Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Čerstvá atrofická jizva po neštovici

Anonymní
LeK
Brno · Vytvořeno: 1. 8. 2013 · Poslední odpověď 13. 2. 2022

dobrý den, dá se něčím vyhojit atrofická vpadlá jizva? Dcera prodělala před měsícem neštovice, po jedné velmi zhnisané na tváři zůstala díra. Biostimulační laser nám nebyl doporučen, že v případě atrofické jizvy nemá význam, že způsobí pouze blednutí jizvy, což prý dokáže i čas. Masti nám doktorka nebyla schopna poradit žádné. Mazala jsem Contractubexem a nyní přešla na Cicatridinu, ale nevím, je nějaké řešení dokud je jizva čerstvá, aby se jizva vyrovnala s okolní kůží? děkuji.

5 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    HillShotFruit
    13. 2. 2022

    Co vám nakonec pomohlo? K jakému lékaři jste chodil?

  • Anonymní
    LeK
    22. 2. 2019

    Tak asi půl roku.

  • Anonymní
    BBjust
    22. 2. 2019

    Dobry den, chtela bych se zeptat, za jak dlouho jizva dceri vybledla?

  • Anonymní
    LeK
    26. 9. 2017
    Nejlepší komentář

    dobrý den, tak je to už 4 roky a jizva je stále stejně propadlá, jak tedy dál postupovat? Dceři je dnes 6 let a začíná jí to velice trápit. Děkuji za odpověď.

  • MUDr. Suk Marek

    · 2. 8. 2013

    dobrý den,
    z fotografií vyplývá, že jde o čerstvou a nevyzrálou jizvu a nelze jednoznačně říci, zda výsledkem bude skutečně atrofická jizva /ikdyž pro jizvy po neštovicích jde o typický stav/. Doporučuji péči o dětskou pleť šetrnou kosmetikou, důslednou fotoprotekci - ochranu kůže před UV zářením. Contractubex problém nevyřeší. Současně je na místě trpělivost - je nutné vyčkat vyzrání jizvy, což u dospělého může trvat rok, u dítěte až rok a půl. Jakýkoliv chirurgický či laserový zákrok až po uplynutí této doby, bude-li to nutné.
    S pozdravem m.suk

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama