozřejmě, že už ne u stávajícího doktora. Ale omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, jelikož to byl Váš dotaz :-)

  • MUDr. Janka Točíková

    · 12. 3. 2014

    Nesetkávám se s problémovým hojením na horních víčkách,kůže je zde tenká,někdy jsou jizvičky přechodně červené.Já doporučuji svým pacientkám krém okolo očí na který je zvyklá-žádné experimenty a jemné tlakové masáže v místech vnějších koutků,kde jitva přesahuje očnici.Míň je někdy víc.

  • MUDr. David Tomášek

    · 11. 3. 2014

    Biostimulační laser, Wobenzym (7-0-7 tbl dvě hod před a půl po nejíst), silikonové ploténky na jizvy na noc (třeba Topigel), nebo Dermitage má speciální obkladové silikonové krytí (tuším že *****************). Tlakové masáže, hlavně okrajů jsou nejvhodnější. Po měsíci můžete cvičit cokoliv.
    Zdraví Dr. Tomášek

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.