Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Ošklivá jizva a bolest 6 měsíců po abdominoplastice

Anonymní
Mona240108
Brno · Vytvořeno: 8. 4. 2015 · Poslední odpověď 13. 4. 2015

Dobrý den,mám 6 měsíců po abdominoplastice a stále nejsem uplně v pořádku, Po čteni několika článků,je možne sportovat již po 10.týdnu. Což v mem případě nelze ještě dnes, Bolestivost kolem pupíku,necitlivost a přímý břišní sval je též bolestivý. Nevim zda je to v pořádku,jsem vzorná pacientka a vše jsem dodržovala,dělala jsem i tlakove masáže a přesto je jizva napnutá jako guma v pase,což mě odděluje spodní část břicha od vrchniho. Pár týdnů byla i uzká a nyní jsou některe mista daleko širší a červené,navic celkově nevypadá hezky. Ráda by jsem nějake doporučení nebo radu,co mohu udělat, aby jsem svaly necitila,pupik přestal bolet a jizva se lepe zahojila,pokud to je ovšem ještě možne. Po 26 letech jsem se odhodlala operaci podstoupit,byla to bolestivá operace a již bych něco takoveho neudělala. Vím že každý má nějake břicho a asi nemůže očekávat zázraky,jen prosím o radu jak nejlepe vše vyhojit. Děkuji

10 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    Eva261709
    13. 4. 2015
    Nejlepší komentář

    Souhlasím, není to žádná legrace. Dopředu by měla každá žena, která se pro operaci rozhodne, vědět co se může a nemusí !!! stát. Jsem po operaci 8 týdnů, komplikace s hojením velké, ale nyní už ustupují... díky mému skvělému lékaři, který zvolil tu nejlepší léčbu... a psychicky velmi podpořil. Nikdo nemůže dopředu vědět, jak vše dopadne a že jsou komplikace hojení velmi časté nyní už vím, poznala jsem spoustu žen, které se nimi setkaly nebo setkávají. Ale neměnila bych, šla bych znovu, jen opatrně s tím, komu se svěříte a komu důvěřujete!!

  • Anonymní
    Hana221429
    13. 4. 2015

    Dobrý den,
    závidíte těm co to mají za sebou,tak si asi připouštíte,že to není žádná legrace,to je dobře.Paní Ina jen ukázala,že i toto se děje a já před ní smekám.Dokázala se podělit o zkušenost.Inuško,klidně lekejte dál,ne každý je dokonalý.Já děkuji mockrát.

  • Anonymní
    Ina263983
    12. 4. 2015

    Dobrý den jen by mě zajímalo kdo Vás operoval,že nic nevíte a děkujete za rady které
    jste už dávno měla mít v hlavě právě od svého zvoleného operátora.Uvažuji také o operaci a jsem na tom podobně jako vy,myslím časově,protože jsem se rozhodla po 22 letech a už delší dobu sleduji a závidím těm,kteří to mají za sebou. Vy jste mě vylekala. Děkuji Ina

  • Anonymní
    Mona240108
    9. 4. 2015

    Pane doktore,strašně moc vám chci poděkovat,podal jste mi informace, ktere jsem ještě neslyšela a jsem za ně opravdu ráda. Snad bude me břicho v pořadku,ještě jednou děkuji.

  • MUDr. Vlastimil Víšek CSc.

    · 9. 4. 2015

    Vážená paní, na fotografii výsledná jizva po abdominoplastice nevypadá až tak zle, jak popisujete. Již před operací bylo jasné, že bude umístěna poměrně vysoko neboť máte poměrně velkou vzdálenost mezi pupkem a pubickou oblastí. Z textu usuzuji, že jste měla pravděpodobně sešitu diastasu přímých břišních svalů. Principem abdominoplastiky je nejen rekonstrukce svaloviny, ale také vypnutí kůže v prostoru břicha. Výsledná jizva kůže bývá uložena nízko v podbřišku a je vždy velmi dlouhá. V rámci procesu jizvení /nikoli hojení/ může dojít k nadprodukci jizevnatého vaziva, v podkoží a případně i ve svalovině, které pak může vyvolat problémy, které popisujete. Ano, tyhle problémy mohou nastat. Domnívám se, že čas pracuje pro Vás, půl roku po operaci je dosti dlouhá doba, nikoli však tak dlouhá, abychom mohli prohlásit je to jizevnaté vazivo je definitivně přestavěno. Asi se v budoucnu nestane zázrak, nějaký pocit tahu a nebo zapíchání pravděpodobně budete cítit i za několik let při určitých pohybech. To s touto , poměrně náročnou operací, souvisí. Také porucha kožní senzitivity může být, souvisí to s preparací tkání. Vyčkejte ještě minimálně 1 rok, pak výsledek považujte za definitivní. O rady a vysvětlení žádejte u svého operatéra. V této chvíli , teoreticky, jakákoli chirurgická revize nepřichází v úvahu.
    Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., plastický chirurg.

  • Anonymní
    Janula
    9. 4. 2015

    Dobry den , ja jsem 14 den po okeraci a tak jak říkáte ze se citite 6 měsíců po tak ja jsem se citila tak 2 dny :0(( jiste ze stale nejsem fit ale je to den ode dne lepsi a lepsi moc Vam drzim palce a asi bych hledala odpovedi u pana doktora co Vas ma na starost .Chápu že každý se hoji jinak ale pul roku ?

  • Anonymní
    Mona240108
    8. 4. 2015

    Děkuji,jen nevim kdy je vhodne s jizvou něco dělat, pokud je břicho ještě necitlive,bolestivé a pul roku po operaci. :-(

  • Anonymní
    Mona240108
    8. 4. 2015

    Děkuji pane doktore,jsem v celku bezradná,netušila jsem že pul roku nebudu schopná plneho vykonu,bohužel co jsem ale udělala,tak po třech měsících kalhoty odložila. Posledni kontrolu mi pan doktor řekl, že už je na čase se narovnat,což nebylo možne.Doporučil a napsal mi analgetika s tím,že se mám rozhejbat přes tlumenou bolest,jizva je prý pěkná a kontrola dle potřeby. Což jsem pak už nešla,připadala jsem si hloupě, že chodím stále shrbená a už jsem tak asi chodit neměla. Ne každý je ochotný vice komunikovat,ještě jednou děkuji za vaši radu.

  • MUDr. David Tomášek

    · 8. 4. 2015

    No normální to asi nebude, ale pravda je ta, že někdo reaguje déle. Ještě bych doporučil klid břichu, nosit kompresivní návlek (************) a určitě pravidelné kontroly u operatera. Chtělo by to vyšetřit i nějakou diagnostikou třeba UZ.

    Na konsultaci (500,-.)
    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg

  • prim. MUDr. Blanka Vraspírová

    · 8. 4. 2015

    Dobry den, vzhled jizvy lze vylepšit Co2 frakčním laserem. Zdravi dr vraspirova

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama