Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Kongenitální nevus u miminka

Anonymní
tyta599294
Brno · Vytvořeno: 31. 10. 2017 · Poslední odpověď 10. 6. 2019

Dobrý den, chtěla bych se více informovat o léčbě kongenitálního nevu, se kterým se dcera narodila. Již jsme byli na kontrole na kožním oddělení i na konzultaci na plastické chirurgii a v obou případech nám bylo doporučeno nevus odstranit, nicméně ale až v době, kdy to bude pro dceru bezpečné z hlediska celkové anestezie. Také nám bylo řečeno, že odstraněná kůže bude nahrazena štěpem ze zadečku a samotné odstranění by probíhalo pravděpodobně na dvakrát. Zajímalo by mě tedy jestli je to opravdu nejvhodnější volba. Mám trochu obavy z odebírání štěpu, přeci jenom se jedná o velkou plochu a bojím se, aby se tak velké jizvy najednou zahojily bez komplikací. Také by mě zajímalo, zda lze zjistit důvod vzniku nevu. V rodině máme větší výskyt znamének, avšak nikdo je nemá tak velké. Zajímá mě to hlavně kvůli dalším dětem, jestli je i u nich větší pravděpodobnost, že se také narodí s nevem. Děkuji

6 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Klara1504
    10. 6. 2019

    Dobrý den Luci, děkuji Vám, už jsme ve spojení přes FB :-) ještě jednou moc děkuji.
    Přeji krásný den,
    Klára

  • Anonymní

    wild6148000

    10. 6. 2019

    Snad se paní ozve, přeci jenom je příspěvek z roku 2017 :-(. Když tak vložte na dermatology vlastní dotaz zde: https://www.estheticon.cz/diskuze/odstraneni-znamenek-koznich-vyrustku/create

  • Anonymní
    tyta599294
    5. 6. 2019
    Nejlepší komentář

    Dobrý den, klidně se mi ozvete i na fcb do zpravy jsem tam jako Kristýna D.

  • Anonymní

    wild6148000

    5. 6. 2019

    Kláro, Váš email jsem smazala, nedoporučuji zveřejňovat. Může ho kdokoliv zneužít. Napište uživatelce soukromou zprávu. Její kopie půjde na email, ale není veřejná.
    Lucie, administrátor

  • Anonymní
    Klara1504
    3. 6. 2019

    Dobrý den,
    mohla bych se prosím s Vámi spojit? Dcerka má také takto velké znaménko na nožičce a budeme řešit odstranění, děkuji Vám.
    Přeji pěkný den, Klára 

  • MUDr. Kateřina Lednová

    1. 11. 2017

    Dobrý den, dala bych na radu dermatologa, plastického chirurga , pediatra ev. dětského chirurga, kteří spolu obvykle spolupracují. Odstranění kongenitálních névů středně velkých ( pravděpodobně dle foto) se obecně doporučuje jak v ČR tak i v zahraničí. Vzhledem k riziku vniku melanomu( 1-5%) a estetice. Počítejte, že v dospělosti bude znaménko přibližně trojnásobně velké než při narození. Jiná možnost než excize( vyříznutí) na plastické chirurgii neexistuje.
    Tyto névy vznikají mezi 10. týdnem až 6. měsícem těhotenství v důsledku poruchy vývoje melanoblastů (pigmentových buněk). Zkuste poradnu pro vrozené vady kůže ( FN Bulovka).
    Jako matka dvou dětí bych znaménko dceři odstranit nechala.
    Přeji pěkný den.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama