Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Plastika penisu - parafimoza - vhodné pro děti?

Anonymní
edus777125
Hradec Králové · Vytvořeno: 6. 2. 2019 · Poslední odpověď 16. 2. 2019

Dobrý den, slyšela jsem ze se provádí takzvaná plastika penisu. Jedna se konkrétně o parafimozu s tím ze se nařízena ta zúžena část kůže na penisu a urizne se kůže z vnitřní strany rtů a to se nasije. Prý se tím kuzicka rozšíří a není nutno pak provádět obrizku, a je tato metoda vhodná pro děti? Dekuji.

2 komentáře

Reklama
  • Anonymní
    Evka
    16. 2. 2019

    Uvažovala jste o tom, že plastikou přijde syn o tu zúženou část, která drží předkožku na žaludu (podobně jako gumička na ponožce). Nyní sice bude mít obnaženou jen špičku žaludu, ale jak začne penis v pubertě růst, tak je velmi pravděpodobné, že se mu zkrácená předkožka zcela stáhne za žalud a po zbytek života bude míz žalud obnažený. Jen s tím rozdílem, že na rozdíl od celkové obřízky bude mít za žaludem nevzhledný rolák kůže, kde se mu bude dál tvořit smegma. Tedy nebude mít výhody úplné obřízky.
    Zákrok je sice šetrný k předkožce, ale pooperační období je velmi bolestivé protože se musí srůstající předkožka neustále přetahovat, aby se to zhojilo správně. Tady zkušenosti:

    Tereza
    Můj synovec má od 2 let plastiku předkožky .... Rozhodně počítej, že ho to bude po plastice strašně bolet, synovec doslova prvních čtrnáct dnů čůral jen do teplé vody a strašně plakal ( spíž řval) nebo si sestra vzala igelit a on jí stál v křeči na nohách a čůral na ní je to už dlouho, ale zavřu oči a vidím to (tenkrát jsme bydleli spolu).

    Marta
    Ahoj, osobně bych ti doporučovala celkovou obřízku. Je to lepší i kvůli hygieně. Když bude mít jen plastiku, tak si nedovedu představit jak mu budeš kůži přetahovat a čistit. Toho bude strašně bolet. Můj syn - 5let byl v lednu na celkové obřízce v HK ve fakultní nemocnici a dopadlo to skvěle. Po zákroku je žalud trošku červený a okolo má slaboučkou jizvičku. Malému vadilo oblečení na dotek jen cca 4dny. Čůral už pár hodin po zákroku - prostě si sednul na WC a na nic si nesahal. Druhý den jsme šli domů. A citlivost už byla mnohem lepší. Po 14 dnech bylo zahojeno, jen jsem mazala mastičkou kvůli suchosti kůže.. :) Je pravda, že syn cca týden občas trochu naříkal, ale teď vím, že jsem udělala dobře. Už si na to ani nepamatuje. Pokud bys chtěla celkovou obřízku, nikdo ti to vymluvit nemůže. Je to na přání. Nám dali na výběr. Hlavně si sebou do nemocnice vemte volné trenýrky - v tescu mají 3pack za cca 70kč a volné kalhoty na převoz domů. Tobě doporučuji malému koupit minimálně 3-4 časopisy, pastelky a knížku sebou. V nemocnici půjčují stavebnice i na pokoj, takže nudit by se syn neměl..
    Každopádně Vám držím palečky aby to dobře dopadlo.

  • MUDr. Josef Hrbatý

    · 7. 2. 2019
    Nejlepší komentář

    Dobrý den,
    plastická operace penisu, resp.předkožky, pro uvedený problém, se samozřejmě provádějí i u dětí. Při primárním ošetření phimosy či paraphimosy se na specializovaných pracovištích plastické chirurgie obvykle volí plastická operace dle Buriana, ze zkušeností více jak 30 let mohu doporučit jednoznačně právě ji. Při ní je sice nutné odstranit asi 1,5cm široký prstenec - okraj ("špička"), ale tím se rozhodně zevní vzhled penisu nikterak nezmění a žalud zůstane v klidovém stavu penisu zcela skrytý ve vaku předkožky.
    Operaci lze provést v celkové anestezii, ale i v tzv.penis bloku. S dobrou premedikací zvládají operaci v penis bloku i větší děti a také bez problémů.
    Jinou variantou je tzv.circumsice, tedy obřízka , kdy se celá předkožka odstraní, ale což nemusí být pro každého po operaci přijatelný výsledný vzhled penisu. Ale jak z Vašeho dotazu vyplývá, o tento způsob řešení problému patrně zájen nemáte.
    Přeji pěkný den a "šťastnou ruku", dr.J.Hrbatý,
    klinika plast. a estet.chirurgie Gisant,Karlovy Vary

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama