Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Důlek u pupíku po abdominoplastice - normální?

Anonymní
Janina
Praha · Vytvořeno: 28. 1. 2021 · Poslední odpověď 28. 1. 2021

Zdravím. Chtěla bych se zeptat...jsem 9 týdnů po abdominoplastice. Výška 163 cm, váha nyní 56 kg. Měla jsem velký rozestup svalů - 10 cm na šířku od hrudní kosti až dolů. Pupeční kýlu a přebytek kůže po těhotenstvích. Až nyní začíná břicho lehce přicházet k sobě. Když mažu břicho a jizvu a lehce nadzvednu v leže hlavu, hmatám malý důlek na pravé straně vedle pupku. Vizuálně to není vidět. Místy i nad pupkem v té středové linii, ale tam bych řekla, že to je normální. Nad pupkem to tak mám od začátku, ale vedle pupku jsem si všimla až před pár dny (možná i proto, že doteď jsem to tam měla zcela necitlivé). V průběhu rekonvalescence jsem prodělala onemocnění Covid 19, kdy jsem tedy byla nucena párkrát kašlat i kýchat. Mohlo tam nějak povolit to šití, nebo to je normální, že sem tam nějakou "prohlubeň" člověk nahmatá? Na té druhé polovině břicha v těch samých místech to je pevné. Okolo pupíku je asi fyziologicky normální, že to není pevné jako kámen. Mne spíše zarazilo, že to není pod pupíkem, ale vedle něj. Nejsem lékař, nemám ani zdravotnické vzdělání a toto byla moje první operace sešití svalů. Máte to někdo také tak? Je to v pořádku, nebo mám "plašit" a řešit to raději předčasnou kontrolou? Foto přikládám, není to vidět. Dělám kroužek v místě, kde to hmatám. Důlek je asi tak na prostředníčkový prst, není hluboký. Ale v podkoží ho cítím. Jinak otoky jsou...to je vidět i z fotky. Fotka je ranní. Pás stále nosím - ještě měsíc budu. Děkuji všem.

2 komentáře

Reklama
  • Anonymní
    Janina
    28. 1. 2021

    Děkuji. No určitě po kontrole dám vědět. Mně to nikterak nebolí...možná je to normální, tu druhou polovinu mám oteklejší...tak pod tím ještě pohmatem ani necítím...uvidíme.

  • Anonymní
    Boubelka86
    Doporučený člen
    28. 1. 2021

    Dobrý den Jani, zkuste zavolat Vašemu chirurgovi. Také jsem našla tyto názory lékařů, ale myslím, že to není zrovna to samé co máte Vy.
    https://www.estheticon.cz/diskuze/abdominoplastika-operace-bricha/bolest-kolem-pupku-po-abdominoplastice-i170887
    Určitě napište jak jste dopadla.

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Rádi Vás vyslechneme
Zapojte se do diskusního fóra Estheticon. Chybíte nám tu!
Reklama