Dobrý den, chtěla bych se více informovat o léčbě kongenitálního nevu, se kterým se dcera narodila. Již jsme byli na kontrole na kožním oddělení i na konzultaci na plastické chirurgii a v obou případech nám bylo doporučeno nevus odstranit, nicméně ale až v době, kdy to bude pro dceru bezpečné z hlediska celkové anestezie. Také nám bylo řečeno, že odstraněná kůže bude nahrazena štěpem ze zadečku a samotné odstranění by probíhalo pravděpodobně na dvakrát. Zajímalo by mě tedy jestli je to opravdu nejvhodnější volba. Mám trochu obavy z odebírání štěpu, přeci jenom se jedná o velkou plochu a bojím se, aby se tak velké jizvy najednou zahojily bez komplikací. Také by mě zajímalo, zda lze zjistit důvod vzniku nevu. V rodině máme větší výskyt znamének, avšak nikdo je nemá tak velké. Zajímá mě to hlavně kvůli dalším dětem, jestli je i u nich větší pravděpodobnost, že se také narodí s nevem. Děkuji
Dobrý den Luci, děkuji Vám, už jsme ve spojení přes FB :-) ještě jednou moc děkuji.
Přeji krásný den,
Klára
wild6148000
Snad se paní ozve, přeci jenom je příspěvek z roku 2017 :-(. Když tak vložte na dermatology vlastní dotaz zde: https://www.estheticon.cz/diskuze/odstraneni-znamenek-koznich-vyrustku/create
Dobrý den, klidně se mi ozvete i na fcb do zpravy jsem tam jako Kristýna D.
wild6148000
Kláro, Váš email jsem smazala, nedoporučuji zveřejňovat. Může ho kdokoliv zneužít. Napište uživatelce soukromou zprávu. Její kopie půjde na email, ale není veřejná.
Lucie, administrátor
Dobrý den,
mohla bych se prosím s Vámi spojit? Dcerka má také takto velké znaménko na nožičce a budeme řešit odstranění, děkuji Vám.
Přeji pěkný den, Klára
Dobrý den, dala bych na radu dermatologa, plastického chirurga , pediatra ev. dětského chirurga, kteří spolu obvykle spolupracují. Odstranění kongenitálních névů středně velkých ( pravděpodobně dle foto) se obecně doporučuje jak v ČR tak i v zahraničí. Vzhledem k riziku vniku melanomu( 1-5%) a estetice. Počítejte, že v dospělosti bude znaménko přibližně trojnásobně velké než při narození. Jiná možnost než excize( vyříznutí) na plastické chirurgii neexistuje.
Tyto névy vznikají mezi 10. týdnem až 6. měsícem těhotenství v důsledku poruchy vývoje melanoblastů (pigmentových buněk). Zkuste poradnu pro vrozené vady kůže ( FN Bulovka).
Jako matka dvou dětí bych znaménko dceři odstranit nechala.
Přeji pěkný den.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.