Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Hnisavá kapsička v jizvě po abdominoplastice

Anonymní
regi6150771
· Vytvořeno: 4. 3. 2016 · Poslední odpověď 27. 12. 2017

Dobry den, jsem 4 tydny po plastice bricha a udelala se mi mala hnisava kapsicka v jizve. Odteka z ni po kapickach zluta voda, snazila jsem se neco malo vytlacit ven a dezinfikovat. Napsala jsem svemu doktorovy ale zatim jsem neobdrzela zadnou odpoved, na kontrolu k nemu mohu az za dva tydny (bydlim z zahranici)budou mi stacit antibiotika ktere mi dnes predepsal jiny obvodni lekar? Bylo mi receno ze je lepsi aby telo se tekutiny zbavilo samo nez aby se napriklad odsavala. Nevim zda je to infekce co neco jineho. Myslim ze mam te tekutiny vice hned pod pupkem je tam takova prohluben.

16 komentářů

Reklama
  • Anonymní
    jarusik32
    27. 12. 2017

    Děkuji.je ta jizva každým dnem hezčí a hezčí.A o bříšku ani nemluvím.Dnes chci už na malou procházku už mi doma hrabe.Tqk já počítala že dříve než 20.1 do práce nepůjdu,dcera ma maturitní.ples tak jsem si říkala že bych se po plesu dala uschopnit.Ale to nevím říct zda to půjde.Neodhadnu tu schopnost,delam ve výrobě,nic těžkého ale spíše monotónní práce pořád dokola,někde sedíš. Někde i stojíš klidně celých 7,5hod.

  • Anonymní
    Martinass
    26. 12. 2017

    Jizva vypadá pěkně, dettol jsem používala také a k němu ten betadin. Do práce už budu muset. Na operaci jsem byla 1.12., a slíbila jsem, že po novém roku už přijdu. Upozornila jsem je, že ještě měsíc budu určitě v hodně věcech omezená. Nebolí mě nic, můžu se ohnout, sednout jakkoliv, ale šetřím se v pohybech, nerada bych, aby se ve mě něco hnulo.... nosit nosím, tak věci do 2kg. Hrozně mě štve pás, zařezává se mi do jizvy, vždy se mi tam jakoby zahne. Když jdu někam ven, tak si dávám stahovací body a na to stahovací, navlékací pás, co jsem si kdysi koupila v Lidlu. Stahuje to perfektně, jen to zapínání mezi nohama je boj, když chci jít na záchod. Ale do práce to nosit budu pás je nepohodlný.

  • Anonymní
    jarusik32
    26. 12. 2017

    To že obdivuji já bych měla v plánu jít do práci po 20.1.ale nevím zda to půjde?a já si tedy koupila desinfekci dettol,taky nestipe.snad to bude dobrý.

  • Anonymní
    Martinass
    26. 12. 2017

    já jsem o 10 dnů více. Betadin je neštípavá desinfekce. Bepanthen jsem si koupila také na mazání jizvy, ale asi to žádný zázrak není. Jizvu mm už celkem pěknou, strup mám už jen v místě, kde mi to hnisalo. Sešité svaly necítím vůbec, jen mě trochu jakoby táhne kolem pupku, jinak v pohodě. Spíš mě bolí záda, mám pocit, že se mi změnilo držení těla a záda celkem při chůzi trpí. Příti středu jdu do práce, tak jsem zvědavá, jak to dám, jsem celý den na nohách.

  • Anonymní
    jarusik32
    26. 12. 2017

    Děkuju já to vydensifikovala a dala na to jen sterilní gázu a lehce prelepila páskou.je to volne a dýchá to.je to vzdušné.uvidim jak to bude vypadat do konce týdne když pak bych to nechala už odkryté.Jsem teprve 12den po,a nevím no.ja to popletla já si místo betadiny nechala koupit mast bapenthen.ta betadiny je nějaká voda co?já jsem trubka?

  • Anonymní
    Martinass
    26. 12. 2017

    jarusik, já jsem z nemocnice odjížděla s jizvou již odlepenou. V den odjezdu ji odlepili a vydesinfikovali a já pak desinfikovala každý den,někdy i několikrát denně. Spíš je otázka asi pro holky, které ji měli zalepenou. Já přes ni měla jen buničinu postříkanou betadinem a to jsem denně měnila, sprchovaala jsem se normálně od příjezdu z nemocnice. nevím jaký význam má to zalepení, ale také by mě napadlo, že by jizva měla spíše trochu větrat.

  • Anonymní
    jarusik32
    26. 12. 2017

    Martinass ahoj chtěla jsem se zeptat tu pasku ti sundal již Dr,já ji měla celou poodlepenou n jedné straně,druhé straně i ve strede,a jak se mi ta ouzka náplast kroutila tak jsem ji po sprše dala dolů,vydensifikovala a namazala,přelepil novou náplasti.bojim se abych neměla nějakou infekci,radši jsem to přelepil a.Jen jde o to že ko mám až skoro 3,5tydnu po opce a nevím zda to mám pořád lepit nebo to nechat otevřené.Nebude.mi ta jizva mokvat když to bude zalepené celé 3tydny?chová můj operatér tam není,až v tom lednu.

  • Anonymní
    Martinass
    10. 12. 2017

    Dobry den pani doktorko. Jsem devet dnu po abdominoplastice a asi ted druky den, co se mi v jizve delaji hnisave mista. Je to na strane, ktera je vic zatezovana, vstavam pres ni. Jinak dodrzuji klid na luzku a denne jizvu desinfikuji Dettolem a betadinem. Prikladam foto, da se s tim neco delat, aby se to nehordilo? Na kontrolu jdu ve ctvrtek. Dekuji moc.

  • Anonymní
    regi6150771
    6. 3. 2016

    Dekuji Za odpoved pani doktorko

  • MUDr. Jiřina Šilhánková

    · 6. 3. 2016

    Dobrý večer,
    přidám je drobný poznatek.
    Abdominoplastika je plošně nejrozsáhlejší zákrok. Je to velká raná plocha, kožní lalok se nadzvedne a zase přiloží, změna posunu tkání, řešení diastázy, změny pozice pupku, jizvy, výkon v celkové anestezii. Chválím rekonvalescenci 3 týdny.
    Někdy dáváme drény, někdy tkáňové lepidlo. hematom se po 10 dnech - 3 týdnech rozpustí, tzv změní charakter barvy někdy je tmavý červenohnědý a někdy může být serózní jako u vás. Tato tekutina hledá cestu. Něco se vstřebá a něco si najde cestu ven.
    Přísně nosit prádlo 24 hod. mimo hygienu, šetřit se. Není špatná kontrola CRP, což je u nás C - reaktivní protein, nulová hodnota znamená, že není infekce, může být a, ale i lehce falešně zvýšen třeba u menstruace,.... KO - hladina leukocytů - bílých krvinek, v případě zvýšení může být zánět.
    Ultrazvuk břicha řekne zda je tekutina a dá se odsát i bez ultrazvuku se dá řešit.

    Je špatné, že nereaguje Váš operatér, pokud operuji někoho ze zahraničí jsem ještě více ve střehu než obvykle.
    Omlouvám se za toto nevhodné lékařské chování.
    Užívání enzymů urychluje vznik tekutiny - rozpouštění hematomů.

    Je to těžké řešit na dálku, uzdravte se a přeji Vám ať si výsledek užijete.

  • Anonymní
    regi6150771
    6. 3. 2016

    Dekuji za odpoved

  • Anonymní
    regi6150771
    6. 3. 2016

    Pane Doktore dekuji za odpoved, pokusim se tady nejakeho hned v pondeli sehnat. Dost toho jiz odteklo a odteka cim dal mene, rekonvalescenci jsem mela dlouho skoro tri tydny v posteli a bez problemu, tohle se mi ukazalo jen par dni zpatky. Vybrala jsem si CR z duvodu duvery k doktorum a take cenovych rozdilu, tady by me stejna operace vysla kolem 165 tisic a doktorum tady moc neverim mam jen spatne zkusenosti. Posilam jeste jednu fotky jak to vypada ted. Muj doktor se stale neozyva :( bohuzel

  • MUDr. David Tomášek

    · 5. 3. 2016

    Jední se nejspíše o rozpouštění podkožního tuku, nebo sekrece seromu. Nevypadá to hnisavě, nicméně antibiotika nejspíše pozastaví možnou superinfekci bakteriemi. Jemné válečkování směrem do defeku by neuškodilo, ale vyšetření operaterem by bylo ideální. V tomto vidím obrovskou nevýhodu plastickochirurgické turistiky, nebo krátké rekonvalescence po výkonu a cesta daleko od operatera. Ideální by bylo vyšetření alespoň dobrým chirurgem. Stav se může zhoršovat a otázka je, zda Vám to za to stojí..
    Držím palce...

    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
    *************

    Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

  • Anonymní
    Petrapetule
    5. 3. 2016
    Nejlepší komentář

    já to měla také tak jedná se o serom a prostě to vytéká, když to nevyteče tak to doktor odsaje - nebolí to mrkněte měla jsem podobné

  • Anonymní
    regi6150771
    5. 3. 2016

    Zkusim najit neco tomu podobneho, uz to totiz nejsou kapicky ale jedna se o ml, neustale menim vatove tamponky protoze prosakuji.Brisko je vic plossi jak tekutina odteka.Mela jsem to take tak?

  • Anonymní
    libka80
    5. 3. 2016

    Dobrý den ,ze sve zkušenosti než navštívíte lekaře aplikujte mast Betadine .

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama