Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Dupuytrenova kontraktura - pooperační léčba

Anonymní
Carlos
Jihlava · Vytvořeno: 19. 11. 2021 · Poslední odpověď 23. 11. 2021

Dobrý den, měl bych na vás dotaz ohledně dupuytrenovi kontraktury. Je mi 30 let a mám za sebou již druhou operaci levé ruky. Po první operaci před dvěma roky došlo k rychlému návratu a progresi nemoci do dalších prstů na ruce. Nyní mám po druhé operaci, která byla provedena v FN Brno Bohunice. Měsíc po operaci mám operovanou oblast stálé ztuhlou,oteklou a na některých místech i částečně necitlivou. Prsty nedokážu úplně pokrčit, protože celá oblast je jakoby zatvrdlá. Musím neustále nosit dlahu, pokud ji na pár hodin sundám, prsty mají tendenci zatuhnout v pokrčené poloze a je velký problém je zase narovnat. Paní doktorka mi řekla, že jizva se hojí pěkně, ruku mám cvičit, přes noc dlahovat a na kontrolu již chodit nemusím. Ke ztuhlosti prstů se nijak nevyjádřila. Je normální, že je operovaná oblast měsíc po operaci ztuhlá a můžu očekávat zlepšení? Jak dále postupovat? Dále mi bylo sděleno, že se další operace již nedoporučuje a mám doufat, aby se kontraktura zase nevrátila. Mám velkou obavu, že se mi dupuytren do ruky zase vrátí a již to nebude možné řešit. Jsou nějaké další možnosti jak tuto nemoc řešit? Děkuji moc za případnou odpověď.

1 komentář

Reklama
  • Anonymní
    Boubelka86
    Doporučený člen
    23. 11. 2021
    Nejlepší komentář

    Dobrý den Carlos, podle toho co jsem hledala, když šel můj táta na operaci a co píšou tady na portálu, je velmi důležitá časná rehabilitace ruky, která začíná prakticky hned po zákroku. Tak jak se ruka hojí se postupně přidává na její intenzitě. Rozsah rehabilitace Vám vysvětlí ošetřující lékař ( ev. rehabilitační pracovník). V praxi jde o masáže jizvy a ruky dle instrukcí, pasivní a aktivní procvičování drobných kloubů ruky, ev. noční dlahování s nataženými prsty.
    Taťka se hned po operaci na rehábka objednal a super.

    Správně prováděná rehabilitace se podílí na dobrém pooperačním výsledku a též výrazně zkracuje celkovou dobu léčení.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama