Částečná nebo úplná obřízka

Anonymní
lukas_123204628
Plzeň · Vytvořeno: 30. 7. 2013 · Poslední odpověď 1. 12. 2022

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na cenu obřízky, mám problém se zůženou předkožkou, která nejde přetáhnout přes žalud. Mám to už asi 3 měsíce, sice mě to nějak neomezuje, ale chtěl bych podstoupit obřízku, jen nevím jestli úplnou nebo částečnou. Také mě zajíma cena takového zákroku, nikde jsem cenu nenašel a byl bych rád alespoň za odhadovanou cenu. Také se chci zeptat, jestli je velkej rozdíl ve výsledku operace u vás na plastickej chirurgii nebo klasicky na urologii, kde zákrok hradí zdrav. pojišťovna.

13 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Francinek
    1. 12. 2022

Raději úplnou a mohu jen doporučit MUDr Hanákovou, Brno Viniční, urologická klinika Uromeda. Naprosto skvělý přístup, vše vysvětlí, lze si vybrat konkrétní provedení obřízky, precizní průběh zákroku i péče v následujících dnech. Zákrok trvá cca hodinu až hodinu a půl, lokální umrtvení, druhý a třetí den pak kontrola, cca za dva týdny vyjmutí stehů. Nějaká ta antibiotika samozřejmě, preventivně se podává tramal na bolest. No a krom vpichu anestetika, které jsem trochu cítil, mne samotný zákrok nebolel, ani v dalších dnech to nebylo bolestivé, jen žalud je prostě citlivý na dotek prádla, A cena zákroku 15.000 mi přijde zcela adekvátní vzhledem k průběhu a výsledku, zde nemá smysl uvažovat o nějakém šetření. Do Brna se lze dopravit z celé ČR, ubytování jsem řešil v penzionu Slunce, který je hned pod klinikou, cca 8 minut líné chůze.

• Anonymní
    Karel
    26. 3. 2021

Ahoj Lukáši.
    Velmi kvalitně dělá „sleeve resection“ doktorka Hanáková v Brně. Kvůli tomu jsem k ní jel. A s čistým svědomím mohu jen doporučit. Používá mikro šití a výsledek výborný. Lze si vybrat variantu obřízky od velmi nízké až po poměrně vysokou. Což nenabízí ani renomované plastiky.
    Podrobně tady www.uromeda.cz/cz/obrizka.html?action=zrus_hledani

• Anonymní
    Karel
    26. 3. 2021
    Nejlepší komentář

Rozhodně úplnou obřízku. Získáš tak všechny výhody jak hygienické tak v sexu. Částečná spojuje v sobě to nejhorší z obou světů. A jen neobřezaný doktor ji nabízí. Pooperační zotavení je po částečné delší, komplikace častější díky vlhku, ve kterém se vše hojí. A vizuálně je částečná velmi neatraktivní. Navíc často ten zbylý kus předkožky s žaludu postupem čau sjede, a vytvoří za žaludem neestetický rolák (často zapařený).
    Rozdílů mezi plastikou a nemocnicí je hodně. V nemocnici velmi často nerespektují typ obřízky, který si přeješ, prostě proto, že doktor, se kterým se na typu domluvíš tě pak neoperuje. A v nemocnicích šijí hrubším stehem, který nechává stopy. Nezřídka po obř. v nemocnici je kůže křivá - nesouměrná. Šetřit na penisu potažmo kvalitě sexu, považuji za velkou hloupost. V soukr zařízeních se dá na všem jasně a domluvit.

• Anonymní
    Lukass
    25. 3. 2021

Také se přidávám s prosbou o kontakt na soukromá zařízení, kde dělají sleeve resection. Děkuji.

• Anonymní
    V0id
    25. 8. 2020

Zdravím, ten seznam by mě taky zajímal. Už jsem rozhodnut zákrok podstoupit, ale kde. Jedna konzultace moc nedopadla a další mě teprve čekají. Vím jen o jediném pracovišti, kde to přímo na internetu zmiňují. Bohužel tyto stránky prošly proměnou a soukromé zprávy přestaly fungovat.

• Anonymní
    Toma_roch
    27. 7. 2020

Ahoj, mohu poprosit o seznam pracovišť, kde provádějí níže zmiňovanou techniku obřízky? Děkuji.

• Anonymní
    Karel
    26. 7. 2020

Rozhodně obřízku celkovou. Částečnou obřízkou získáš to nejhorší z obou světů.
    Při částečné obřízce se odstraní prakticky celá vnitřní předkožka (to je ta světlejší a citlivější) :-(. Žalud máš zakrytý, ale vnější kůží :-(, ta co sjede z penisu na žalud. A kontakt žaludu s vnější kůží je nepříjemný. Žalud je zvyklý na tu vnitřní předkožku, která je jemnější. A tato hrubší a tlustší vnější kůže je vlastně otočená dovnitř a leží na žaludu. Doktor při částečné obřízce nemůže nechat tu vnitřní předkožku, protože hrozí vysoké riziko, že jizva vytvoří prstencovou fimózu (nelze předkožku přetáhnout přes žalud).
    Naopak pokud se provádí celková obřízka metodou "sleeve resection" pak doktor může část vnitřního listu předkožky ponechat :-) . A to je dobře. Tedy paradoxně při celkové obřízce ti může zůstat mnohem více erotogenních oblastí než při částečné. Tuto celkovou obřízku, ale dělají jen soukromé urologie (placené).
    Pokud máš zájem, napiš a pošlu seznam pracovišť, kde umí obřízku technikou "sleeve resection". Je jich v ČR jen pár.

• Anonymní
    Michal866257
    16. 7. 2020

Jeste jsem zapomnel dodat, ze pro neduveru v kolinskou nemocnici jsem byl u plastickeho chirurga. Uz jen ten pristup je o 100% jiny a vysledek prace fakt vynikajici.

• Anonymní
    Michal866257
    16. 7. 2020

Dobry den,
    jak pise MUDr. Tomasek, ceny se lisi, spise vice ci mene. Ja mam za sebou obrizku v Koline a jsem nadmiru spokojen. Castecna nebo uplna je opravdu na tobe, ale kdyz uz se rozhodnes, tak ja bych sel (a sel jsem) urcite do uplne. Jak pisu, byl jsem na ni v cervnu, vse bez problemu a v poradku, zadna bolest, proste pohoda. A hlavne ted super pocit a zadny problem.
    Zdravim a preju dobre rozhodnuti :)

• Anonymní
    Michal866257
    16. 7. 2020

No, nejsem lekar, ale predpokladam, ze az po uplne zahojeni.
    Popravde, nechapu, proc jsi sel na castecnou a par dni po zakroku chce celou...

• Anonymní
    Adam934910
    14. 7. 2020

Dobrý den,
    včera mi byla provedena částečná obřízka penisu a chtěl bych se zaptat, kdy je možné podspoupit zákrok pro úplnou obřízku. Musím počkat až se mi tento poslední zákrok zahojí??? Nebo stačí, když mi jen opadne lehčí otok penisu. Rád bych to měl co nejdříve zasebou.
    Předem děkuji za odpověd

• Anonymní
    vaclav174729
    7. 8. 2013

Podívej se na diskuse a zkus najít někoho, kdo je nespokojený s úplnou obřízkou. Úplná rozhodně vypadá lépe, hojí se bez komplikací a hlavně už nikdy žádné smegama, žádné pachy (obrovská výhoda pro spontánní orální sex). Částečná znamená, že půl žaludu je citlivá půl zvyklá na prádlo, půl žaludu vlhká, půl suchá a k tomu půl žaludu světlejší, půl žaludu tmavší. A během dne ti navíc ten zbytek předkožky po žaludu cestuje (po obřízce je ten zbytek dost volný), což je pocitově nepříjemné. A to nemluvím o tom, že při sednutí jde předkožka dopředu a občas vezme sebou i nějaký chlup. Pocit zaříznutého chlupu v předkožce je fakt zážitek. Nejvíc stížností na obřízku najdeš právě u částečné obřízky (jak funkční tak estetické).

• MUDr. David Tomášek

· 31. 7. 2013

Rozhodnutí o částečné, či celkové obřízce je na Vás. Rozdíl mezi urologem a plastickým chirurgem nelze takto vyjádřit, každý má své postupy. Na estetická pracoviště, kde si pacienti výkon platí chodí muži hlavně proto, že mají možný volitelný termín, nemají dobré zkušenosti se státními pracovišti a podobně. Plastický chirurg je školen na jemnou precisní práci a asi proto často muži volí tuto variantu.
    Doporučuji - Není dobré hledat pracoviště podle ceny. Ptáte li se na cenu zákroku, pak prostudujte jednotlivá pracoviště na stránkách a jejich ceníky. Na našich stránkách ceník máme. V ceně se projevují zkušenosti lékaře, jeho výsledky, prostředí, kde budete operován a podobně.
    Určitě se obraťte s takovýmto problemem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
    Můžete se stavět také u nás. Centrum estetické plastické chirurgie je nově umístěno v rekonstruovaném operačním traktu v Konstantinově ulici č. *************.
    Na konsultaci (500,-.) se můžete objednat na recepci na **********
    Zdraví Dr. Tomášek, **************

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama