Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Rekonvalescence po operaci prstů na noze

Anonymní
JIRKA704806
Brno · Vytvořeno: 24. 5. 2018 · Poslední odpověď 26. 2. 2019

Mám 8 týdnů po operaci dvou prstů pravé nohy- osteostomii. Rány se zhojily dobře, lékař doporučil pozvolné zatěžování bez berlí. Bohužel se stalo, že poté silně opuchlo nejenom celé chodidlo, ale i lýtko. Po ledování a ponechání nohy ve vzpřímené poloze se stav viditelně zlepšil, ale zdá se mi, že to trvá už dlouho. Lékař mi ještě předepsal Dalacin C 300 mg a Aescin Teva 20 mg. Co byste ještě doporučili, aby rekonvalescence proběhla lépe ? Děkuji za odpověď. J. H., Brno

4 komentáře

Reklama
  • Anonymní
    JIRKA704806
    26. 2. 2019
    Nejlepší komentář

    Se zájmem jsem si přečetl Vaši reakci a zkušenost. Veškeré bagatelizování lékařů ohledně údajně lehkého průběhu není na místě, zřejmě záleží i na reakci organismu každého jednotlivce. Za sebe mohu jen prohlásit, že bolest byla intenzivní, tlumil jsem ji téměř 3 týdny předepsaným Tramalem, který jsem si bral na noc. Rehabilitace je nutná, každé šlápnutí po sundání sádry vyvolávalo bolest. Nespěchejte s odložením berlí, zásadně choďte o dvou. 3 měsíce po operaci jsou normál. V dubnu to bude rok, co mne operovali v Brně. Všichni byli perfektní, přesto i po této době jdu normálně 20- 30 minut, poté noha bolí, někdy je oteklá, musím ji chladit. Moc rádi jsme s manželkou chodili po túrách. Zatím jdu jen do 5 km, ale i z toho mám radost. Přeji Vám málo bolesti, hodně trpělivosti a neuspěchanou rekonvalescenci.
    Zdraví Vás Jirka z Brna

  • Anonymní
    ave782914
    25. 2. 2019

    Operovali mě 12.2.19, mám v 2. prstu drát, který kouká ven kvůli vytažení. To nebolí, ale bolí ta místa nad prsty, prý to tam řezali. Všude píší, že to je lehká ambulantní operace, ale já jsem byla 2 noci v nemocnici a nedokážu si představit, že bych po pár hodinách šla domů. Ani si neumím představit, že by mi to dr. udělal v lokální anestézii. Zkoušel to a bolelo to, anestezioložka napíchala do nohy nějaký "blok", ale bylo to opravdu živé. Moc nechodím a leduji, léky neberu. Operace byla v Turnově a péče sester a doktora Horela byla super. Jednodenní medicínu bych asi nechtěla.

  • Anonymní
    JIRKA704806
    5. 9. 2018

    Ano, je mi podstatně líp. Přes léto pomohlo plavání, nyní mám za sebou 3 týdenní rehabilitaci, kterou mi lékař předepsal až na moji výslovnou žádost. Magnetoterapie, laserová sprcha a vířivka splnily účel, i když ještě stále trochu kulhám a odpoledne mně chodidlo oteče. O berlích jsem chodil ještě 3 a půl měsíce po operaci- není třeba s tím spěchat. Hlavně nechodit o jedné berli- přemáhá se druhá končetina ! Rekonvalescence je nad očekávání lékařů dlouhá a pozvolná, chce to trpělivost. Večer si nohu lehce potírám Liotonem kvůli zmenšení otoku. Ale ne každý den.Teplé léto hojení neprospělo, nyní je to lepší. Mám 5 měsíců po operaci. Přes uvedená negativa operaci doporučuji.

  • Anonymní
    pacient741538
    4. 9. 2018

    Dobry den,

    ceka me stejna operace . Je Vam uz lip? Jak probiha rekonvalescence? Sla by jste do toho znovu?

    Dekuji.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama