Dobrý den,mám BMI téměř 49 ,prosím o radu zda by pro mě byla vhodnější ze zdravotního hlediska a k mému věku (62 let) bandáž nebo plikace žaludku.Vcelku jsem zdravá jen se léčím s vysokým krevním tlakem beru 4 druhy prášků(Betaloc, Hypotylin,Lozap, Tenexum a to pouze 1 ráno). Děkuji za odpověď Kamila
Já se teprve rozhoduju, ale dost mě tlačí lékaři. Mám cukrovku, vysoký krevní tlak, revma a další nemoci. Při 166cm mám 108 kg, je mi 59 let. Co doporučíte?
Dobrý den ,
za sebe doporučuji plikaci , nebo tubu ,já bych do bandáže nešla , spousta lidí pak šlo na reoperace .
co se týká plikace letos v unoru jsem byla 2 roky po operaci , měla jsem při 165cm 122kg a dnes mám 60-61kg
byla jsem na plikaci, mrkněte na banding forum píše se tam o tom. Já nejspíš měla štěstí, plikace mi drží stále cítím omezení v jídle a stačí mi pidi porce :) jinak plikace nedělají jen na ob , moc šikovnej je pan dr. Hrubý z Turnova , nebo jezdí holky ještě do Jablonce
držím palce at se dobře rozhodnete
Dobrý den, cca za 14 dní jdu na "operaci". Ještě mám možnost se rozhodnout mezi plikací a bandáží. Můžete mi prosím napsat svoje názory..? chci se rozhodnout dobře a nechci pak něčeho litovat. Mám 28let, 170cm kolem 106kg. Jdu na OB kliniku v Praze. Budu moc vděčná za názory a tipy díky Petra
Dobrý den, pročítám všechny informace, diskuse atd o Plikaci - jdu na ni za 5 dní. Nemám obavy - naopak, těším se, že moje věčné JO - JO efekty půjdou do háje a já se na sebe zase budu usmívat do zrcadla a když mi chlap řekne, že se mu líbím, nebudu hned přemýšlet, co potřebuje - anebo, jestli je to úchyl :o)
tak za mě - při BMI 49 bych nešla ani do bandáže, ani do plikace...osobně bych se rozhodovala mezi tubulizací nebo bypassem, ale je to každého volba, my s tím (operací) potom žijeme, přeji hodně štěstí v rozhodování ;)
Za sebe doporučuji plikaci , po operacu budu v unoru 2 roky a ze 122kg mám dnes 60kg . Bandáž spoustě pacientům nesedí a unám jich dost co jsou nakonec po reoperaci a bandáž musela pryč.
Radka
DOBRÝ DEN VÁM VŠEM,já se na kliniku teprve chystám 17.1,2013 tak uvidim co mi poradi ,je to asi divný ale moc se těšim,s pozdravem Šárka
Tak to gratuluji! Já jsem po bandáži už skoro tři roky,schodila jsem doted /a to jsem rok po porodu/ už 122,5kg.Ale po pravdě nechat si ji odstranit se bojím,mám strach že bych vše zase nabrala.Mám sice občas zdrav.problémy se žaludkem,ale nechá se to vydržet.
Dobrý den,
já se rozhodla pro bandáž, je to totiž vratelný zásah jako jediný z možných operací. Jinak Vám poradí na klinice co je pro Vás nejvhodnější. Ležela se mnou na pokoji dáma 65 let a té dělali bypass žaludku. Docházím na kliniku v Praza - OB KLINIKA, velice často je v TV. já po 8 měsících jsem z 38 na 30 BMI :-)
Ahojky...já měla 46,3 a jsem po bandáži..určitě je to lepší než plikace....jezdím do Prahy do Iscare a moc mi to pomohlo...po 8 měsících mám BMI-33 a pořád hubnu
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.