Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Japonská obřízka - názory lékařů

Anonymní
Beetle
Praha · Vytvořeno: 31. 5. 2019 · Poslední odpověď 14. 7. 2019

Dobrý den. Jaký názor máte na tzv. Japonskou obřízku. Případně, provádí jí u nás někdo?

9 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Jan245970
    14. 7. 2019

    Milane, máš pravdu. Ale mnoho lékařů zná jen obřízkovou metodu "dorsal slit" a s ní se high and tight prostě udělat nedá. S podstaty metody. Te jde jen metodou "dvou řezů", ta je ale náročnější a vyžaduje dva lékaře. Já jsem hledal docela dlouho, až jsem našel v Brně Uromédu, kde tuto techniku zvládají. Tam jsem jel a obřízku mi udělali podle mých představ.

  • Anonymní
    milan_g4824
    7. 7. 2019

    Máte pravdu, v našich končinách nejsou lékaři prakticky schopni realitovat vysokou a těsnou obřízku (high and tight), naprosto běžnou v Americe, nebo arabských státech. Když jsem před lety řešil svoji obřízku, spousta lékařů, kterým jsem se snažil vysvětlit co chci, na mě koukalo jak na blázna. Přitom to není ani obtížné a už vůbec ne nemožné, pokud má člověk fyziologycki normálně vyvinutý penis. Je to jen otázka operační techniky.

  • Anonymní
    Jan245970
    11. 6. 2019

    Napsla jsem ti.

  • Anonymní
    Moskyt
    11. 6. 2019

    Ahoj mužeš mi napsat kontakt na lékaře do té fakultky?

  • Anonymní
    Jan245970
    3. 6. 2019

    Chtěl bych reagovat na příspěvek pana Tomáška. Českou tradicí je odstranit co nejvíc vnitřního listu předkožky :-( . Ten je jednoznačně erotogenní částí penisu. V USA je běžné, že se část zachovává (8-15 mm), přičemž problém s fimosou po americké obřízce není znám. Druhou typickou vlastností české obřízky je to, že žalud nezůstává zcela obnažen, a naopak zůstává vlhké prostředí, náchylné pro záněty :-(. Můj znamí šel kvůli problému s balanopostitidou (zánětu žaludu) na obřízku. Po „české obřízce“ má zcela odstraněný vnitřní list předkožky :-( a žalud z poloviny zakrytý (přehrnutý vnějším listem). Pod zakrytou částí žaludu se mu zánět znovu objevil - recidiva zánětu. Problémem není vnitřní předkožka, ale vlhko! Toto jasně popisuje doporučení pro obřízku vydané WHO (Světovou zdravotnickou organizací) v roce 2013, pro boj s HIV a HPV infekcí. Právě důsledné odstranění vlhkého prostředí, je nejúčinnější ochranou.
    I pan doktor Tomášek má problém udělat obřízku, tak aby po ní, i při sezení, zůstal žalud celý suchý. Páni doktoři vám vysvětlí spoustu důvodů, proč tohoto nelze dosáhnout. To co neví, že všichni muslimové musí mít provedenou obřízku tak, aby nic nezakrývalo žalud. Pokud zakrývá, tak je muslim nečistý, a nemůže se modlit. Tedy, co čeští doktoři označují za obtížné až nemožné, arabští lékaři běžně zvládají (u dospělých mužů). Důkazem jsou obřízky prováděné arabskými urology v Česku (např. ve FN Bohunice Brno).
    Osobně vám doporučuji vyhnout se „tradiční české obřízce“ a najít lékaře, který zvládá obřízku vyšší a současně těsnou. Po ni nejsou zdravotní problémy a hlavně sex je velmi příjemný.

  • Anonymní
    Beetle
    3. 6. 2019

    Výsměch pacientovi je rozhodně tou nejlepší vizitkou lékaře.

  • MUDr. David Tomášek

    · 2. 6. 2019
    Nejlepší komentář

    Takováto terminologie je specifická jen na některých pracovištích. Chápu li to dobře jedná se o výraznějším ponechání vnitřního listu předkožky. Tato část předkožky je však riziková právě proto že fimosy vznikají na vnitřním listu předkožky nejvíce. Po vzniku recidivy vžak možnost odebrání nemocné kůže chybí.Nutno vtipně podotknout, že u nás se oprovádí "česká obřízka" která má více než stoletou tradici už u akademika Buriana, zakladatele plastické chirurgie u nás.
    Určitě se obraťte s takovýmto problémem na ATESTOVANÉHO PLASTICKÉHO chirurga, nebo urologa se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.

    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
    Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

  • Anonymní
    Karel
    1. 6. 2019

    Ahoj. O Japonské obřízce jsem také uvažoval. V ČR jsem ale nikoho nenašel. Ale existuje obřízková metoda, která ponechává hodně z vnitřního listu předkožky a velmi se blíží Japonské. Našel jsem soukromou urologii, kde mi to takto udělali. Mohu jen doporučit.
    Pokud máš zájem o podrobnosti , tak napiš.

  • MUDr. Jiří Vrbický

    · 1. 6. 2019

    I když častoprovádím obřízky,japonskou neznám.Jestli vyhledáváte něco exotického doporučoval bych masajskou.
    S pozdravem Dr.Vrbický

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama