Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Otoky břicha 3 týden po abdominoplastice

Anonymní
melvenka
Praha · Vytvořeno: 7. 10. 2015 · Poslední odpověď 20. 10. 2015

Dobrý večer,jsem 3 týden po abdominoplastice.Po ránu mám břicho pěkné a ploché, ale jak vstanu začne mi břicho otýkat.V oblasti pupíku a podbřišku(tam kde jsou jizvy)mě to bolí,když vstávám nebo si chci sednout.Zatím stále spím na zádech,nevím jestli mohu si lehnout na bok,či ne ale stejně kvuli bolesti by to nešlo.Při této operaci mi byla odstraněna jizva po slepém střevu a na té straně mám stále bolesti.Můj lékař mi řek,že pokud byly pod jizvou výrůstky ,že mě to bude bolet stále.Ještě bych se chtěla zeptatv podbřišku na ráně uprostřed mam asi 1,5cm ztvrdlou sraženiu krve a nevypadá to pěkně a uprostřed té sraženiny mi to praská co mám dělat abych ji tam neměla.Jinak stále nosím stahovací prádlo určené po abdominoplastice 24 hod.denně,leduji,nenamáhám se,sprchuji a mažu jizvu a žádný výsledek,prakticky nic nedělám jen malé procházky a ležím jinak nic,prosím o radu děkuji Renata

38 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    jitkacz270869
    20. 10. 2015

    Dobrý den Melvenko, už podruhé čtu o Vašem problému a žasnu nad Vasim nesebevědomím. Zaplatila jste za operaci hromadu penez a přitom nejste schopna vyžádat si od svého operátora pozornost. Trvejte na tom, aby se Vám věnoval a pokud nejste sto ho odchytit, tak jednejte s jeho nadřízenym. Psát na internet Vám sice pomůže podělit se o problém, ale na internetu Vám nikdo nepomůže. V každém pripade jste zákazník, tak trvejte na péči, kterou potřebujete.

  • Anonymní

    wild6148000

    19. 10. 2015

    Tak hlavně že všechno dobře dopadlo a všechno se vysvětlilo!!! Teď už se určitě rychle uzdravíte!!! Mějte se krásně a budu se těšit na výslednou fotku krásně zahojeného bříška!!!!

    Lucka

  • Anonymní
    melvenka
    16. 10. 2015

    Tak jsem včera byla u svého lékaře a už vím co se stalo.Prý jsem alergická na nitě s kterými jsem byla šitá.Znovu mi to vyčistili a dali mastičku se stříbrem a antibiotiky.Už po prvním dnu jizva je velmi klidná a velmi rychle se hojí jak mávnutím proutku.Doufám že nevzniknou zas komplikace,ale pokud se to bude takto hojit 1.11.opravdu nastupuju do práce.Spadl mi kámen ze srdce.K to mu jménu řeknu jen že je to lékařka a musím se omluvit,neschovávala se jen jsem zjistila že bohužel pracuje jen dva dny v týdnu,což mi nikdo neřekl,když mě viděla sama se zhrozila že její kolegové lékaři mi nedali žádné antibiotika ani nedali vědět co semnou probíhá,takže moc se omlouvám své lékařce,nebyla to její vina.Bohužel jsem stresmen a pár příspěvku odsud a měla jsem strach že umřu,nikdy člověk neví.můžete být opatrný jak chcete domov ač čistý není sterilní takže další zánět a otrava krve může být na světě.Z lékařského hlediska toho mám za sebou hoooodně,takže ze všeho mám velký stres.Každopádně všem velice děkuji za podporu i panu Mudr Hýža dost pomohl děkuji.Doufám že všichni co tu jste se brzy uzdravíte.Přeji všem krásný večer

  • Anonymní
    Hana221429
    16. 10. 2015

    Jméno by asi chtěly vědět všichni.
    Melevenko jak je?Klidně mi písněte soukr.zprávu.Myslím na vás.
    Vím co prožíváte.Kdo neprožil nepochopí.

  • Anonymní
    Ina263983
    15. 10. 2015

    Dobrý den je mi Vás moc líto,ale určitě to dobře dopadne. Taky si myslím,že se o Vás p.operatér moc nestaral.Ano stát se to může,ale o to větší péče Vám měla být
    poskytnuta. Napište mi prosím jméno tohoto pána, abych se mu obloukem vyhla.Díky moc za všechny co uvažují o budoucím plochém bříšku. Ina

  • Anonymní
    melvenka
    14. 10. 2015

    No já uvidim co mi zítra řeknou.

  • Anonymní
    Eva261709
    14. 10. 2015

    Úplně Vás chápu, měla jsem stejný problém díra byla velká, hojení trvalo téměř 3 měsíce. Čekalo se až se vytvoří nová tkáň, myslím, že to bylo dobře. Rozpad se znovu nesešíval. Dávala jsem hemagel, poté mi tam pan dokrot dával stříbro a pak houbu, která odsávala sekret nepřetržitě. Umělou kůži jsem tam taky měla, ale myslím, že jediné co zabralo, byla ta houba.Měla jsem naštěstí výborného lékaře, věnoval mi maximální péči. Na kontroly a převazy jsem dojížděla 2 i 3 x týdně. Tyto komplikace nejsou neobvyklé, ale musí se léčit hlavně včas. Já měla antibiotika již při propuštění z nemocnice. Dreny týden. Moc držím palce!

  • Anonymní
    melvenka
    14. 10. 2015

    Dobrý den lindo,neomlouvejte se i mě se z toho zvedá žaludek,hnusí se mi a štítím se sama svého břicha.Dnes jsem byla na bulovce abych muj stav zkonzultovala s jiným lékařem.p.doktorka byla velmi milá a vysvětlila mi,že rána už žádný zánět nemá jen zbytky nekrozy-mrtvé tkáně a že by muj operatér(ka) měla jizvu znovu zašít.Operace byla ze zdrav.důvodu takže na pojištovnu,je to snad důvod proč mi nikdo nechce pomoct.Jak je možné v tomto století takto zacházet s pacienty?Prý mám být v klidu a jen ležet,nesmím sedět a nesmím nic dělat.Od začátku dělám co mi říkají a k čemu rána se otvírá víc a víc.Jsem totálně psychicky na dně,zítra jdu zpět do nemocnice kde mě operovali a pokud nedostanu odpověd co dál budu jednat!slyšela jsem.že jsou i nějaké silikonové náplasti,které se používají většinou na popáleniny místo kuže,to by snad bylo řešení,nemohu si dovolit být déle doma.Každopádně moc děkuji za podporu.

  • Anonymní
    Mates196523
    14. 10. 2015

    Ahoj melvenko,už pár dní tady sleduji tvůj příběh a už jsem se rozhodla napsat. Je to fakt otřesné co si právě prožíváš. Já měla na tuto operaci jít včera,jenže mám angínu,takže jsem to musela odložit. Operaci si nerozmyslím,jsem na ni připravená,ale tohle mně opravdu vyděsilo. Chtěla bych ti jen vyjádřit podporu a určitě napiš stížnost na lékařskou komoru. Je mi jasné že operatér nemůže ovlivnit kvalitu hojení atd.,ale stoprocentně by ti měl být ochoten okamžitě pomoct v případě komplikací a ne jen shrábnout peníze a starejte se,madam... Já sama si také jednou stěžovala na lék.komoře,nejednalo se o plast.chirurgii,šlo o porušování základních hygienických předpisů na infekčním oddělení,v jehož důsledku mi nakazil personál mého 1,5 roku starého syna rotaviry. Ani tohle nesmetli ze stolu,řešilo se to. Takže tvůj případ by se měl řešit okamžitě,protože bych řekla že ti jde docela dost o zdraví,kvalitu života a ten lékař za to jednání určitě dostane nějaký postih. Ničeho se neboj a okamžitě jednej. Až ti bude líp tak nad tím mávneš rukou a necháš to být a pan doktor bude dál odvádět takovéto příšerné výkony. Držím palce ať tvé trápení co nejdřív skončí...

  • MUDr. Petr Hýža Ph.D.

    · 13. 10. 2015

    Dobrý den,

    komplikace se mohou objevit po jakékoliv operaci. Plastický chirurg musí mít erudici, mnoho zkušeností a dobrou vůli, aby dokázal komplikace řešit správně a včas.
    Pokud jste ke svému operatérovi z nějakého důvodu ztratila důvěru, doporučoval bych Vám navštívit státní kliniku plastické chirurgie. V Praze například FN Bulovka, FN Královské Vinohrady nebo FN Motol.
    Jaký bude výsledný stav po zhojení závisí na mnoha okolnostech - na způsobu léčby, na Vaší kondici, na tom zda kouříte, šetříte se, atp.

    Děkuji a držím palce, aby se vše co nejdříve zahojilo.

    Petr Hýža

  • Anonymní
    linda149360
    13. 10. 2015

    Melvenko,
    ty fotografie jsou otřesné. Omlouvám se, ale zvedá se mi z toho žaludek a také z jednání Vašeho operatéra.
    Příští týden jdu na konzultaci k MUDr. Hýžový a jsem ráda, on jediný reagoval..
    Také nemám dobrou zkušenost s některými lékaři, absolvovala jsem botox a výplně v obličeji, udělal se mi pod jedním okem otok, který je vidět ještě po půl roce. Když se mi podařilo ,,dostat,, se ke svému lékaři, řekl, že to nic není, že je to v pořádku, ať si nechám zvednout víčka..před aplikací měl naprosto jiný přístup..když ptáčka lapají..u Vás mi to ale přijde daleko vážnější..Držím palce..

  • Anonymní
    lucie_matousko260484
    12. 10. 2015

    A ještě se poďivuji nad tím,že tam dáváte přezdívky a uvádíte jen kraj. Teď to myslím na všechny... Proč? Servr píše Prahu,ale já jsem z vesnice u Plzně:) Přeji hezký večer.

  • Anonymní
    lucie_matousko260484
    12. 10. 2015

    Je to hnus a já s tím bojuji. Sice proti větrným mlýnům,ale mně nemají co sebrat... Jsem státní zaměstananec... Dám vám vědět,jak jsem dopadla.

  • Anonymní
    Hana221429
    12. 10. 2015

    To smekám.Jsem tedy opravdu zvědavá co vám napíší.Kamarádka si stěžovala,že jí odoperovali jiný segment na páteři,tak jí sebrali důchod,vrátili jí ho až ztáhla žalobu.Mazec..............ale to sem nepatří.
    Na tohle vlákno už odborník nenapíše ani kapky do nosu.Hezký večer

  • Anonymní
    lucie_matousko260484
    12. 10. 2015

    To máte pravdu. Já to právě z tohoto důvodu tak nenechala. Napsala jsem stížnost na Lékařskou komoru v Plzni,kde mi to světe div se zamítli a tak jsem se odvolala do Prahy. Čestná komora lékařů zasedala minulý týden. Po dvou měsících..... Vyrozumění má přijít do třech týdnů. Když to bude negativní,budu to řešit další cestou. Šance jsou malé,protože ruka ruku myje. Ale když tu stížnost podá každý poškozený myslím si,že se něco dít začne! Nejde mi ani tak o finanční náhradu bolestného a snížení estetického pohledu,ale chci to jako varování ostatních,protože samozřejmě ve stížnostech jde o konkrétní jména! A oni ty stížnosti musí evidovat a zabývat se tím.. Takže holky neseďte a jednejte. Lucka

  • Anonymní
    Hana221429
    12. 10. 2015

    Zajímalo by mě kolik procent zákroků skončí rozpadem šití a hnisáním.Dělá se vůbec nějaká statistika?Myslím,že jsme velmi solidární ke svým operatérům i když jejich kvalita je na dolní hranici stupnice ŠIKOVNÝCH RUKOU.Tady je jasně vidět,že doktor doktora nikdy nepohaní a v tomto případě raději dělat mrtvého brouka.Dovedu si představit ten mazec,kdyby se tu jmenovalo konkrétně.Jediný hrdina je Mudr.Hýža.Děkuji

  • Anonymní
    lucie_matousko260484
    12. 10. 2015

    Dobrý den,já nejsem lékař,ale reagovat rozhodně budu! Je tedy hrozné vidět,že nejsem sama, kdo má po operaci takový masakr! Břicho mámv horším stavu,než před tím.Léčila jsem se přes půl roku,papala Tetraciklínové prášky,protože antibiotuika už nezabíraly....Břicho mám udělané křivě a téměř uprostřed díru tedy už srostlou,jak vjezd do pískovny. Říkám si,ještě,že mám stálého partnera,protože bych se před nikým už v životě neslékla. Dámy pozor na to,pečlivě vybírejte doktora... Já na to tvrdě doplatila. Jakoukoliv plastiku,už nikdy více. Lucka

  • Anonymní
    melvenka
    12. 10. 2015

    Velmi ráda bych to konzultovala se svým lékařem,ale jaksi ho nemohu dostihnout,nemá na mě čas!V sobotu byl pan doktor velmi pečlivý,vystříhal mrtvé ložisko vypláchl a dal nějakou černou tinkturu.Dnes jsem byla na převazu a byl tam zas jiný lékař,který neudělal nic.Nevypláchl,nevyčistil jen přiložil novou gázu a hotovo,no kvůli tomu jsem nemusela jezdit až do Prahy,to jsem si mohla udělat sama i doma což dělám 4xdenně.Opravdu zájem o to něco řešit nevidím a když se na něco zeptám ,je mi odpovězeno větou zeptejte se svého lékaře až tu bude,no kdybych čekala na něj tak vyhniju za živa.
    !!!

  • Anonymní
    Eva261709
    12. 10. 2015

    To vypadá opravdu špatně, velice pochybuji, že budete moci 1. nastoupit. Dle mé zkušenosti to hojení potrvá týdny. nevím. Záleží jakou léčbu lékař zvolí. S ničím neotálejte!

  • Anonymní
    Mio
    12. 10. 2015

    Myslím, že jsem za celou dobu léčby všechny potíže konzultoval své potíže přímo s lékařem. Vždy jsme našli řešení. Jen chci upozornit, že na internetu se nic nevyřeší a že je třeba jít přímo k lékařům. Přeji úspěšné léčení a hezké dny.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama