Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Velké mateřské znaménko - laser nebo plastika?

Anonymní
anonymous538981
Pardubice · Vytvořeno: 19. 7. 2017 · Poslední odpověď 1. 8. 2017

Dobrý den, dcerka - v srpnu jí bude 9 let, se narodila s velkým mateřským znaménkem na pravé nožičce. Zatím jsme to neřešili, jezdíme pouze každý rok na kontroly digitálním dermatoskopem. Ale je ve věku, kdy jí to začíná vadit a na koupališti si znaménko zakrývá ručičkou, proto bychom ho chtěli nechat odstranit, ale nevíme, zda je nutné řešit s plastickým chirurgem, nebo je již možnost nějaké leaseru, apod., můžete mi prosím poradit? Znaménko je ve velikosti 7,5 x 8 cm, předem moc děkuji. S pozdravem Klára F.

3 komentáře

Reklama
  • Anonymní
    Maruska
    1. 8. 2017

    Dobrý den Kláro, to samé mám i já pod kolenem ze zadu nohy...také velké, v pubertě se mi kamarádi smáli, že mám na noze "hovno" o))), mamka se mnou tenkrát byla na nějaké plastice a tenkrát to šlo jenom vyříznout a byly by jizvy, kůže by se musela brát ze zadku atd...nakonec jsem pubertu přečkala a dneska už mi to nevadí, stejně po většinu roku nosím kalhoty...v pubertě jsem to řešila velkou náplastí...ale pokud by laser měl pomoct, tak by to bylo super, dejte vědět :-)

  • Anonymní
    anonymous538981
    30. 7. 2017

    Vážený pane Tomášku,
    moc Vám děkuji za Vaši radu a budu se dle ní řídit. Za 3 týdny jedeme na první konzultaci s laseristem a určitě, dle Vaší rady, jich navštívíme více. A jak sám píšete, s dcerkou to probereme a rozhodnutí necháme jen na ní, nebudu ji do ničeho tlačit. Většina dětí ve škole je chápavých, rozumných, ale bohužel najdou se i ti druzí - zlí a posměvační a nerada bych, aby z toho měla dcerka v budoucnu psychické problémy. Ještě jednou Vám moc děkuji.
    Přeji Vám příjemný den.
    S pozdravem
    Klára Faltusová

  • MUDr. David Tomášek

    · 30. 7. 2017

    Buď pomůže barvivý laser (měl by to být rubínový, nebo versapulz), nebo tkáňová expanse a vytětí. Je to však tahorší verze, Řešte to až to bude chtít řešit dcerka. Ne dříve.
    Určitě se obraťte s takovýmto problémem na laseristu se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
    Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama