Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Celková obřízka vs. částečná

Anonymní
Lexa259984
Praha · Vytvořeno: 11. 1. 2015 · Poslední odpověď 17. 1. 2015

Dobrý den, v druhé polovině ledna musím na obřízku z důvodu realitivní fimózy. Vzhledem k tomu, že mě nikdy nenapadlo, že bych musel ve 29 letech na obřízku, začal jsem si o tom zjišťovat co nejvíce informací. Po prohlídce na urologii mi doktorka sdělila, že v mém případě mi udělají totální obřízku. Nicméně jsem se dočetl, že v ČR pro většinu lékařů totální obřízka je spíše částečná, o které jsem zjistil, že není dobrá po estetické stránce a po té zdravotní často přicházejí komplikace. Než půjdu na samotný zákrok, chtěl bych požádat o radu, jak vysvětlit lékaři, který mě bude operovat, že bych chtěl opravdu totální obřízku (viz. obřízky v USA, kdy kůže na penisu je při ztopoření zcela natažená a je odstraněna uzdička) a ne částečnou. Mylně jsem totiž žil v tom, že obřízka je pouze jedna, ale pak jsem pochopil, že je více druhů, jakým se zákrok provádí. Můžete mi tedy poradit, prosím vás, jak nejlépe vysvětlit operatérovi, že mi jde přesně tento typ obřízky. A jestli je třeba vhodné sebou vzít fotku, abych správně vyjádřil, jak si obřízku představuji? Předem vám velice děkuji za odpověď. S pozdravem

6 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Lexa259984
    17. 1. 2015

    Vážený pane doktore,

    samozřejmě se pokusím vše pečlivě prokonsultovat s daným operatérem a určitě budu respektovat jeho odborný závěr. Samozřejmě pokud bych s jeho rozhodnutím nesouhlasil, tak bych se zkusil obrátit někam jinak.

    Mnohokrát Vám děkuji za Vaší reakci a nabídku konsultace na vaší klinice. Rozhodně bych toho využil.

    S pozdravem

  • MUDr. David Tomášek

    · 13. 1. 2015

    Návštěvník Jenda si místy protiřečí a já Vám nepřeji komplikace typu přehnané obřízky, tedy situace bolestivé erekce z nedostatku kůže penisu jen proto, aby byl v klidu odhalen a procenta kolik ubrat kůže to už vůbec ne. Rozhodně bych nedůvěřoval laickým přiopomínkám, i když mohou být podávány v dobrém. Rozhodně má pravdu v jednom návštěvník Jan - Určitě se obraťte s takovýmto problémem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.

    Můžete se stavět také u nás. Centrum estetické plastické chirurgie je umístěno v Konstantinově ulici č. ****************.
    Na konsultaci (500,-.).

    Zdraví Dr. Tomášek,
    Vyjádřete se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí...

  • Anonymní
    Lexa259984
    12. 1. 2015

    Ahoj Honzo, mockrát ti děkuji za radu. Rozhodně si tohle vytisknu a vezmu sebou. Zkusím se s operatérem domluvit a pokud to podle mého přání nepůjde, rozhodně tu operaci odmítnu a zkusím to někde jinde.

  • Anonymní
    Jan245970
    12. 1. 2015
    Nejlepší komentář

    Pod úplnou obřízkou se, v ČR, myslí úplné odstranění předkožky, ale to rozhodně neznamená trvale obnažený celý žalud. Na to je potřeba vzít ještě kousek z kůže z těla penisu (asi 20 -25%).
    Byl jsem loni na podzim na obřízce. Obešel jsem pět pracovišť, než jsem našel doktorku, u které jsem měl jistotu, že si rozumíme, a že to také umí udělat.
    Žel, řada urologů umí jen postup, kdy předkožku nahrne na žalud, nůžkami nastřihne a pokračuje obstřihnutím kůže kolem dokola za žaludem. Což pak často znamená, že v klidu se zbytková kůže přehrnuje přes žalud a z části ho kryje. Což není moc sexy a pocitově velmi nepříjemné.

    Doporučuji, po své zkušenosti, obejít víc pracovišť.
    Obrázků si vezmi několik určitě a žádej:
    1, že chceš mít i v klidu úplně celý žalud obnažený
    2, že chceš odebrat maximum kůže
    3, že chceš jizvu 3-5mm za žaludem (to je důležité pro případ že bys potřeboval reoperaci)
    Pokud se bude kroutit a vytáčet že to nejde, běž jinam. Je to tvůj penis a ty s ním budeš žít, ne on.
    Tak to vypadá, když nenechá ani mm vnitřní předkožky:
    *********************************

  • Anonymní
    Lexa259984
    12. 1. 2015

    Vážený pane doktore,

    mnohokrát Vám děkuji za Vaší reakci. Zkusím to tedy a budu doufat, že vše bude v pořádku.

  • MUDr. Jiří Paděra

    · 12. 1. 2015

    Dobrý den, urolog by v této věci měl být v obraze. Vysvětlete mu to stejným způsobem jako na této diskusi. Pokud budete mít pochybnosti, tak se obraťte na jiného lékaře. dr.Paděra

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama